Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chcem sa odstahovat od rodicov no sama byvanie financne neutiahnem.. co robit?

Príspevok v téme: chcem sa odstahovat od rodicov no sama byvanie financne neutiahnem.. co robit?
somzufala2

ahojte ludia prosim poradte... pracujem po vysokej skole a zarabam len 500 eur v cistom... byvam u rodicov a je to na zblaznenie... moji rodicia su hrozne povahy neustale mame doma nejake hadky a neustale ma podcenuju... mam pocit ze ked neodidem prec zblaznim sa... Velmi by som sa chcela osamostatnit no jednoizbove byty v nasom meste stoja aj 450 eur mesacne-podnajom. Do spolubyvania s cudzimi ludmi ist nechcem bojim sa s kym by som tam bola. Tak som byvala este pocas studia na vs a raz ma takto aj spolubyvajuca okradla o peniaze. Existuje nejaka ina moznost byvania pre ludi ako ja co si jednoducho nemozu prenajat ani garsonku ani vziat hypoteku lebo im to nevychadza ? ako sa tato situacia da riesit? Dakujem velmi pekne za rady som naozaj zufala :(

Antisexx

Dufam ze ti to osamostatnenie sa vyjde. Viem ake to je zit v takej rodine a neprajem to nikomu. Reči typu skap, zabijem ťa, koko*, ... sú medzi mojimi roričmi na dennom poriadku. Dúfam že ty to až také zlé nemáš

Tomas12345

dsjsid :

Ty jej nerád tantru, týmto jej ešte viac uskodis, takto vedies jej dusu do zatratenia a to je oveľa horšie než žiť trebárs i celý život z výplaty na výplatu.

dsjsid

Som si normálne musela odsadnuť od skript, ked tu vidim koment toho zakomplexovaneho stareho hrocha s nickom BJ.

Počuvaj ty t-u-p-e-c, ked si žil ty za toho tvojho milovaneho komunizmu, tak byt si si mohol kupit v BRATISLAVE za 2 ročný plat. Teraz sa robí na takéto isté byty 20-30 a viac rokov a mladi si nestihaju užit život, nemožu dovoliť deti (ano aj rodiny s detmi sa mali za komunizmu lepšie) lebo furt su v strese či nebudu chybat z roboty, či neochororeju, či ich exekutori nevyženu na ulicu, dovolenky maju malokedy. To nie je 2 roky stresu. To je celožitotný stres. Tak to tu ty COCOTKO neporovnávaj, ked ty si to mal nie že o pár percent, ale OVELA lahšie, ale zdá sa, že odvtedy si sa nikam nevypracoval, kedze si zatrpknutý, zloprajný a chodis si tu kopnut do mladych, ktori ked nemaju prachatych rodičov, alebo byt či pozemok nezdedia, musia ist jedine do zahraničia. Dufam, že si si dobre pomasturboval nad tym, ze je ta baba v zufalej situacii, ked si teraz zaliezol do kuta.

Moje rady pre dievča
1. Ak si strašne morálna a chceš robiť mukla, ale zarobiť si, tak zahraničie.
2. Ak maš prijatelnu tvar a štihlu postavu, tak tantra.
3. Ak nechceš tantru, tak bohaty frajer, idealne starši.
4. Yeb na moralistov, zakomplexovanych a nabozenskych fanatikov, ked sudia a moralizuju, je to z nudze cnosť - inu možnosť (taku ako mas ty) nemali.
5. Ide o byvanie do pizzi. Zakladna životna potreba. A kde je strava, drogeria, oblečenie? To sa da za 50€ mesačne? A čo uspory????
6. Radšej budem robiť najvacsiu curvu na zemi ako žiť ako otrok!!!!!! Preživať, na parkoch a rožkoch, čistej vode, v strese, v nervoch s chradnucim zdravim a krasou a vobec mladostou, v spoločnosti mojich yebnutych rodičov a surodenca, ktori mi tu yebu nervy den čo den a myslia si, ze mi mozu rozkazovat ako mam zit, len preto, ze som v dost na pizzi situacii. Ale toto im nikdy nezabudnem . Uz cakam, mam len rok, ked dokončim školu a vyspim sa aj so satanom za dobre miesto. Ja nemam znamosti a VS ti prilis bez nich a velkeho stastia nepomoze. Yebat zavistlivu slovač typu BJ a všetkych moralizatorov! AMEN

