Slabé zuby

Príspevok v téme: Slabé zuby
marek00001000

Mam 15 rokov, a mam velmi slabe zuby uz od malicka. Chodim skoro kazdy polrok "opravovat" zuby a stale nieje tomu koniec. Co mi vsetko moze chybat? Prosim o nejaku radu co doplnit a tak, lebo som uz rozmyslal ze v 30(al. aj skor) si dam porcelanove zuby hoc aj stoja 100 000SK...Potom by som mal uz do konca zivota pokoj.

silvik

Hlavne vapnik z tych mineralov pre rast a zachovanie pevných kostí i zdravých zubov. Ak v organizme chýba, môžu sa objaviť aj poruchy zrážanlivosti krvi, bolesti kĺbov, ekzémy, svalové kŕče a človek môže byť podráždený a pociťovať únavu. Odporúčaná denná dávka je 700 až 900 mg a lepšie je konzumovať ho vo viacerých dávkach jedla trikrát denne.
Vápnik sa bohato vyskytuje v mlieku, jogurte, syroch, najmä tvrdých, rybách, aj konzervovaných, v brokolici, špenáte i listovej zelenine, sóji, maku, lieskovcoch, vlašských orechoch a v mandliach.

m janík

neviem čo znamená slabé-ak zle rásli od malička,ide o slabé obličky,ak sa kazia,tak k obličkám pribudol žalúdok.Treba sa venovať týmto dvom,v akupunktúre to ide dobre zvládnuť

marek00001000

Ake konkretne minerely myslis? Kde by som ich dostal?
No stravu asi dost tazko zmenim. Co by som mal take vynechat a coho pridat?

RNG

Chybaju ti mineraly.
A tie ti budu chybat, aj ked budes mat porcelanove zuby. A mineraly treba aj na kostru, svalstvo,nervove pochody atd.
Takze ak nedostanes dost z diety, musis si ich aspon doplnit.
Lepsie by ale bolo, keby si presiel na inu stravu.