Otázku som položila už v nadpise. Takže to by bolo.
Len aby to nebolo takéto nahé tak k tomu napíšem:
Nedokončila som strednú školu, teda vyhodili ma dvakrát z nadstavbového maturitného štúdia aj napriek veľa prachom, ktoré som do toho vložila, ale žiaľ som matematický a cudzojazyčný antitalent, už na základnej škole som som mala problémy tieto veci chápať. Mám len výučný list a v podstate mi to nevadí. Nepíšte mi pičov*ny aby som si išla dorobiť maturitu, skúšala som dvakrát nepodarilo sa a angličtinu nie som schopná sa naučiť, vždy ju zabudnem, neviem ju ani vyslovovať. Stovky euro vyhodených na doučovanie a nič z toho. V podstate som sa s tým už naučila žiť a je to v pohode aj tak pelikán nie som a cestovanie po svete rada nemám. Mám už dvadsaťštyri rokov, pracovala som dlho, ale odišla som odtiaľ a teraz všetko čo by sa mi páčilo, je potrebná aspoň maturita. Je to veľký problém ak by ma do práce prijali mysliac si, že ju mám lebo som ich oklamala? Je to trestné? Nevyznám sa v tomto, preto sa pýtam. A poprosím nepíšte mi aby som si išla dokončiť maturitu, lebo som na tú "radu" alergická a keby sa dalo vyškrabala by som oči tomu, kto mi to povie. Vďaka. Kristína.
Môžem klamať v výške dosiahnutého vzdelania na pohovore?
Žiaden zamestnávateľ odo mňa nikdy nevyžadoval maturitné vysvedčenie ani diplom. Nepoznám nikoho, kto by to vysvedčenie niekedy niekde predkladal.
Ak zamestnavatel pozaduje maturitu, tak je velmi pravdepodobne, ze bude chciet dolozit maturitne vysvedcenie...je to bezna prax zamestnavatelov.