Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Meno pre bábätko

Príspevok v téme: Meno pre bábätko
Laura19861212poj

Ahojte ľudia. S mužom sa nám má začiatkom januára narodiť naša prvá dcérka a premýšľame o mene,ktoré by bolo čisto slovenské.
Mne sa páči Alžbetka,aj jemu,ale skôr by chcel Janku či Paulu.
Ktoré meno sa vám páči viac? Dohodli sme sa,že dáme takto verejne hlasovať ;) ďakujeme

Biela Kobra

Alžbetka je krásne meno a Beta, Betka, Betuška alebo keď bude v puberte, tak Bety - všetko znie pekne. Aj Jana a Paulína znejú pekne a aj ich zdrobneliny sú milé. Krstné meno ale odporúčam nahlas si povedať aj s priezviskom. Ak je priezvisko dlhé, treba radšej zvoliť kratšie krstné meno, aby dievčatko neskôr nemalo problém s vypisovaním formulárov :) A pokiaľ v rodine niekto ráčkuje, treba sa radšej vyhnúť menám, v ktorých je "r".

V tej klasike ale nájdeme ešte veľa pekných, dobre znejúcich a stále, resp. opakovane moderných mien: Eva, Anna, Tereza, Lucia, Zuzana, Hana, Sofia, Žofia, z tých našich slovanských: Zina, Zora, Ľubica, Svetlana, strašne veľa "slávok" a "miriek" (Miroslava, Kvetoslava, Vladislava, Ľubomíra, Slavomíra...)

Ernesto

alzbeta mne osobne pride strasne staromodne meno, ktore je bezne pre 50nicky - nieco ako bozena alebo viera.

ja hlasujem za paulu. nikdy som nad tymto menom nepremyslal, ale znie super originalne a tiez i moderne. je lahko zapamatovatelne i pre cudzincov a nedojde k nedorozumeniam ako u jany napriklad, kde myslim hispanske narody "j" citaju ako "ch" alebo anglosasi "dž".

0vecka

bud Betka alebo Paula, Jana nie. Inak v ziadnom pripade by som nedal nejake divoke meno ale tie tri su vsetky v pohode.

twixie

To ozaj o mene vasho dietata maju hlasovat cudzi ludia z nejakeho internetoveho fora? Ved je to vasa dcera, vy budete rodicia, dajte meno ake sa paci vam. Uz ozaj neviem kam ten svet speje

Reji213

Ahoj :),
v prvom rade velmi pekna myslienka, nedavat nejake predimenzovane zahranicne meno.
Za mna osobne Alžbetka, z tychto sa mi paci najviac...
Ale hlavne sa dohodnite vy dvaja, bude to vasa dcerka...
Vela zdravicka a nech vam robi len radost: )