Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je alebo nie je to ŤAŽKÝ HRIECH?

Príspevok v téme: Je alebo nie je to ŤAŽKÝ HRIECH?
Sinner

Dobrý deň. Už dlhšie ma hryzie svedomie pre jednu vec. Chcem v tom mať jasno.
Tento rok, pred Veľkou nocou som sa strašne naštvala (dôvod nepoviem). Akurát v ten deň bola predveľkonočná spoveď, na ktorú som nešla. Niežeby som nemohla, nechcela som, takže som to urobila s plným vedomím.
Počas tých štyroch dní, som v kostole bola (hoci, nie som si istá tým Zeleným štvrtkom), no nebola som na prijímaní.
K veci: Počula som, že ak niekto na Veľkonočnú nedeľu nepôjde na prijímanie a urobí to s plným vedomím, má ŤAŽKÝ HRIECH.
Je to pravda ? Mám ťažký hriech ? Na spovedi som naposledy bola pred minulými Vianocami.

Sinner

Som katolicka - Ja chodím do kostola každú nedeľu a v prikázané sviatky, už odmalička. Niekedy som chodila na spovede každý mesiac, aj na omše v prvé piatky. Lenže posledné 3 roky na spoveď už tak často nechodím, tým pádom ani na prijímanie, ale na omše v nedeľu a v prikázané sviatky chodím stále (až na pár výnimiek keď som nebola).

Som katolicka

neísť na spoveď nie je ťažký hriech samozreme, ibaže by si mala ťažký hriech na srdci. A to že si sa hnevala nie je ani ľahký, ani ťažký hriech. Je to ľudský prejav. A keďže chodíš do kostola len občas(prepáč že to tak nazývam) Tak by si mala ísť na sv. spoveď pred prijatím sv.prijímania a vyznať hlavne ťažké hriechy, teda aj to že nechodíš v nedeľu do kostola.

Sinner

dalsi - Zaujímalo by ma, odkiaľ si to nabrala ? Som veriaca (katolíčka), ale o tomto som nepočula.
Na prijímaní som bola naposledy asi vo februári, no neviem, či pred veľkonočným obdobím alebo počas.

dalsi

vobec sa nejedna o velkonocnu nedelu, ale o velkonocne obdobie, ktore trva 50 dni. podla cirkvi ak si bola co len raz na prijmani vo velkonocnom obdobi, tak ziadny hriech nemas,,, no su to len cirkevne pravidla... nemyslim ze maju pravo vytvarat svoje pravidla na tazke hriechy... bud v klude

tasty

človek svoju dobrotu nosí v sebe, v srdci,,,,,

z toho, že človek urobí zo seba cvičenú opicu a rad za radom vykoná predpísané spovede a tie krestanské rituály,,,, z toho človek nebude zlý ani dobrý, nebude konať ani hriech ani dobro

je mi smutno, že ľudia sú tak slepý, a nechajú sa takto manipulovať :(

jedno je isté DOBROTA a LASKA, kt. NOSIS v SRDCI, nie spovede v kostole

Antichristian

Ja som naposledy na spovedi bola pred 13 rokmi. Mám ťažký hriech? Som rada že som z tejto kresťanskej sekty vonku a nedokážu mi takto viac vymyvat mozog. Ako ešte ich "ovca" som ako dieťa mala výčitky z každej sprostosti, pretože takmer všetko je podľa biblie hriech. Upadala som z toho kolotoča do depresií, mala som vždy obavy ale o to Cirkvi svätej ide, aby ľudí držali v strachu a aby ľudia ako slepé a poslušne ovečky robili čo im je prikázané, nie to, čo nieje podla nich správne, aby si ľudia nerozsirovali obzory ani vedomosti, a aby žili v nejakom blude a nevedomosti. A aby nakoniec na smrteľnej posteli zomierali v neskutočnom strachu či nebodaj nepôjdu do pekla ak niesu vyspovedani. Keď žiješ podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, máš zdravý úsudok a vieš rozoznať "dobre" od "zlého", tak není o čom.

Stork

na tych modlitbach a spovediach nezalezi ...kdejaky fanatik z kdejakej sekty nazyva svoje sialenstvo vierou a mysli, ze kona v mene boha ....ale to spravne je to co mame v srci a mysli, len nase kazdodenne skutky ukazu ci sme dobrym clovekom alebo nie. "Velmi casto sa uspokojujeme tuzbou byt anjelmi na nebi a pritom zabudame byt cestnymi ludmi na zemi."