Mato32

BJ2 si poriadne mimo . Si asi uz starsi chlap lebo keby si mladsi mladsieho aj pochopis. Dnes by mal byt 1000 eur zakladny plat. Pri cenach bytov a domov a predrazenych prenajmov dnes by to mala byt minimalna mzda. Sme v Eu do prcic ceny tu mame ako v Rakusku a platy ako v Rumunsku. Skus si dnes zalozit rodinu a mat plat 500 eur v cistom utiahnut hypoteku,poplatit ucty , telefon , auto, lekara,zubara. . Preco dnes vsetci utekaju robit do zahranicia a seru aj na to ze maju vysokoskolske vzdelanie? Pretoze tu im daju taky plat ze mozu byt u rodicov do smrti. Ja s mojou zenou sme tiez museli ist do zahranicia robit aby sme si vobec postavili nas maly domcek a vobec zalozili rodinu. Otvor prosim ta oci. Dnes je byvanie strasne drahe ci uz hypoteka alebo podnajom. Tu nejde o to ze mladez je rozmaznana ale ZAKLADNE POTREBY SU TU DRAHE!!!

nechtinetoto

povedat babe co si tu pyta od vas rady ako sa da jej situacia riesit ze co si to za rozmazlenu nechcem povedat co no gratuluj si ty gentleman. Toto su dnesni slovensky muzi . Naucte sa chovat

nechtinetoto

BJ-2 ty mas prosim ta kolko rokov? Znies ako typicky slovak negativista len nech je kazdy na nervy len nech ma kazdy tazky zivot lebo aj ty si zacinal z .... tak aj druhy nech to nema lahke. Dnes su tie byty drahe a mladez ktorej nema kto pomoct to ma tazke. Nemas absolutne ziadne pochopenie pre druheho vies len slovensky hustit a hustit a mas v sebe strasne moc negativnej energie. Zit dnes z 100 eur na mesiac? Hrabe ti? Ved tolko dnes nechas u zubara za jednu navstevu a ani sa neprestavujes.

Matyo

S tvojím platom a neochotou spolu-bývať s niekým cudzím, mi to vychádza iba na ubytovňu, počítaj ale s tým, že je tam spoločná kuchyňa, príp. niekde ešte aj kúpeľňa a WC.

Matttech

Ahoj ak sa za mna vydaš nebudeš musieť riešiť problém s ubytovaním ani prácu...byt mam vlastný a zarábam veľmi dobre a ďalej študujem takže plat mi ešte porastie...jediné čo od ženy očakávam je úprimnosť,vernosť,ohľaduplnosť a láska k rodine....

BJ_2

Tak a dospieva nam nova, nepouzitelna generacia na zivot. Uz som to tu par krat pisal, z 500 v cistom nevies ist sama byvat? Ja som zacinal z 300 v cistom. Ok byvania boli o nieco lacnejsie, kedze to bolo pred 12 rokmi, a platy trochu nizsie, aj ceny vsetkeho, ale mozno tak o par %. Proste 300 (zarabal som vtedy a to iba na dohodu 300-330 podla mesiaca).
Teda zarabat vtedy 300 bolo ako 350 teraz. Nechce sa mi to rozpisovat, a porovnavat ceny, tak garzonky boli vtedy za 300-330. Pamatam si to, ako som bol nastvany, lebo sa dovtedy slubovalo, ze sa budu stavat aj statne byty, aby isly ceny trochu dole, atd... samozrejme som skoncil v podnajme. Aj s nejakymi kamosmi, ale aj s cudzimi.
Co si to ty za rozmazlenu ... ked inde vo svete byvaju aj 9 v byte, bezne ludia aj 4 na byte, alebo po ubytovniach. Ved ty si asocial, tam je problem. Ludia k ludom by mali mat blizko.

