Pomožte mi ako si prestať ohrýzať nechty.
Už to trvá takých 7 rokov. Skúsila som už všetko nič nepomáha. Ani pevna vôla. :)
Ohryzanie nechtov
ehm_Qa
Ja mam 31 rokov a obhryzam si cely zivot!!! dokonca aj brutalne zadery mam... skusala som vselico! ale nic nepomaha! az raz som si dala gelove nehty, mam kraaasne ruky a ziaden zader !!!!
skus nejaku hracku, napr. nejaku gumenu gulocku, ktoru mozes mackat a tak, ked si nervozna... existuju take veci na "odstresovanie", tak by to mohlo zabrat.. zabavis si ruky (napr. pri filme) a ostanu ti nechty :)) a vazne, skus gelove alebo umele nechty - hadam si par stovak na ruckach nebudes papat :D
ja ties tak nejak ale ja si ich kusem kazdy den nevedela by som vydrzat ani 2 dni ne tyzden .. a cez prazdniny vobec nepomaha
ja si okusujem nechty ked som v skole lebo mam niekedy poriadne nervy alebo ked sa casto hada s priatelokm ale teraz su prazniny tazke uz mam nechty uz som si mesiac nekusala a som zvedava jak dlho mi to vydrzi :D
osobne si myslim, ze tie laky a hluposti, ktore su vraj na boj "proti okusavaniu" su hlupost..natries si nechty..chvilu to mas..zide to dole a ty si opat v tom..lebo vies, ze na nechtoch nic nemas...moja skusenost- okusavat som sa odnaucila v podstate zo dna na den.,..je to len o voli..povedala som si..ze okusane nechty nevyzeraju dobre..a skodi im to okusovanie..oslabuju sa...a podarilo sa..tak vela stastia..
JA si tiež strasne ohryzam nechty.Niekedy vydržim asi 2-3 tyždne a potom zas.Pozeram film je to strasne napinave a naraz ma zacne stipat po rukach lebo som si tak obhryzla nechty.Až do krvy.Až vtedy si uvedomim že mam po nechtach.Priatel mi na to este nic nepovedal.Chodim s nim už 5mesiacov.Bojim sa že mi to raz bude vycitat.A este sa strasne hambim ked nemam žiadne nechty.Pomožte mi.Prosiiim.Mam 15 rokou a už to trva asi 8-9 rokou.
prosim pomoc
Skus si nechty potierat chilli paprickami, alebo ciernym korenim. Uvidis, ze dlho ta nebude bavit hryzt si nechty.
Ja som s tým prestala asi pred mesiacom a zase prišla nejaka situácia, nervy, stres a nechty nemaaam...
Aj ja som otrokom tohto hnusneho zlozvyku. nikdy sa ho uplne nezbavim.vydrzim tak mesiac, dva a potom zas stres a je po vsetkom. tak velmi by som chcela vydrzat. je to asi v pevnej vôli.