Ahojte ľudia. S mužom sa nám má začiatkom januára narodiť naša prvá dcérka a premýšľame o mene,ktoré by bolo čisto slovenské.
Mne sa páči Alžbetka,aj jemu,ale skôr by chcel Janku či Paulu.
Ktoré meno sa vám páči viac? Dohodli sme sa,že dáme takto verejne hlasovať ;) ďakujeme
Meno pre bábätko
Alžbetka je krásne meno a Beta, Betka, Betuška alebo keď bude v puberte, tak Bety - všetko znie pekne. Aj Jana a Paulína znejú pekne a aj ich zdrobneliny sú milé. Krstné meno ale odporúčam nahlas si povedať aj s priezviskom. Ak je priezvisko dlhé, treba radšej zvoliť kratšie krstné meno, aby dievčatko neskôr nemalo problém s vypisovaním formulárov :) A pokiaľ v rodine niekto ráčkuje, treba sa radšej vyhnúť menám, v ktorých je "r".
V tej klasike ale nájdeme ešte veľa pekných, dobre znejúcich a stále, resp. opakovane moderných mien: Eva, Anna, Tereza, Lucia, Zuzana, Hana, Sofia, Žofia, z tých našich slovanských: Zina, Zora, Ľubica, Svetlana, strašne veľa "slávok" a "miriek" (Miroslava, Kvetoslava, Vladislava, Ľubomíra, Slavomíra...)
Ernesto - moja svokra sa volá Paula a ja už tiež nie som najmladšia :D
alzbeta mne osobne pride strasne staromodne meno, ktore je bezne pre 50nicky - nieco ako bozena alebo viera.
ja hlasujem za paulu. nikdy som nad tymto menom nepremyslal, ale znie super originalne a tiez i moderne. je lahko zapamatovatelne i pre cudzincov a nedojde k nedorozumeniam ako u jany napriklad, kde myslim hispanske narody "j" citaju ako "ch" alebo anglosasi "dž".
bud Betka alebo Paula, Jana nie. Inak v ziadnom pripade by som nedal nejake divoke meno ale tie tri su vsetky v pohode.
Paula alebo Paulína
twixie - Do záhuby. Kam inam ?
To ozaj o mene vasho dietata maju hlasovat cudzi ludia z nejakeho internetoveho fora? Ved je to vasa dcera, vy budete rodicia, dajte meno ake sa paci vam. Uz ozaj neviem kam ten svet speje
Alžbeta
Mne sa strašne páči meno Ema.
Ahoj :),
v prvom rade velmi pekna myslienka, nedavat nejake predimenzovane zahranicne meno.
Za mna osobne Alžbetka, z tychto sa mi paci najviac...
Ale hlavne sa dohodnite vy dvaja, bude to vasa dcerka...
Vela zdravicka a nech vam robi len radost: )