Chcem dieťa

Príspevok v téme: Chcem dieťa
Lucikeeee

Dobrý deň, je mi jasné že skoro každá žena chce byť matkou, ale ja mám 19 rokov, nemám priatela a bývam s mamou. Na môj mladý vek chcem už pomerne dlho byť mamou, viem že by som sa o dieťa nie len postarala ale viem že by som mu mala aj čo to ponúknuť- dobrú výchovu, naučila by som to maličké lásku k prírode a ukázala kvalitné životné hodnoty a hlavne zabezpečila či už finančne ale aj dobré detstvo. Viem že si asi budete hovoriť že by som mala počkať na partnera a potom až po svadbe ale na chlapov už nemám síl, asi tak pred 3 mesiacmi som sa rozišla s priatelom a od vtedy stále uvažujem nad dieťaťom, pretože keď som si spravila tehotensky test a vyšiel negatívne, tak mi to prišlo velmi ľúto a cítim že dieťa by mi naplnilo život a samozrejme aj ja jemu ( a nie nechcem zháňať smútok z rozchodu, smútok už nepociťujem a dieťa som chcela už pred tým).

Pilcuk

To "vnútorné volanie" po materstve alebo nutkanie stáť sa matkou na prahu papierovej dospelosti je úplne normálne. Telo mladej ženy tým signalizuje, že je pripravené na tehotenstvo a pôrod. Práve v tomto veku je najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia ako aj zdravých potomkov. S pribudajúcim vekom sa všetko zhoršuje. Nuž, ale "pokrok" nezastavíme a 30-35+ ročné matky sú dnes na každom kroku. Vzdelanie, kariéra je na prvom mieste, čo tam po tom, že budem mať vyššie riziko toho, že sa mi narodí postihnuté decko, o ktoré sa budem starať do konca života alebo že už nemusím vôbec otehotnieť.

in blossom

vy ste sibnuti ludia. jedna vec je nechciet deti, druha povedat, ze su hnusne uvrieskane otravy. vy ste boli to iste a predsa vas nikto nezabil a nehodil do kontajnera. bez toho maleho urevaneho stadia by ste tu dnes neboli a nepisali svoje duchaplne mudrosti po internetoch. ale super ze si to uvedomujete, vy sa naozaj nemnozte, urobite sluzbu ludstvu.

Nechci nechci

Nemozem pochopiť ako môže niekto chciet dieta..hlavne tí ktori nato nemaju peniaze...ja mam po 30 a deti nikdy nechcem ani som nechcela...nebol partner peniaze a je to velky zaberak...zhorsuje to kvalitu života malé uvrestane decko...

in blossom

Idealizujes si to a poriadne od veci. Ja mam 30+, dieta nemam a minimalne este 5 rokov ani neplanujem, ak vobec. Ked som mala okolo 16, strasne som dieta chcela, neviem co ma k tomu viedlo. Citila som strasne moc ze potrebujem dieta. Nastastie ma to preslo. Neviem cim to bolo, bolo to take vnutorne volanie alebo co. Neskor v zivote som velmi ochorela a aj preto si to s detmi tisickrat rozmyslim. Ad 1, chybaju mi tie roky, ktore som "stratila" skrz moje vazne problemy, chcem si este trochu uzit slobodneho zivota, potrebujem si dokoncit skolu, kurzy a karieru trochu doriesit, nie zeby sa mi chcelo, ale z niecoho zit na tej materskej chcem. Ad2, bojim sa, ze sa mi zhorsi stav, ad3 ze to decko zdedi, ze to nebudem zvladat atd.

