Ahojte, všetci,
moje zúfalstvo už nemá konca kraja. Za rok 2017 až do dnes, presne rok- vybrala som 10 rôznych druhov atb, skoro každý mesiac jedny, pre rôzne pričiny, dnes mi boli dané dalšie na 3 tyzdne amoksiklav, nieco ako penicilin az 1000 mg dvakrát denne !! čiže 2 g za 24 hodín. Mne sa to zdá strašne veľa amôj žalúdok to už nezvláda( včera som skončila s kúrou macmiroru na mechúr), dnes mi bol zas daný na infektologii kvôli poz. borelóze amoksiklav/ amoxicilin až na tri týždne :(:(:(
Mam pocit, ze to nedám a zbláznim sa. Mám skúsenosti s týmito ťažkými lekmi a najmä dávkovaním veľkým, že mi je zle od žalúdka, hnačkujem, cítim plynatosť a je mi zle( aj napriek bratiu probiotik,tie mi vôbec nepomáhajú), znášam iba ATB, ktoré nezaťažujú až tak žalúdok. Lekár ma upozornil,že mi môže byť zle,lebo je to vysoká dávka. Ja už neviem,čo s tým, vravel,že sa to musí zaliečiť, tá borela,a ja beriem cez rok už 11 te atb- teda mámbrať- to by sa asi ani nemalo dávať, je to vôbec normálne ???
január 2017 - zinat 2 tyzdne
marec 2017 -azotromycin sumamed 9 tabletiek- 3 tyzdne
april -doxycyklin , tri tyzdne
maj. doxycyklin tri tyzdne
september - zinat 2 tyzdne
oktober zinat dva tyzdne
november doxycyklin 2 tyzdne
november zinat 2 ztyzdne
december- ciprinol 2 tyzdne
januar - nifuratel 3 tyzdne
ja uz prisaham neviem,co robit :( keby mi aspon tak strasne zle od zaludka nebolo, po niektorych atb ma zacali aj klby boliet, svaly, hrdlo, mykozy ani nehovorim:(
*Strasne sa zase bojím dalsich liekov, neviem,co mam robit, aby sa mi natrvalo neposkodilo zdravie..
Je lepsi penicilin alebo tento amoxicilin? Neviem,co mam brat, lekar mi predpísal oboje, vraj ak by mi bolo z jedneho zle, tak mam skusit ine. A am dokola skusat, az pokail mi nebude lepsie....a po com mi nebude zle. Vraj davka 1 g je normalna u dospelakov...:( ja sa toho velmi obavam a ja uz neviem,co robit :( nechcem sa tráviť liekmi :(