Chcem mať čistú pleť

simiona

Nuž pridám svoje pozorovania 2 starších dám. Moje tety, sestry. Vek okolo 50.

1.teta.

Za život skoro nepoužívala make-up, sem-tam rúž a špirálu. Žiadne denné čistenie pleti mliekom alebo vodou, iba vtedy, ak si dávala dole rúž a špirálu. Nepamätám si, že by vôbec navštívila kozmeticku? Krémy len Nivea Creme a Nivea Soft a Indulona.

Strava. Rôznorodá, zelenina, ovocie, mäso, aj mastné, sladké. Všetko.

Zamestnanie. Celý život v pár firmách ako robotnícka.

Pleť. Skoro bez vrások, normálna, nie je suchá ani mastná.

2.teta.

Takmer denne make-up, denne odličovanie alebo občas permanentný make-up. Vyskúšala plno kremov, známe, neznáme aj špeciálne. Pravidelné návštevy kozmetičky.

Strava. Väčšinou zelenina a ovocie a všelijaké obilniny. Takmer žiadne mäso a mliečne výrobky.

Zamestnanie. Vo viacerých firmách v office alebo ako šéfka iných ľudí.

Pleť. Suchá a má plno vrások.

A tu mám otázku. Aký potom majú význam všetky tie druhy kremov? Vďaka.

GOING

Aha .Tak potom podľa tvojich známich to znamená, že človek má dobru pleť aj pri zle strave.
Koľko majú tvoje známe rokov ?

Cistaplet

A ešte som zabudla dodať že túto tému som riešila aj s dietologičkou jednou známou a aj s kožnou a tie mi povedali to isté, že strava ovplyvňuje pleť vo velmi malom percente..ale je niečo ine keď má človek nejaké alergie na nejakú potravu, vtedy sa to môže velmi odzrkladlit na pleti a potom je to spojene aj s inymi ťažkosťami. takže mám to aj potvrdené....

Cistaplet

Baby, ja si myslim že jedlo ovplyvňuje pleť iba z malej časti, pretože ja osobne mám pleť normálnu a niekedy mám obdobia kedy mám pleť mastnú a aj v dospelom veku mám na tvári vyrážky ako pubertiačka. A jedlo na to nevplýva skoro nijak. Ja jem všetko, aleže úplne, stále jedávam tak isto a pleť mám peknú, čistu a potom su obdobia kedy mám pleť hroznú. Skôr by som povedala že tá starostlivosť o pleť zohráva väčšiu ulohu v boji o peknú a čistú pleť. A zas tie vyrážky môžu byt sposobené aj hormonálnou nerovnováhou. To by vám mal skontrolovať gynekolog. A ak sú vyrážky naozaj zlé, že su zapalené a pleť je moc mastná, tam určite navštiviť kožneho.

bianca.pp

chce to upravit stravu a kvalitnu kozmetiku. Skus nejaku dobru masku, peeling. Možem poradit Loreal, mrkni na Notino a tam ich najdeš.

limovienka

plet je vysledkom stravovania. takze jedz menej cokolady a sladkeho, viacej zeleniny a ovocia, pi cistu vodu a uvidis, ze plet budes amt krajsiu

Akne

Mám 15 a už asi 4 roky problémy s akné. Použivala som na to veľmi veľa mastičiek, vodičiek, tabletiek atď. a nič z toho mi nezaberalo. Až dokým som sa nedala na zdravší životný štýl, prestala jesť sladké a vyprážané, začala piť viacej vody, ale hlavne prestala som používať makeup a všetky tie mastičky a vodičky a viac x do dňa umývať si tvár s čistou vodou a obyč detským mydlom. Za tie 4 roky som nikdy nemala takúto pleť akú mám teraz. Rieš to hlavne zvnútra. Lebo to, čo do seba dáš tak sa ti aj ukáže zvonku. Alebo ešte druhá možnosť, ak máš akné iba na nejakej časti tváre, tak si pozri na nete, že s ktorým orgánom to súvisí, pretože to môže signalizovať aj nejaký problém či chorobu

tourcite

Je to blbosť. Ja jem, čo sa mi zachce a mám krásnu pleť a pár mojích známych. Kvôli pleti predsa teraz nebudeš držať celý život diétu.