Aký máte zmysel života? Prečo žijete? Čo Vás robí skutočne šťastnými?
Zmysel života
Zmysel zivota ako taky podla mna neexistuje.. ale su veci, ktore robia zivot prijemnejsi ako hobby, sport, partner a hlavne dieťa.
zivot ako taky v podstate nema zmysel, nad tym sa ani nezamyslaj...to su slova mojej psychiatricky...tie som si aj vzala k srdcu, uz neriesim, zijem si tu a teraz v pritomnom okamihu a je mi fajn...
pomáhať iným a vidieť, že im to fakt pomáha.
Akor tak sa správaj ako píšeš aj ku ostatným.
- samotný život, že môžem žiť, že som zdravá, že mám svoju rodinu, pre ktorú žijem -
Pre farizejov pokrytcov a tých ktorý ukazujú prstami:
Buďte teda milosrdní, ako je milosrdný aj váš Otec. Nesúďte a nebudete súdení; nepotupujte a nebudete potupení; odpúšťajte a bude aj vám odpustené.Dávajte a bude vám dané. Mieru dobrú, natlačenú, natrasenú a vrchom nasypanú dajú vám do lona; lebo akou mierou meriate, takou vám bude namerané.Povedal im aj podobenstvo: Či môže vodiť slepý slepého? Či nepadnú obaja do jamy? Nie je učeník nad učiteľa, ale dokonalý bude každý, keď bude ako jeho učiteľ.Prečo vidíš bratovi v oku smietku, keď vo vlastnom oku nebadáš brvno? Ako môžeš povedať bratovi: Brat môj, dovoľ, vyberiem ti smietku, ktorú máš v oku, keď ty nevidíš brvno vo svojom oku? Pokrytec, vytiahni najprv brvno z vlastného oka, a potom uvidíš, ako vybrať smietku, ktorá je v oku bratovom.
moja rodina, deti, moja praca moje hobby. to ze sme vsetci zdravi. zmysel zivota sa da najst vzdy
Mna robi stastnejsim hlavne to, ked si na sebe zbadam urcite veci (vlastnosti, postoje, negat. presvedcenia/programy),na zaklade ktorych fungujem a ktore ma obmedzuju v tom, aby som mohol byt stastny a sam sebou. Ked sa mi podari aj 1 vec z tych mnohych desifrovat, tak som stastnejsi o nieco. Je toho viacej a je to skryte a bavi ma to obcas 7odkryvat...
Nemoze byt moc clovek stastny hlavne taky, ktory sam pred sebou skryva mnohe neprijemne veci. Cize nie je sam so sebou vyrovnany a tym padom ako keby nemal zmysel zit.
Jedina cinnost, pri ktorej ako tak potlacim blbe myslienky je šport.. Zmysel zivota to neni, ale stastie vie navodit.