Cítim sa divne... a nezvládam to

Príspevok v téme: Cítim sa divne... a nezvládam to
charlieputh

Som chlap, ale neštudujem technický odbor. Študujem psychológiu. Viem, že je to asi to najhoršie čo som si mohol vybrať a je hanba že chlap čo by mal ísť na IT alebo na nejakú techniku, ale tak už to tak je a svojho výberu vlastne ani neľutujem a je mi jedno čo si o tom kto myslí. Sú témy, ktoré ma zaujímajú a je to super, ale pri psychológii sa samozrejme preberajú aj témy partnerských vzťahov a sexu a tu je kameň úrazu.

Keď preberáme tieto veci tak je mi veľmi nepríjemné to počúvať a cítim sa strašne zle... teda aby som upresnil - cítim sa zle keď je diskusia a každý by mal k téme niečo povedať. Ostatní sa vždy rozrozprávajú aké majú zážitky, ako ich EX robil toto a toto ako zažili toto a tamto a ja som bol prvý krát doslova prekvapený, ako dokázali byť moji "kolegovia" otvorení a rozrozprávali sa do detailov s svojich intímnych skúsenostiach (pretože už sme na VŠ tak si musíme hovoriť "kolegovia" a nie "spolužiaci").

A to je tá vec, že to psychicky nezvládam a strašne sa hanbím za to, že v 20 rokoch som panic a nikdy som nemal žiadnu babu, žiadny partnerský vzťah!!! Vždy keď dôjde reč na to, tak to nejak uhrám a odbočím od témy alebo to obkecám nejakými všeobecnými rečami. Ale vždy sa cítim strašne zle a najradšej by som odišiel z plačom preč.... čo mám robiť? Mám sa verejne priznať že v 20 rokoch som neskúsený a neviem aké to je mať sex a vzťah? Alebo mám si niečo vymyslieť aby som zapadol do kolektívu? Neviem, fakt som bezradný čo sa tejto oblasti týka. Neviem, ale keď príde na tému sexu tak nemám čo hovoriť, lebo proste ako môžem vedieť čo človek zažíva v hlave pri sexe, keď som to ešte nikdy nerobil :( Je mi naozaj trápne a cítim veľmi nepohodlne keď sa mám rozprávať o tejto téme... :/

Alkaaa

Ja som vždy chcela chlapa čo je psychológ alebo ho to aspoň zaujíma :)

ale k veci, prosím ťa ako budeš ty radiť klientom keď si zúfalý z toho, že si nikoho nemal??

Študuješ psychológiu tak by si mohol vedieť ako na baby :-) choď niekam s kamošmi a možno sa pošťastí...možno stretneš nejakú fajn babu.

ANAMOR

Mitt-Viem je to individuálne,každý je iný ale to že je v 42 rokoch panic je to určite preto že mu to vyhovuje,Neverim že sa celý jeho život nebola ani jedna príležitosť ;-) Dá sa to pochopiť možno v 17-18 ale nie po 40-tke...Či u mužov alebo žien..A ešte niečo..Vždy je chyba v danom človeku.Čiže sa všetko si môže človek sám.

Mitt

ANAMOR, ani náhodou to nemajú muži s nadväzovaním známosti ľahšie, ani náhodou, nakoľko muži musia byť iniciatívni a ženy si môžu len vyberať zo záujemcov.

ANAMOR

Mitt-Ale prosím ťa ake zmierenie.To že je panic v 42-rokoch znamená že mu ten "stav" vyhovuje..Kebyže nie tak ním dávno nieje..Uznávam najsť poriadnu partnerku to sa možno nepodarí každému ale s "panenstvom" "panictvom" sa vždy "dá niečo urobiť."

ANAMOR

Tak ja ti niečo poviem..Chlapi to majú ľahke čo sa nadväzovani známosti týka..Asi si hanblivý..Lebo vo všeobecnosti vždy platí že chlap ma spraviť prvý krok.Ak ho spraví žena tak sa nanu každý pozerá ako na chuderu ako na niekoho zúfaleho..Potrebuješ nabrať sebavedomie ak maš nejaké chybičky vo vyzore to sa dá upraviť..A uvidíš že keď budeš veselý,uvoľnený proste normálny chalan tak si babu najdeš..Len sa musíš trochu posnažiť

Mitt

Môj bratranec mal v tvojom veku tiež podobný problém. Nemal žiadný vzťah, bol panic a mal pár kamarátov. Bol z toho frustrovaný, nešťastný. Pomaly jeho stavy začali prechádzať do depresií. Teraz má 42 rokov, panic bez akejkoľvek skúsenosti so vzťahom s opačným pohlavím je stále, ale už sa so svojím "stavom" zmieril. Má svoje záľuby ako bicyklovanie, turistika, hry na PC, cestovanie, jednoducho to už nerieši. To odporúčam aj tebe, lebo sa z toho zblázniš.

Andy565656

Ahoj Charlie, v prvom rade, nie je hanba a ani nie je divné, že študuješ psychológiu. Nemusí byť každý muž ITčkár alebo technik. ;-)

K tvojmu problému: buď v pohode. To, že si v 20tke panic nie je nič zlé. Ja som mala prvý sex ako 20-ročná, priateľ ako 21-ročný. To, že tvoji spolužiaci už majú sexuálne skúsenosti a ty nie z teba nerobí "podivína". Skôr či neskôr príde tá pravá a netráp sa tým, či to bude o mesiac alebo o 2 roky. :-)