Vopred sa veľmi ospravedlnujem, že som moju prosbu zaradila do rubriky vztahy, aj ked nejde o vztahy. ale potrebujem radu všetkých starších mladších a sem chodí najviac ľudí, na ostatné už tak nie. Môjmu dospelému synovi sa na rukách spravili pluzgiere z ničoho nič. Vyzerá to ako popálené, ale nikde sa nepopálil, ani nijak nezranil. Skoro by som nad tým mávla rukou, keby mi dcéra neukázala na nete (brutálne) obrázky, že može ist o autoimunitné ochorenie..vyzerá to hrozne na tých obrázkoch, ako lepra!! Som vystrašená, psychicky hotová, v živote som o tom nepočula. A vraj sa to prejavuje až v strednom veku okolo 40 - 60 rokov.Verím a dúfam, že to nie je ono. Alergia na slnko alebo podobne to nie je, poznám pár ľudí a to sa prejavuje celkom inak, takým drobným výsevom vyrážok. PROSIM VAS, kto sa stretol s dačim podobnym??? Neviete, z čoho sa to robí? Ci to môže byť aj niečo iné? Samozrejme, že pôjdeme na odb. vysetrenie, ale aspon takto zatial, prosim, sa ozvite, kto by vedel poradit. Vdaka vsetkým.
pluzgiere na rukách
obycajna_mama :
No tak mu to odfoť a pošli sem fotku.
Neprenasal nic, keby ano, tak by vedel, ze je to z toho. mal ich také dva malé hnede, ten velky na prste tiez hnedy fuj. od roboty inak by asi vyzerali
Ja som mu to nefotila, má 2 na ruke a 1 na ukazovaku, na nete mi okrem iného vybehla tá choroba Pemphigus - obrazky, to je zle aj pozerať, ale on to také nemá, len ja som svylakana, ci to nie je nejake začiatočne štadium alebo čo :-(
Tak sem daj aspoň foto, možno sa nájde niekto kto bude vedieť o čo sa jedná.
A neprenasal syn v rukách niečo čo by mu tie ruky zodralo ?
Áno, ja som napísala, že určite vyhľadáme odbornú pomoc zajtra, (ukázal mi to len dnes ráno pri odchode do práce) a s pohotovosťou máme viacerí zlé skúsenosti, preto, ak sa dá, vydržíme dozajtra. Ale dali ste aspoň nádej, že to nemusí hneď byť také zlé, ako píšu na nete. Tam radšej ani nečítať..
Kedysi dávno som sa stretol s vytvorením väčších pľuzgierov, ktoré boli akoby "napité" vodou a samozrejme boleli z hodiny na hodinu - teda ako sa zväčšovali. ------ Vtedy pomohlo prepichnutie pľuzgierov sterilnou ihlou, aby sa opuchy nezväčšovali a neboleli, ale bolo to len dočasné(!) riešenie (víkendové). Nasledovala návšteva odborného lekára, ktorý "prvú pomoc" odobril, ale potom doliečil. Išlo o alergickú jednorazovú záležitosť na nejaký druh buriny, či trávy. ------- Mali by ste zájsť hneď na pohotovosť, pretože radenie cez "net" je len hádaním naslepo. Môže povzbudiť, ale čarodej tu asi nie je nikto.