Nie, nepadne ti byt z neba zadarmo, to sa nestava. O byty a nehnutelnosti je prave najvacsi najnechutnejsi boj. A take nieco, ze niekto dava lacnejsie podnajom, to uz takmer skoncilo, kazdym rokom bolo coraz menej takych ludi.
Da sa ist byvat k rodinke, k samotarovi (stara babicka krestanka hladala slusnu babu do jednej izby, atd...).
Potom ubytovne.
Dalsiu moznost co mas, je ze za 300 zozenies garzonku, obcas sa to stane ze niekto zlacni ale to treba cakat aj rok, a este k tomu mat stastie, aby ta vybral (lebo zaujemcov bude aj 50). Situacia sa stale zhorsuje, na to upozornujem, cize nic take ako pred 15 rokmi, sa bili do hrude, politici, ze budu aj statne byty a tak, aby isli cely v bratislave nizsie... vsetko keci. Prave naopak, tieto statne byty sa rozdavali nelegalne, za maly peniaz, si to odkupovali statni uradnici.
Komunisti stavali masovo byty v petrzalke naprikald domy, panelaky aby to mohli prenajimat ludom (vtedy za 300 KCS na mesiac najomne, 3 -izbovy byt, co je pri priemernej mzde 3100 KCS necelych 10% platu.... cize pri priemernej mzde 800 eur, je to ako za 70 eur keby si dostala teraz 3-izbovy byt).. a nenavidia ich za to. Ale tento stat neurobi nic. Prave naopak, stavaju sa len nechutne domy, coraz luxusnejsie, aby bezni ludia nemali kde byvat, vsetko najvacsi kapitalisti postavia za nekrestanske ceny a naopak, ceny bytov stupaju, aj teraz to bolo v novinach, ze zase idu hore, hlavne v bratislave. Stupaju ovela viac, ako priemerna mzda a platy. Cize, byva sa coraz horsie a horsie, a situacia s pracou nieje vobec ruzova.

A teraz pride hlavny problem. Hlavny problem je tvoj strach a psychicke problemy, neschopnost byvat s inym clovekom, ked ste tam dvaja a najdes babu, alebo si najdi kamosku, cez net nejaku rozumnu babu, a chodte byvat 2 do podnajmu. Zoberte 2 izbak, za 500 eur, kazda zaplatte 250 eur, a na zvysok ti ostane 250.
Problem je, ze si rozmaznana. Tam je ten problem, plus asocial (ach jaj, je tam iny clovek v inej izbe ,co ja budem robit...)
Nemozes uspiet takto v zivote, zamysli sa.
500 eur jej nestaci na osamostatnenie, tak to sme sa dostali. kazdy len luxus 1000 eurove platy chce... ale tak to nejde. Pre vacsinu ostane 500-600, niekedy aj menej... lebo ini maju aj 3000 (sefcovic 30000 mesacne).
Ja som bol za to, aby sa stavali najomne byty, ktore patria statu, tak ako za komunizmu, a prenajimalo sa to mladym ludom, nudznym, a mladym rodinam za lepsie ceny. Do toho mohol investovat stat, a postavit desiatky takych domov, na sposobom panelakov v petrzalke. A popripade ubytovne. Ale nie.
Problem maju ti, co maju 300, a dohody. Nie taki ako ty, ze 500 v cistom. 500 v cistom, to mas dobrych 650 v hrubom a nevies sa osamostatnit? (prepac ale som na to haklivy, lebo ja som zacinal z 300).. takze ked niekto place ze ma 500 a nevie ist byvat, tak ma to vzdy dost poburi. Rozmaznani a uplakani ste, ale zivot je drsni. Kedy sa to chcete naucit? A ostavas doma v psychickom terore, to je typicke.
Do podnajmu bez, na intraky. Tam medzi studentov. To by som ti doporucoval. Nez zazijes kus zivota. A ostan tam aspon tak 2 roky.

Sam do bytu... tak to nejde. V byte mali byvat rodiny, par... a postupne 1-2 dieta. Tak sa stavali byty. Ale oni chcu ist pomaly kazdy z nich , sam a do bytu. Takto to nejde, v Bratislave, kto by vam to akoze postavil a dal za nizke ceny? Ved rozmyslaj... aj v komunizme by si ako samostatna cakala aj 10-15 rokov. Ved aj rodiny cakali neraz 7 rokov co uz mali deti.
Nie zabudni. Bud si zaplat 400 eur jednoizbak, 350 eur garzonku, a ostane ti 100-150... a uskromni sa.
Alebo do podnajmu... nemas ine moznosti.
Potom este hypoteka (ak ti daju, ale s takym platom neviem ci ti daju)