Ahojte, v poslednom case asi tak 3 tyzdne pocitujem svrbenie celeho tela. Nemam ziadne vonkajsie prejavy len ma proste svrbi a ja sa musim skrabat co vyzera dost odveci. Hygienu dodrziavam na 100%. Mohla by to byt aj alergia ale neviem ako to zisit. Poradte co s tym PLS.
Svrbenie tela
navsteva dermatologa? je velmi rozsireny svrab.
Môžete skúsiť PAPAYA enzým bez cukru.Pomáha pri pri zápaloch žalúdka,tráviacich ťažkostiach,nedostatočnosti činnosti slinivky brušnej a na chudnutie.Sú to cmúľacie pastilky s príchuťou broskyne.Odložte všetky sprchovacie gely mydlá.Než budete meť hotové pečeňové testy používajte len umývaciu emulziu s aloe vera.Pôst a odpočinok vám prospeje a svrbenie prestane.
ja mám tiež podobný problém, veľmi ma svrbí celé telo, ale najmä v zime, a myslím, že to svrbenie tela môže sposobovať časté sprchovanie, lebo sa veľmi potím tak sa do dňa niekedy aj 3 krát sprchujem, pokiaľ som sa tak často nesprchovala tak ma koža nesvrbela tak vždy po sprche sa natriem mastným krémom a svrbenie prestane
mam problemi predtim som chlastal.a bral som flavobion,trosku som ho bral kvoli peceni ,a potom som presstal.asi pol roka uz to neberam,ale zacal som pit dost,a teras asi tri tyzdne ma zacalo cele telo svrbiet aked sa skrabem ta mi ostavaju take pupence ked to skrabem .a po 2 minutach mi to mizne srvbi ma cele telo higiena je 100%.co to moze byt dik za odpoved
Ahojte!
Mohol by mi dakto poradit? Pocitujem svrbenie a trva to uz veelmi dlho. Je to svrbenie litka, stehna, zadku (nie konecnika len zadku), bokov a niekedy aj brucha. Avsak svrbenie sa prejavuje LEN pri chodzi (aj to nie vzdy), pri behu (aj to nie vzdy) ale co si vsimam ze hlavne ked som v chladnesjom prostredi a ked sa hybem, myslim tie male otrasi ked chodite ci behate...
Je to NEZNESITELNE svrbenie ktore potom co zastavim a postojim chvilku v priebehu 3-5minut uplne zmyzne. Na pokozke sa sa to skoro vobec neprejavuje, len take slabe scervenanie ktore sa zvyrazni ked sa uz neudrzim a musim poskrabat. Ovsem ked poskrabem tak sa to este zhorsi.
Presiel som uz skoro vsetky temy s nazvm svrbenie ale nikde som nenasiel to co mam ja. Poradte prosim.
Ďakujem!
mercia no ja som cakala tiez dlho kym mi to zistil zatial mi predpisovala kozna LORATADIN - ratiopharm ten mi pomahal a ma nesvrbelo nic...A alergolog ti musi pomoct testy ti robit nebude teraz, ale tabletky ti musi dat...
Ahojte!!! Mňa asi 3 roky stále svrbeli nohy,konkrétne lýtka.Stále som si ich škrábala čoho výsledkom boli vyrážky,škrábance a flaky.Posledný polrok sa mi začali vytvárať čudné purpurové flaky....Tak som vzdala mastičkovanie,dúfanie aj nadávanie a zašla som ku kožnej.Som ekzemička a alergička,len ešte neviem načo.U niekoho sa to prejavý v detstve,u niekoho v dospelosti..Vďaka mastičkám od kožnej mi flaky behom dvoch týždňov celkom zmizli a svrbenie už tiež ustúpilo.Bohužial aj keď doktorov navštevujeme neradi,často nám len oni pomôžu.Takže ak to neustúpi odporúčam všetkým s podobnými problémami zájsť za odborníkom...verte mi že to nestojí za tie jazvy na nohách po tolkom škrábaní...
aj ja mám podobný problém. Svrbí ma napr. noha, ruka, nie celé telo a len v noci. Idem sa zblázniť. Môže to byť od kúpania v bazéne? i keď sa po okúpaní v bazéne osprchujem? Ešte vyskúšam iný sprchový gel a uvidím. pá