amoxicilín( amoksiklav 1000 mg maáte skúsenosti s bratím??

Príspevok v téme: amoxicilín( amoksiklav 1000 mg maáte skúsenosti s bratím??
nadezdakriskova

Ahojte, všetci,
moje zúfalstvo už nemá konca kraja. Za rok 2017 až do dnes, presne rok- vybrala som 10 rôznych druhov atb, skoro každý mesiac jedny, pre rôzne pričiny, dnes mi boli dané dalšie na 3 tyzdne amoksiklav, nieco ako penicilin az 1000 mg dvakrát denne !! čiže 2 g za 24 hodín. Mne sa to zdá strašne veľa amôj žalúdok to už nezvláda( včera som skončila s kúrou macmiroru na mechúr), dnes mi bol zas daný na infektologii kvôli poz. borelóze amoksiklav/ amoxicilin až na tri týždne :(:(:(
Mam pocit, ze to nedám a zbláznim sa. Mám skúsenosti s týmito ťažkými lekmi a najmä dávkovaním veľkým, že mi je zle od žalúdka, hnačkujem, cítim plynatosť a je mi zle( aj napriek bratiu probiotik,tie mi vôbec nepomáhajú), znášam iba ATB, ktoré nezaťažujú až tak žalúdok. Lekár ma upozornil,že mi môže byť zle,lebo je to vysoká dávka. Ja už neviem,čo s tým, vravel,že sa to musí zaliečiť, tá borela,a ja beriem cez rok už 11 te atb- teda mámbrať- to by sa asi ani nemalo dávať, je to vôbec normálne ???
január 2017 - zinat 2 tyzdne
marec 2017 -azotromycin sumamed 9 tabletiek- 3 tyzdne
april -doxycyklin , tri tyzdne
maj. doxycyklin tri tyzdne
september - zinat 2 tyzdne
oktober zinat dva tyzdne
november doxycyklin 2 tyzdne
november zinat 2 ztyzdne
december- ciprinol 2 tyzdne
januar - nifuratel 3 tyzdne
ja uz prisaham neviem,co robit :( keby mi aspon tak strasne zle od zaludka nebolo, po niektorych atb ma zacali aj klby boliet, svaly, hrdlo, mykozy ani nehovorim:(
*Strasne sa zase bojím dalsich liekov, neviem,co mam robit, aby sa mi natrvalo neposkodilo zdravie..

Je lepsi penicilin alebo tento amoxicilin? Neviem,co mam brat, lekar mi predpísal oboje, vraj ak by mi bolo z jedneho zle, tak mam skusit ine. A am dokola skusat, az pokail mi nebude lepsie....a po com mi nebude zle. Vraj davka 1 g je normalna u dospelakov...:( ja sa toho velmi obavam a ja uz neviem,co robit :( nechcem sa tráviť liekmi :(

kuko1

Nadezda: ja som mala konkretne DUOMOX 1000 (obsahujú amoxicilín, ktorý patrí do skupiny antibiotík nazývaných penicilíny) 2x denne Probiotika som mala biopron premium 9 + toho času som bola u ženského, povedala som mu čo ma čaká za liečba a ten mi dal niečo na vkladanie. Mám 70 kg a 165 cm. Vôbec ma nebolel žalúdok. Tento týždeň mám mať výsledok krvných testov.

nadezdakriskova

KUKO- a brala si taktiez 1000 mg dvakrat denne?cize dokopy 2 000 za den,ako mam brat ja?:( ja sa toho strasne bojim,ci ta davka ma uplne nezabije :( lebo minule,ked som jedla dve tabletky biseptolu, tj.960 mg, tak ma to uplne odrovnalo, a som to musela vysadit,som bola pol dna ako napita na mol, takze neviem,ci to vobec brat v takych vysokych davkach, oboznamila som s tym lekara, a povedal, ze MUSIM to brat,lebo ina volba neni,a ze davkovanie musi byt take,lebo mam 31 rokov a 63 kil na vysku 173 cm ,ze vsak som neni z hovna ulepena..takze ale ja sa strasne bojim,a som mu povedala,ze a co keby som si proste prepolila tabletku na polku,len teda 500 mg a teda 1000 za den,a povedal,ze to bude slabe...:((((((((ja sa to velmi bojim zacat, strasne sa bojim o zaludok...ty si nemala ziadny problem ??s tym? vobec ani mykoza,ani nic sa ti tym neposralo?

myslite si,ze je lepsi penicilin klasicky na tuto pliagu,(a aj pre telo),alebo tento amoksiklav?

