Ahojte, chcela by som pocut Vase nazory. Moja dcera je uz dost ochlpena, tak neviem ci jej to mam dovolit alebo nie. Na jednej strane ju chapem, ze jej je to neprijemne a teraz na leto tricka a tak, ale na druhej strane...je to dieta. poradite? dakujem
Mám dovoliť 11 ročnej dcére holiť si podpazušie?
Hm, preco jej to zakazovat a robit z toho nejake obludarium? Je to prirodzena sucast zivota, dokonca uz od 11...Ty si sa mozno zacala holit neskor, ale to neznamena, ze tvoja dcera musi robit to iste. Najma ak uz pocuva nejake poznamky v skole. Pamatam si, ze ked som dostala prvy raz zenske dni, moja matka mi nechcela verit. Vraj ona to dostala neskor a vymyslam si. Vies ako som sa citila? Musela som jej ako chudera ukazat spinave pradlo, inak by mi neuverila. Nemala som peniaze si kupit vlozky, musela som cakat kym mi ich ona kupi. Trvalo cely den ju presvedcit, ze ano mam menzes. Prosim ta nebud za blbu mater, nerob to iste dcere. Nebodaj jej to zakazes, ako sa ma citit v skole? Kup jej strojcek, alebo jednorazove ziletky, ukaz ako a s cim sa to pouziva (pena) a vysvetli, ze preco su jednorazove ziletky jednorazove. A viac neries. Za to, ze ma 11, nema pravo sa odchlpit?
Ovecka, snad nie az tak :D myslim, ze ak to urobi potajme, tak to mama musi konecne akceptovat. Ak teda nie je psychicky narusena.
Bnb pochybujem ze by nasla sposob, lebo podla mna ked niekoho napadne toto riesit tak ho napadne aj riesit: Co spravime ak to spravi potajme? Cojaviem zmlatia ju, nedaju jest, alebo nieco podobne.
Aky bude rozdiel medzi tym ked si bude holit podpazusie a ked nie? Ked si ho bude holit, bude sa citit prijemnejsie a trosku viac sebavedomejsie, bude sa citit trosku viac ako zena. A ked nie, tak to bude naopak.
Ked by si jej to zakazala, tak ona by si velmi pravdepodobne nasla sposob ako zohnat ziletku a oholit sa.
Mozno sa ti zda ako dieta ale ona uz dospieva a treba ju v tomto obdobi chapat a pytat sa ako by si sa ty citila v jej kozi a hlavne v tejto dobe.
Lukas 2121 proti akej viere? Krestanskej? Ty si tiez neholis bradu?
Urcite jej to dovol, nie je ziadny dovod, preco nie. Ako tu ktosi spomenul, kludne jej s tym pomahaj, ak nechces, aby to riesila sama. Ja som od 13 rokov trpela kvoli chlpom, az kym som sa cez niekoho starsieho (nie mama) dostala k tomu, ze som ich zacala holit. Ani nevies, ako som si zelala, aby ma moja mama, dospela zena, usetrila tych trapnosti, ktorym som bola zbytocne roky vystavovana, hanbit sa za chlpy... Ked som to prvy raz oholila, bolo to ako vyslobodenie. Nechapem, preco by vek mal rozhodovat o holeni. Dolezite je, ci su tam chlpy, ktore ju strapnuju. Predstav si samu seba, ze by to ktosi zakazal holit si podpazusie, nohy. Z nejakeho nesuvisuaceho dovodu. Ako by si sa citila? Trapne a hanbila by si sa. A to este nehovorim, ked by sa ti zacali posmievat kvoli tomu. Ona to nechce pre nic za nic.
Ja by som to svojej dcere nikdy nedovolil v takom veku. Preco by sa mala holit? Ved je to este male dieta. Komu sa chce pacit? Teraz by ju mala zaujimat hlavne skola a znamky, nie holenie sa. Je to aj proti viere. Ako matka si zlyhala.
depilačným krémom jej to depiluj, je to bezbolestné
iste by som jej to nezakazovala, dnešné deti vedia byť poriadne nepríjemné, vysmievali by sa jej a mala by z toho len traumu
Dostava sa do veku ked bude zacinat robit Vela veci co sa tebe ako mame pacit nebude. Uz to nieje uplne dieta. pokial si chce holit podpazusie nevidim dovod preco by nemala. Zakazmi toho asi vela neporiesi rodic, resp. teraz mozno Este ano ale o par rokov sa to moze vymstit ked ti zacne trucovat a robit naprieky.
urcite nie, radsej ju nauc ako sa robia dredy a je to vyriesene.