Vážne zdravotné problémy staršieho človeka

Príspevok v téme: Vážne zdravotné problémy staršieho človeka
Milooooo

Zdravím všetkých,

chcem sa poradiť čo spraviť ďalej. Ide o moju babku. Posledné asi tri-štyri roky je tak raz ročne hospitalizovaná, lebo je vyskočí veľmi tlak, vždy to bolo o tom, že sa zistilo, že má málo minerálov, pár dní pobudla v nemocnici, minerály sa doplnili a bola relatívne OK. Cez Vianoce som jej kúpil elektronický tlakomer, aby si mohla sama merať tlak. Po tom, čo zistila, že si nameriava tlaky okolo 200/100 niekedy sme to začali riešiť. Bola začiatkom roka, niekedy v januári hospitalizovaná. zase minerály, ale zabudol som spomenúť ešte jednu vec. Vždy keď bola tie posledné roky hospitalizovaná ju to sprevádzalo tým, že sa jej čkalo, nemala chuť do jedla a nakoniec zvracala. Tak isto to bolo aj teraz začiatkom roka. Ako si začala merávať tlak aj sama (predtým manuálnym sme jej my merali preventívne občas) tak som sa začal zaujímať o lieky. Zistil som, že od poslednej hospitalizácie cca 6 mesiacov dozadu mala nejaké nové lieky na tlak a obvodná jej ich vôbec nepredpisovala, mala iba nejaký 1 liek + Concor Cor 2,5 a lieky nie priamo na tlak ako Eliqius. Tak som si myslel, že dobre nastavia jej normálne lieky, začne ich užívať a dá sa to do poriadku. Prečo jej ubúdajú minerály, prečo zvracia a štiká sa jej vtedy sa nezistilo. No a od tej hospitalizácie v januári je zvykne ten tlak stále vyskakovať, aj keď jej nastavili nové a silné lieky, ktoré aj medzičasom zmenili lebo prvé jej dali také čo jej nerobili dobre. Tlak sa neupravil, ale posledné tri týždne sme boli 3x na pohotovosti s tým, že jej prudko vyskočil tlak, nemohla dýchať, pri dýchaní chrčala alebo pískala. Tak je zase v nemocnici. Je to bohužiaľ nemocnica, ktorá nemá vonkoncom dobré meno a každý kto má trochu prehľad to veľmi dobre vie. Aj napriek kontaktom a tlačeniu na lekárov je to katastrofa. Máme pocit, že proste tým, že je už stará na to dlabú. Momentálne je tam 4 deň na JISke, nespravili jej absolútne žiadne vyšetrenie a iba jej dávajú lieky a skúšajú jej regulovať tlak. Avšak príčinu neriešia, netrápi ich prečo chrčí, píska a podobne, dnes taký záchvat mala dokonca tam, tlak 220 vraj na 150, čo sa mi nezdá, nevedela dýchať. Keď spala mala zase tep 35 až ju bola zobudiť doktorka. Začiatkom roka, keď bola hospitalizovaná, mala spravené vyšetrenia ako sono brucha, ct mozgu, nejaký rontgen a mala potom na doma tlakový holter. Proste nehľadajú príčinu, ktorá jej vyvoláva tieto stavy a obávam sa, že ak sa nezačne rýchlo hľadať, tak to už veľakrát nezvládne. Pritom príčina bude pravdepodobne buď v zlyhávajúcom srdci alebo čo predpokladám najviac v cievach. Nejakú cievu bude mať upchatú, kľudne sa jej mohla uvoľniť v tele zrazenia a doputovať k pľúcam, či obličkám a táto jej to spôsobuje. Len to treba vyšetriť a hľadať. Takéto veci sa dajú v pohode riešiť a liečiť a môže ešte rok žiť. Len neviem už fakt čo ďalej a ako ju dostať k človeku, ktorý bude mať záujem skutočne človeka liečiť a pomôcť mu. A hlavne, ktorý bude ochotný aj človeku niečo povedať a konzultovať a nie že nič nepovie a my nevieme ako na tom je a čo si myslí (ten doktor).Ďakujem za názory.

Omen

Milo, je dobré, že sa vám ju podarilo dostať do inej nemocnice. Prajem tvojej starke, aby sa z toho dostala. Držte sa!o

PICNIK

Nedostatok minerálov mohol spôsobiť to, že aminokyseliny v organizme dobre nemetabolizovali a vznikali tzv. patogéne bielkoviny,
ktoré sa mohli ukladať v organizme ako nestráviteľné a tým ho zaťažovať.

minerály = hnací motor metabolizmu aminokyselín

Milooo

Takže dostali sme ju do novej nemocnice. Nie je tam ešte ani deň a už sa zistilo cez rôzne vyšetrenia viacero zlých výsledkov a posúdila doterajšia liečba ako celé zle. Vlastne teraz mi je jasné, že posledné 3-4 roky čo bola hospitalizovaná ju absolútne neliečili a pritom ak by liečili, tak v začiatočných štádiách sa mohla ešte veľmi ľahko vyliečiť. Teraz už to bude ťažšie, pretože od nedele ostala trochu mimo a nedá sa s ňou normálne komunikovať. Dúfam, že sa lekárom ešte podarí ju dať do poriadku a hlavne napraviť veľké škody, ktoré nám spôsobilo doterajšie zariadenie zamestnávajúce ľudí, ktorí mali dávno sedieť za mrežami.