Rene. Musela som brat tie ATB - vsetky boli opodstatnene, :( zialbohu, nevyhnutne. Nedalo sa inak. brala som ich na tazke zapaly, hnisave zapaly a tak.
Probiotika ktore su bezne dostupne v lekarni mam jest ?a ten nazov,co si mi napisal a take, ktore su v chladnicke po otvoreni? tie su najlepsie? nejake musim teda vypytat..aby boli ucinnejsie.:( ked ja uz neviem,co robit.
Mna uz liecili doxycyklinom na jar - pre borelu 200 mg za den- 3 tyzdne, standart liecba
neskor som na stale pozitivnu IgM hodnotu borely v krvi brala aj Cefuroxim, ZINAT ..sialene bolesti klbov som po nom mala,a krce v nohach,tak teraz sa lekar rozhodol dat tento spominany amoksiklav, a neskor da vraj penicilin a znova azitromycin, lebo to treba vyhubiť, ale mne je z toho zle prote z tych liekov :(
vraj je to standart ,co mi moze na SVK ponuknut- cefuroxim, doxycyklin, penicilin, ine vraj neni na nu.
mne stale vychadza IgM hodnota pozitivna :(((Ja nechapem preco stale po tolkych atb mam toto.
A dokedy ma budu liecit? donekonecna ?

kuko1

Ja som mala amoxicilin na Boreliozu 3 týždne 2x za deň a v pohode, nebolo mi zle. No neviem či som porazila borelku. Určite nie je dobré toľko ATB pchať do seba, ale na boreliozu by som určite poctivo zjedla + probiotiká. Kedy si zistila že si mala kliešťa?

Rene1337

Nepises na ake preblemy tolko atb.
V prvom rade potrebujes v masivnych davkach probiotika ale take ktore su v chlade. Psylium,traviace enzymi. Enterogel je vyborny 3x denne viaze na seba vsetko svinstvo ktore v tele nema byt od hliniku az po rotavirusi a zvysky atb. Enzymi (neprinol najlepsie) na lepsiu absorciu ucinost atb aj ked nechapem preco dostavas atb amoxi na boreliozu. Daj si na tuto Chorobu pozor je to matka vsetkych chorob. Sposobuje vela neurologickych a inych tazkosti od malatnosti po slabost bolest trpnutie mozgova mlha vypadky pamate'tvari a schovava sa symptomami za ine ochorenia. Imunita zacina v crevach kedze atb nicica crevnu mic.f. imunita je na minime potom na teba sadaju sekundarne infekcie. Ako najlepsie pomozes telu je ze sa vyhnes uplne rafinovanemu cukru,mliecnym vyrobkom,lepku. Spanok bez mobil. telefonoch wifi ziarenia. Stavy najlepsie zeleninove, ovocne sposobuju pri uzivani atb candidu na ktore je dobry oreganovy olej no pri atb by nicil aj prospenu crev m.
Nemaj stavy z toho ze teraz vela antibiotik uzivas zober si ludi do ktorych pustaju chemoterpie ta nici naozaj vsetko zaradom. Telo ma silne regeneracne schopnosti sustred sa na liecbu to ze ti je zle od zaludku ano je rozbity z atb ma vela neziaducich ucinkov.
Borelioza je tema sama o sebe na strany.
Ako alternativa sa pri nej propaguje oleuropein,macaci pazur,samento,banderol,tinktury ako topol breza lieska. Vitamin c je toho mnoho viac a na odmaskovanie nac,serapeptaza.
Pri atb liecbe a pozotivne Borrelia B. Sa v prvych fazach erythemu nasaza standardne doxyciklin na tri tyzdne vela krat to je ale malo a slaba davka. Lepsie a ucinejsie atb je minocyklin u susedov v rakusku na recept od nasich mudrcov.

Po kazdej burke vychadza slnko hlavu hore.