Moj muz mi casto nadava hnusnymi nadavkami ty pi. je.nuta, chod do pi.., tela sproste a nezaujimaju ma tvoje nazory. Vacsinou je to v ramci nejakej hadky, alebo ked poviem nieco, co sa mu nepaci... Uznavam, ze niekedy som mozno protivna, odvrknem, alebo mam zlu naladu, ale nenadavam... A on mi preto stale vyhadzuje na oci, ze si to zasluzim, lebo sa tak spravam. Ja sa potom citim vinna a rozmyslam, co robit inak? Fakt je to moja vina? Ja sa pytam, aj vy si myslite, ze nadavky, urazky a ponizovanie patria do vztahu? Nech je druhy akykolvek, ak ho mam rad, nikdy si nedovolim ho urazat...
Ma pravo mi muz nadavat?
Nema pravo ti nadavat a uz vobec nie vulgarne, no ty nemas pravo sa vobec zamyslat nad tym, ci to pravo ma, alebo nie. Uz pri prvom si to tolerovat nemala. Teraz si mysli, ze si mu to pravo udelila. Pokial si ticho a neohradis sa, davas mu svoj suhlas.
Ja neviem. Rodicia su spolu vyse 45r a v zivote som ich nepocula si takto vulgarne nadavat (hadka ano ale konstruktivna, bez urazok osocovania ci nebodaj takehoto nadavania si), a to iste aj stari rodicia, brat so zenou rovnako a to su spolu 20r, sestra tiez 10r a vsetko OK pekne s muzom. Ja neviem z akych pomerov a rodin pochadzate, ale proste nadavky isto nie. Ja som casto s mladymi v kontakte a vsimam si, ze dnesni mladi chalani muzi nadavaju ovela menej ak vobec a z dievcat sa valia vulgarizmy ako ini vravia dobry den ci dakujem. Proste si taketo jeho spavanie vypros, ze si to nezelas a zaroven sa pozri sama na seba, ci nerobis nieco, cim ho hecujes provokukes drazdis do "nepricetnosti". Niektore baby maju na to doslova patent. Ja uz som neraz dakym povedala, ze s takymi furiami by zit nemohla lebo by ich asi prizabila)) Takze nastav si zrkadlo, ci ty nieco nerobis zle. Mne sa este nikdy nestalo, zeby mi nejaky muz povedal daky vulgarizmus a spravaju sa ku mne muzi fakt uzasne (myslim aj cudzich neznamych aj mojich znamych), proste gavaliersky, pozdravia podrzia dvere, davaju prednost, su mili prijemni slusni galantni usmievavi. Myslim, ze kazda akcia vyvolava reakciu. Tak sa zamysli, ci ti nieco priatel nevytyka nevycita ze robis zle, co ho drazdi irituje provokuje. Jasne, ze nema pravo ti nadavat, tak mu to pokojne slusne povedz. Radia ti, nadavat mu tiez. To potom kde skoncite, kam ten vas vztah bude spiet? A ako sa spravaju jeho rodicia? Ako sa spavaju k sebe navzajom oni? Rodicia ho vychovavali formovali a oni boli jeho vzorom obrazom, ako aj u teba. Takze odpovede hladaj vo vasich rodinach. A skus mat odstup, zachovat chladnu hlavu a pozri sa na vas s odstupom. Kedy jeho spravanie (nadavky) najcastejsie vznikaju, co tomu predchadza z vasich stran, co ho na tvojom spravani irituje, ai. Proste ked budes vediet co je spustacom, budes vediet tomu predchadzat a vyhybat sa takymto situaciam stimulom
Ktovie, akým spôsobom ho ty provokuješ a či tam nepadne nejaký vulgarizmus na jeho osobu aj z tvojej strany. Keď vidím, aké vulgárné a protivné sú dnešné ženské, tak neverím, že ty si výnimka.
Alebo to sprav tak, že vezmi valček, klepni ho po hlave a problém je vyriešený:-) Uvidíš, on sa nebude dlho hnevať.
Ide o to, že ak si na jeho úrovni, tak ti tie nadávky nebudú vadiť a ani nevadia.
Maruska14: Maruška, žiaden muž, ktorý si váži svoju ženu sa k nej takto nespráva...hádky sú normálne, aj to, že v nich padnú nadávky...ale ak sú priamo adresované Vám (Ty pi*a..) a je to bežnou súčasťou vášho vzťahu, bez akéhokoľvek ospravedlnenia a zmeny, tak v takom vzťahu predpokladám ani šťastná nie ste .. Váš muž Vám bude nadávať iba do tej miery, do akej mu to dovolíte (tj. budete žiť s ním tak ako doteraz).
Citat : ... Uznavam, ze niekedy som mozno protivna, odvrknem, alebo mam zlu naladu, ale nenadavam..
Mozno si na vine Ty. Byt zly znamena byt protivny, hadavy, vulgarny.
Mozno je na vine on.Byt zly znamena byt vulgarny, protivny, hadavy.
Skoro isto ste na vine obaja. Lebo na hadku treba dvoch.
Myslis, ze protivnost a zla nalada su lepsie ako vulgarnost. Co ak on je len priamejsi ako ty ? Zeny ohovaraju a chlapi nadavaju. Jeho nadavanie sa rovna tvojej protivnosti.
Neviem, nejdem vas posudzovat, nepoznam vas.
Podľa toho, čo píšeš, v tebe chyba vôbec nie je a aj keď muža môže hocičo štvať, nadávať ti nemá a máte sa o tom normálne porozprávať. Prečo ho máš stále rada, keď je takýto? Ja byť na tvojom mieste, asi by som taký vzťah rýchlo ukončil, aj keď presne neviem, ako to s vami je.
Hm, a co mu tak vratit pozicane ? Taketo spravanie by si si zasadne nemala nechat pacit. Staras sa mu o bielizen, stravu, poriadok ? Ak ano, tak prestan.
Pre istotu si par jeho vylevov nahraj aspon na telefon aby si mala dokazy keby nieco. Lebo taketo spravanie rychlo moze vygrqdovat aj do fyzickeho nasilia.
Co je spustacom takehoto spravania ? Vies, vy zeny sice nenadavate, ale viete byt tiez pekne svine. Sorry za uprimnost. Nie je to o tom, ze ty zacnes hadku alebo konflikt a on v nom pokracuje vulgarizmami?
Riesit konflikty je velkym umenim a este nikomu nepomohlo sa rypat v minulych veciach. Vsade sa partneri pohadaju, umenie hadok je v tom sa sice posekat, ale potom sa vediet usmiat.