Nevie mi niekto veriaci napisat ci je masturbovanie hriech? prosim len korektne odpovede je to velmi dolezite
MORALNY PROBLEM
boss hriech to nie je...preco by aj???? Dokonca teraz vysla na povrch informacia, ze aj Jezis bol zenaty a mal dieta...tu niet co dodat.
aga,
hovorim len za seba!!
Pre dnesny svet sa rozhodne nechcem zenit-cize mas v podstate pravdu... :)))
Chcem uz konecne zacat zivot vychutnavat...
A co sa tyka zien. To je ich problem ze si beru za muzov kadejakych grazlov, alkoholikov a bitkarov. Poviem ti jednu vec, ked chcem s niekym stravit zvysok zivota, tak o tom cloveku musim vediet vsetko. Nie ako vo vacsine rodin kde muz povie zene pred sebasom "ach, ja uz pit nebudem, prisaham na boha a take dristy"... o 5-10 rokov je nevera, bitkarstvo atd v domacnostiach.
preto sa nechcem ozenit a mas vlatne deti - len by tym trpeli. Takto ako ja uvazuje len kazdy clovek ktori mysli aj na inych. ;-))
kto honi pojde do pekla ]:>
po krestanskej stranke masturbacia je hriech!!
tak to veselo vsetci robme co si nase telo zaziada,nie?jasne v dnesnej dobe je sex propagovany na kazdom kroku.tak nech sa paci,ponuka televizia,vrhajme sa po sebe vsak ked nam to robi dobre.ja nikomu nic nezakazujem ja len hovorim ako sa veci maju.sak ono sa toto setko odraza na nasich zivotoch.preco tolko nevery,preco nestastne manzelstva a rozvody?setko spolu suvisi
masturbacia nie je hriech a po zdravotnej stranke je u cloveka ktory nema sexualny vztah s druhou osobou dokonca potrebna...
po moralnej stranke je chapana ako hriech u krestanov a to preto, ze sa chape ako nejake okradanie buduceho partnera, teda lepsie povedane ma byt sexualita darom pre druheho cloveka...
no ale ak niekto nie je zaryty krestan, tak s tym problem nema, ani neviem preco by mal mat...
a este ma tak napadlo, ked tvrdite ze je to hriech po moralnej stranke skuste argumentovat aj s nejakym dôvodom....
fuuuuuuuuu tak neverim co citam, v ziadnom pripade masturbacia nie je HRIECH!!!!Toto s vierou nema nic spolocne.Dokonca i sexuologovia radia masturbovat aby semeno nestratilo na kvalite...A veta nemysli na to ked to chces robit je strasne absurdna, zachvilku budem citat nemysli na sex ked sa chces milovat...Kazdy clovek ma svoje sexualne potreby ci uz ide o bezdomovca, uradnika, sportovca a takisto aj KNAZA!!!!!Nie je nic zle na tom ked si rozkos na vlastnom tele robi clovek sam !!!
Ano, je to hriech a prave po moralnej stranke.
je to hriech.avsak velmi vela mladych je v tom.neveriaci ti povie-sak to je normalne.ale poviem ti velmi vela mladych veriacich sa tymto suzuje tiez.ak nie kazdy druhy.zver sa s tym knazovi,nehanbi sa.pre nich to neni ziadna kuriozita.fakt,s tymto sa v spovednici stretaju velmi casto.ak chces ist z toho,musis mat velmi pevnu volu.a naozaj to chciet.a nemysli na to ze to chces robit-sory za vyraz-zamestnaj sa niecim.casto to vyplyva z nudy,abo ze sa clovek citi menej cenny.vela zdaru
A prestaň vyrábať stále nové témy, keby sa dalo !