Neplatené služobné cesty. Je to ok?

Príspevok v téme: Neplatené služobné cesty. Je to ok?
nespokojnaz

Dobrý deň,
v práci zamestnávateľ organizuje služobnú cestu. Budeme preč celý víkend a plus jeden sviatok. Dostali sme to povinne, takže musíme ísť celé oddelenie. Chcem sa spýtať, nemali by sme mať nárok na preplatenie týchto dní? Budeme mať hotel a v ňom stravu, ale inak nám nič viac navyše za tieto dni nezaplatia. Takže zabijeme 3 voľné dni prakticky zadarmo.

Ďakujem za vaše odpovede.

samekecy

iba na SVK su takí tupí, sprostí ludia že budu robiť za darmo,..
v Nemecku by si to zamestnavatel nedovolil...
ked si sprostá rob zadarmo,... a tvoji kolegovci tiež..
alebo sa obrať na inšpektorát práce

Omen

Nie je služobka ako služobka. Poskytla si málo informácii nato, aby sa ti dalo relevantne poradiť. Ak vám platia hotel, stravu, máte aj vlastný program a ide tam celé oddelenie, tak to nie je služobná cesta.

Emily opat

Nerozumiem ako je toto možné. Čo ste tam všetci zošaleli?
Oznámiť na inšpektorát práce a povinne všetci prečítať Zákon o cestovných náhradách. Veď nie ste malé deti!

nespokojnaz

Najnovšie argumentovali tým, že tam bude aj nejaký program pre nás, nebudeme len pracovať atď. A znova zdôrazňovali, že je to pre všetkých povinné :(

Emily opat

To je vtip? Protizakonné! A keby sa vam tam niečo stalo, tak to máte ako ošetrené? Nenechajte sa takto odrbávať!

Defcon

Zamestnavatel ti nemoze nariadit pracu zadarmo ani ta dokonca nemoze poziadat o pracu zadarmo. Zalezi len na tebe. Keby mi na tej praci nezalezalo, tak jednoducho nepojdem s tym, ze som o nej nevedel z doveryhodneho zdroja, lebo doveryhodnym zdrojom pre mna je jedine pisomny prikaz na sluzobnu cestu....to ,ze mi ktokolvek len ustne povie ,nie je pre mna rozhodujuce.

nespokojnaz

Nemám žiadny papier. Už som raz bola a tiež som nedostala papier ani zaplatené. Len mi oznámili, že ísť musím a keď som nemala vyššiu výplatu ani o cent, spýtala som sa kolegov a tí povedali, že firma to navyše neplatí. Ale zdá sa mi to ako strašný podraz. Keby to aspoň je cez týždeň. Ale takto nám zoberú víkend aj sviatok.

samozrejme

to akože plat nič? o služobnej ceste máš mať papier,
niečo ako "vyslanie na pracovnu cestu"
ak ti to zamestnávatel nedá tak smola..
obráť sa na inšpektorat prace že aky postup ti odporúčaju...