Milooo

Marosko-n .... Nezdá sa Vám inak bezcharakterné a hrubo za čiarou, keď si idete robiť kšefty v takejto diskusii a téme ? Ponúkať piť vodu človeku, ktorý má akútny zdravotný stav, je starý a má kopu diagnóz ? Ste normálny ?

MIloo

No tak už je prepustená a celé zle. Z JIS ju po asi dvoch týždňoch dali na oddelenie nestabilizovanú s vysokým tlakom. Spravili nejaké vyšetrenia, merali jej tlak na oddelení asi tak 2x denne a boli vždy prekvapený, aký ho má vysoký. Pustili ju nestabilizovanú stále s vysokým tlakom domov, dali jej kopu liekov, ktoré jej nepomáhajú a doma má tlak okolo a aj vyše 200. Otras. Objednali ju ešte raz na holter ekg o dva týždne čo je pri tom v akom stave ju pustili neskoro. Takže pokúšame sa nejak dostať na ten NÚSCH. TO vidím ako jedinú šancu, lebo tu sa na ňu vykašlali, že totálne. AJ po hospitalizácii to bolo vidieť, že asi týždeň jej nič nerobili, akoby čakali, či ju neklepne a ušetria za vyšetrenia. Keď prežila, tak až potom začali robiť nejaké vyšetrenia, ale nedostatočne.

MIloo

Omen... Jasné, nemyslel som to na mladých v zlom. Práveže, s tými sa dá aspoň normálne rozprávať a aj sa snažia. Myslel som to v súvislosti, že zase oni nie sú ošetrujúci lekári resp. tí, ktorí by o niečom pri danom pacientovi rozhodovali, ale iba zaskakujú počas voľna ich nadriadených.
Namiesto Vasopentolu dostala niečo iné z tej istej skupiny liekov s podobnou, ale inou účinnou látkou. Kvôli nízkemu tepu (počas spánku cez deň ju bola lekárka zobudiť) má vysadený aj Concor. Dnes bude mať konečne robené aspoň echo a uvidíme ďalej ako sa bude vec vyvíjať. Včera sa cítila celkom dobre, stále ten tlak vyskakuje, hlavne ráno a večer. Cez deň je to spravidla znesiteľné, prípadne tlak tak do 160, čo v jej veku považujem za ešte tlak normálny. Aj na tých pohotovostiach sme boli vždy večer niekedy medzi 20-24 hodinou.

Marosko-n

Starší ľudia od 50 -ky by mali denne vypiť GGW liečivej čistej vody aspoň 1,5L.
Všetci vysychajú a sú zanesený haraburdím. A príbuzný, lekari ich pchajú nezmyselnými liekmi a tak len zhoršujú stav až na smrť v trápení. A toto potrebujete ?

Cliattsi

Ja sem pridám info, že aj hladovka môže vyliečiť vysoký krvný tlak.
Prečítaj si v knihe V.Partyková -Hladovění pro.zdraví. Úslešnosť pomocou tejto metódy je viac ako 90%.

Omen

Milo, niekedy je mladý lekár lepší ako starý. Ide o to, kedy jej tie lieky vymenili. Inak aj Concor je spúšťačom alergických reakcií. Alergénu obvykle trvá 48 hodín, kým sa z tela vyplaví. Mimochodom nič si nenamýšľaš, je to tak, ako si to napísal, ako to cítiš. Tak sa držte a vydržte!

Milooo

Omen. ďakujem za reakciu. Ťažko sa to teraz vybavuje a niečo rieši, lebo väčšina lekárov má voľno. A v tomto čase "hádžu" robotu na mladých, aj dnes tam bol taký mladý, že včera hádam ešte štátnicoval. Ebrantil jej nechali a namiesto Vasopentolu jej dali iný liek, neviem presne aký lebo sme sa s ním rozprávali o viacerých veciach, ale čo povedal, tak jej dali vraj podobný liek s inou účinnou látkou, ale potriaci do tej istej skupiny. Robili jej dnes rontgen, čo je však štandardné vyšetrenie a čo samozrejme nič na nejakej cievnej úrovni neodhalí. Inak nič, len skúšajú iný liek a čakajú km jej nebude 3 dni dobre a dovidenia, tak to vidím. Prestali jej dávať Concor kvôli tomu nízkemu tepu včera a dávajú jej veľa infúzii. Keď som tam bol, tak už mala tretiu a to bolo veľké infúzia, podľa mňa väčšia ako 500 ml. Je to fakt na prd, hlavne ten prístup. A neviem či si to už namýšľam, ale celý personál je taký zvláštny, akoby každé tvoje slovo tých ľudí na smrť otravovalo a nikto nič nepovie.