Zdravim, chcem sa len tak informativne opytat:
Kolko moze dostat muž pokutu + odobratie vodiccskeho, ak nafukal okolo 2,5 promile ??? doteraz nemal ziaden zaznam, ani nesposobil nehodu. Len ho proste zastavili a nafukal.
Alebo čo ho čaka???
Alkohol za vonantom
Nemáš začo, drž sa!
Včera som takmer pol hodiny odosielala príspevok a mysliac si, že mi ho neodošle, začala som ho mazať. Toto som vymazala: "zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Pokutu udeľuje polícia, súd trestným rozkazom peňažný trest. Musíš počkať ako rozhodne sudca, môže dostať nepodmienečný trest, ale za predpokladu, že nebol ešte súdne trestaný?, bude mu trest podmienečne odložený. Odhadujem to tak na 8 mesiacov s podmienečným odkladom na 2 roky a minimálne 2-3 roky zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Podmienku NESMIE porušiť, inak ho čaká basa! A bude mať aj zápis v Registri trestov.
2,5 promile = 1,20 mg/l, a to je už ťažká opitosť."
Dakujem za kazdu odpoved
Ped, ked mas v krvi 2,5 promile, tak schopnost predvidat je v prdeli uplne. Uz to, ze sa nacapes do takej miery a sadnes za volant je toho dokazom. Lebo mozes predvidat, ze ta mozu chytit a budes mat z toho brutal nasledky. Alebo kohosi sejmes a tie nasledky budu dozivotne.... ale nas nadraty sofer toto nedokazal predvidat a prisposobit svoje spravanie svojmu stavu.
Defcon, najväčším vrahom všetkého je neschopnosť predvídať. Už keď niekto ide pod parou, tak nech aspoň neletí ako na stíhačke. Dovi.
Jj, na hlupakov co chlastaju a sadnu za volant treba co najtvrdsie tresty. Potencionalny vrah.
Dúfam, že mu ho nikdy nevrátia... A takto by som pridal obvinenie aj z verejného ohrozenia a pekne na pár mesiacov za mreže...
Vysvetlím ti to: tvoj muž sa práve nachádza v cele predbežného zadržania a po vytriezvení ho čaká superrýchle konanie pred príslušným súdom. Pokutu nedostane, ale nakoľko sa dopustil trestného činu, tak bude súdený a aj odsúdený a bude mu uložený zákaz činnosti.
Takym ...., co nafukali 2 promile za volantom by mali brat vodicak natrvalo.....
Pokuta, sudne konanie - podmienecny trest na par rokov, zakaz cinnosti okolo 2-4 roky, ale da sa v polke poziadat o predcasne vydanie. Psychotesty (platene) ci nie je zavisly na alkohole. Ak bude bez vodicaku par rokov, tak znova testy na dopravnom inspektorate.
Odporucam vsetkym si za triezva vbit do hlavy, ze opity nesoferujem - clovek sa potom toho v opitosti drzi, len si to musi dat do hlavy.
Ak nafúkal takúto hladinu, tak je blbá otázka či bude súd. Hneď z auta musel byť obmedzený na osobnej slobode a celé konanie prebehne v superrýchlom konaní, dovtedy bude zadržaný. O vine a treste bude rozhodovať príslušný okresný súd. Pokuta aspoň 500 a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo tak 36 mesiacov...