Veríte v zákon príťažlivosti?

budopatrna

Aku mas skolu a co si doteraz robila? Preco nemozes robit v noci?
Prace bez specializacie a nocnych
- upratovacka
- kucharka v skolskej jedalni
- kvetinarka
- predavacka
- kurierka

uuleuskauu

Aj ja zavidim tomu chlapcovi, ktory sa obesil, ze sa mu to podarilo a ze mu to vyslo. Presne som to tu chcela napisat, len do inej temy. Na Slovensku je zle, lebo vsade nutia ludi robit nocne a komu lekari nocne zakazuju, ten musi nutne skoncit ako bezdomovec na ulici. Uz by sa mali hore vo vlade nad tym zamysliet a zakazat konecne nocne zmeny vo fabrikach. DO Bratislavy do Mekaca za predavacku nocne zmeny, to je sialenstvo, do Devinskej na spracovavanie objednavok nocne zmeny, nenormalnost najvyssieho stupna, chyzna do hotela nocne zmeny, to som nedavno citala, skoro ma natiahlo, co uz len chyzna v bratislavskom hoteli moze robit v noci, to nechapem. Kam sme sa to dostali? A kazdy bude raz na mna pozerat s odsudzovanim a s opovrhovanim, ze pomerne mlada a zdrava som a preco nepracujem a zobrem, bezdomovcov vyhanaju aj zo stanice, nemaju sa kde schovat pred dazdom. Vsetci moji stari rodicia sa dozili 89 rokov, je mi zle pri pomysleni na to, ze by som mala aj ja tak dlho zit, hlucha a slepa a slaba, vyhladovana 89 rocna zomierat na ulici. Ty ked si panic, chod do klastora za mnicha a tam ti bude dobre, to sa moze do 35, este mas cas. Budes mat strechu nad hlavou a teplu postel a stravu, ale aj 100 % istotu, ze nebudes nikdy bezdomovec, viac k zivotu nepotrebujes, bez sexu sa da zit. Aj bez mobilu a bez internetu ponoreny do modlitby sa da zit a kazat o krestanskej moralke a o krestanskom zivote, ked mas vsetko, co k zivotu potrebujes, ale kto je na ulici, ten nema nic, musi opakovane pachat vrazdy, aby dostal väzenie. Za vrazdu strecha nad hlavou. Za zivot bez tazkych hriechov zivot na ulici. Tak vyzera tento svet. Keby som mohla vratit cas aspon o tych 10 rokov, sla by som do klastora za mnisku a nikdy by som odtial neodisla.

petronneta

áno, verím.
Človek si nie vždy privodzuje veci sám, ale dôležité je, ako sa k tomu postaví. Keď verí v dobrý koniec, tak to dobrý koniec má. Niekedy však zmysel pre realitu hovorí o zlom konci, a preto sa k tomu človek aj tak stavia a ani nebojuje a pripravuje sa tým o možnosť happyendu. Môj manžel tak bol s rakovinou. Keď sme si prečítali brožúru a prognózy, tak to bral automaticky, že on žiadna výnimka ani preživšia menšina nebude...
Je veľmi dôležité, aby človek rozmýšľal s tým, že budúcnosti dôveruje, a verí, že bude šťastný a správa sa tak, akoby ním už bol. Tak potom k sebe pritiahne ľudí, ktorí mu k tomu dopomôžu.

Pavloneveri

Nie.
Vôbec nie.
Kravina.
Stačí takto, milý pán miestnosti?
Mám dvadsaťsedem rokov a som panic. V tom pri*ebanom filme kecy typu "ak si to budete naozaj priať, skutočne to chcieť a predstavovať si ako keby to už bolo a pravidelne, tak sa to stane"
koňov cocot sa stane, šťastie je mýtus a osamelosť večná.
Závidím tomu chlapcovi, ktorý sa obesil v pohorí Tribeč, ani ja by som tu nechcel byť, vôbec tu nie som šťastný.

AnoAjNie

Ano, ale len vo veciach v ktore clovek bezhranicne veri, cize kde sa to nebije s podvedomim, ktore pritahuje inu variantu, nez vedomie, ktore tuzi po comsi povedzme nedosiahnutelnom.