Ahojte, mame s priatelom 24 rokov a sme spolu uz 6 rokov. Bývame spolu, obaja študujeme externe, a popri tom mame pracu. Vsetky kamaratky okolo sa vydávajú, jeho kamaráti sa beru, a ked ja naznačím nieco o svadbe, povie, ze na neho nemam tlačiť.. ma pripomienky typu ze nemam chytat kyticu od nevesty, lebo budem smutna ze si tam predo mnou neklakne ako to byva vo filmoch. Ze mame este cas, ze nemam zavidiet kamarátkam. Samozrejme ho rešpektujem a do nicoho netlačím, ked nieco o tom poviem tak len zo srandy, viem ze sme este mladi a mame cas. Len mam uz take pocity, ze ci to so mnou mysli vazne.. vztah mame dobry, pekny, len mam pocit ze sme velmi skoro zacali spolu byvat, cize hádky su častejšie Ved to v kazdej dvojici... a mame taky stereotyp, kazdy den tyzden mesiac to iste... dovolenka ta ista. Varenie to iste. Vianoce takE iste.. ja som bola velmi aktívny typ, a on velmi tichý a taky pracovitý utiahnutí, neznasa spolocenske akcie a vela ludi.. a ja som opak. Tak tak premyslam, ci ja som sa nezmenila uplne kvoli nemu, ze to uz nie som ani ja..... a dnes mam taku zlu naladu z toho vsetkeho, ze som sa rozhodla sa takto verejne poradit. Dakujem
Kriza vo vztahu, stereotyp, svadba
Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu..
6rokov je dost dlaha doba na to, aby si az teraz dosla na to, ze ste rozdielny a len sa kvoli jeho utiahnutosti utapas v nude a samote. mala by si nad tym popremyslat ci sa ti oplati cakat a dufat, ze sa to casom zmeni
6 rokov uz je naozaj doba, kedy mozes pocitovat urcitu tuzbu po svadbe a detoch, preco nie. Vek 24 rokov je normalny vek na uzavretie manzelstva, pokial si s niekym uz 6 rokov. Nemyslim si, ze chces iba napodobnit kamaratky, nie si predsa hlupa. Podla mna si skor uvedomujes, ze vas vztah skutocne akoby zostal stat na mieste. A Ty by si rada budovala dalej vas spolocny svet. Zozaciatku je to najvyznamnejsie, svadba, deti. Ale v podstate cely manzelsky zivot je o neprestajnom budovani. Budujete svoje zazemie, domov, spolocnu identitu. U vas to je mozno posledne 4 roky na rovnakej urovni. Priatel si to neuvedomuje, Ty ano. On este nie je tam, kde Ty. Zatial sa neciti na taky seriozne rozhodnutie a zmeny v zivote. Zatial chce este byt v pozicii mladeho chalana, co ma slobodu. Problem nevyriesis tym, ze nanho budes tlacit. On by musel chciet sam, to ani neskusaj. Tak mu to predostri ako fakt, ze ta vas vztah nenaplna a povedz mu dovod. On nech si vezme cas na rozmyslenie, ako to vidi on. Kludne mu daj tyzden alebo kolko potrebuje, aby porozmyslal. A bud pride s riesenim, ktore je akceptovatelne pre oboch, alebo prisiel cas, aby sa vase cesty rozisli.
prepac....typicka hlupucka dievcinka...proste sa vydat lebo aj kamoska, lebo aj kamarat tak aj ja chcem..a ked nedame princeznicke co chce tak uz je hentaky onaky, nehodi sa ku mne...
moja, naozaj mas na svadbu cas.
Ach jo, to su tie vase vztahy.. Jednoduchsie zapriet samu seba pre druheho cloveka ktory so mnou ani nebude ratat na cely zivot. 24 je velmi skoro a tiez sa cudujem dievcatam ktore takto pre chlapov stracaju rozum a vydavaju sa. Laska je v zivote iba premenna, v prvom rade je treba sa sustredit na vlastnu osobu. Ked sa skutocne milujete tak sa to v buducnosti potvrdi. Ja sa ale tvojmu priatelovi necudujem ked sa este zenit nechce. Nikto normalny to v takom mladom veku ani neurobi.