A dobre ti radim, pobudni pri nejakom dietati dlhodobo. Ja som teraz obklopena malymi, vacsimi aj babatkami, lebo v mojom veku hore-dole je babyboom. Kazdy jeden par je z dietata nervozny, je to obrovska sebaobeta, tie pekne chvilky pridu az neskor. Pre mna to je najlepsia antikoncepcia, ked dieta, tak asi len nejakou nahodou, neviem si predstavit ist do toho dobrovolne. Minimalne 2 roky sa nevyspis a milion inych obrovskych obmedzeni a znizeni kvality zivota (ak nemas samozrejme vela financii a zaplatis si pomocnice, ja by som si aj 4, keby som na to mala, nehanbim sa za to :D ) Ano, je tam aj velka a vraj specialna laska, ktoru rodicia ku svojim detom citita, ja ju k cudzim teda necitim, len ich mam rada, proste su to mali ludia. Neviem, ja mam teda pred tym obrovsky respekt teraz. A istu dobu som sa starala (s prestavkami doteraz) o vtedy 6 rocne dieta z rodinnych dovodov a to bol tiez dobry zaberak a pritom aspon v noci som sa vyspala, lebo to uz nie je placuce babo. Ale moj osobny zivot isiel do kytek, nastastie to bolo docasne, lenze tvoje vlastne mas nafurt.

Chapemto

Ahoj ja som tiež bola taká v tvojom veku, to je normálne lebo sa ti upravujú hormóny a niektoré ženy sú na to citlivejšie, tak majú potom takéto potreby niekoho vychovávať a tak. Ja som bola ako ty presne, keď som mala 17 už som si hladala partnera na to aby sme sa zobrali a mali dieťa a ja som to chcela v rekordnom čase, asi som to brala tak za normálne, lebo moja mamina ma mala v 18. Takže som to mala tak zaužívané. Ale tak to bola úplne iná doba, vtedy bolo normálne mať dieťa v takom veku. Nevravím že to nie je aj teraz normálne, ale dnes sú tie možnosti velmi náročné. Peňazí je málo, tiež si myslím že ešte nezarábaš a nič si ešte v živote nezažila. Veľmi lahko si to predstavuješ. Neskôr budeš chcieť niekde ísť, napríklad budeš chciež študovať niekde ešte alebo cestovať atď a s dieťaťom je to o 100x náročnejšie ako keby si ho nemala. Ja som rada že som počkala, prvé som mala v 25 a teraz druhé sa narodilo v mojich 28 rokoch... a som rada, lebo len teraz je to ťažké a neviem si predstaviť čo by som robila s dieťaťom v 18tke. Takže daj tomu čas, nájdi si partnera, sústreď sa na veci aké robia mladý, užívaj život zatial kým je veľa času a potom po tej 22-23ke uvažuj už o dieťati. Hlavne iba ak budeš mať stabilného priateľa s ktorým to vidíte rovnako a bude chcieť mať rodinu v takom skorom veku :-)

poradim38

No urcite by si mala pockat a najprv si najst stabilneho partnera a ne ze povies ze nebavi ta cakat na nejakeho...... a to chces dieta vychovavat sama? Mas na to prostriedky?? Ked pises ze by si poskytla financie... aj realne zarabas a myslis aj do buducna ked si pojdes o par rokov kupovat vlastne byvanie??? Ci chces donekonecna zit u mami aj s deckom, este ktomu bez partnera, ako nechcem byt zla, ale casom neviem ci by to tvojej mamine vyhovovalo, predsalen si myslim ze by chcela mat neskor uz pokoj a nie ze tam bude mat este male dieta+ dieta druhe - teba, lebo urcite este nie si pripravena na dieta, citit to mozes ako chces, keby si mala vlastne byvanie, partnera, staly prijem penazi, nie od mami ale od seba keby si si nasetrila a potom od partnera keby si uz nemohla robit kvoli tehotenstvu a materskej, tak ano kludne maj dieta aj v tvojom veku premna zamna.... ale to dieta by nemalo ziadne zazemie, dieta potrebuje mamu a otca, vlastny priestor na vyvin a nie byvat u rodicov a bez otca a este ked ta ma mama zivit.... si trochu sebecka nie??

dobreuz

To nemyslíš vážne! Už v tak mladom veku si chceš pokaziť život? Namiesto cestovania a zážitkov chovať dáke urevané decko a behať mu za zadkom nonstop? Bože rozmýšľaj dievča, aby si to neskôr neľutovala.