Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako docieliť, aby si ma viac vážil?

Príspevok v téme: Ako docieliť, aby si ma viac vážil?
zabkakatka

Partner má o 5 rokov viac ako ja, vyštudovaný manažér, v práci dosiahol veľké úspechy, má dobrý plat, darí sa mu. Sme spolu 8,5 rok.
Nakoľko on žije v ČR a ja tu na SR, tak máme sťažené stretávanie, ale aspoň na dva víkendy sa vidíme do mesiaca. BuĎ príde on, alebo ja za ním. Zo začiatku to bolo iba také sladké stredoškolské, spoznali sme sa na dovolenke pri mori na zájazde, a tak sme si padli do oka a bolo to. Láska ako hrom, ktorá nás úplne opantala.
Najhoršia by ale nebola diaľka,ale to ako sa začal správať,odkedy ma vedúcu pozíciu vo firme, všetci mu hovoria" čo by sme tu bez teba robili, nenájdeme náhradu"a pod. vypracoval sa dosť na to,ako krátko ešte pracuje. Ja som mladá žaba, ktorá len končí VŠ.´, on už dlho zarába. Moja škola je ale nič oproti jeho škole, podceňuje ma, stále na každom kroku, berie ma ako menejcennú, ako dieťa v lienkach, akoby bol môj otec,a pritom je to iba 5 rokov medzi nami
rozdiel.

Vždy bol veľmi prudký človek, sebavedomý, ktorý rád dával najavo,aký je nenahraditeľný. Vždy bol dominantný, muselo byť podľa neho, aj keď som mu naznačila, že " takto sa správať nebudeš", tak sa správal. Vždy prekračoval stanovené medze. Ja ako slabá žena, a ešte aj mladá som si to neuvedomovala,až teraz. Ale vždy ma dostal tam,kam chcel on. Bola som ako poslušná tupka, čo ide všade za ním, nikoho iného som nemala, aj ke´d sa mi všelijakí núkali,tak som strávila celú mladosť od 16 tich s ním, už on mal 21 rokov.´vtedy.

Je dominantný, ni mu nie je dobré, navarím- zle je, nenavrím ešte horšie, všetko,čo poviem si pamätá,a pri prvej príležitosti mi to šplechne do tvári, buzeruje ma za to,keď zle upracem, nie podľa jeho predstáv, tvrdí mi,že neviem dobre variť, hoci sa snažím. Nikdy neocenil moju snahu niečo upratať, alebo navariť. Nikdy mi nepovedal, od srdca, že som šikovná, keď som zoštátnicovala na BC s Ačkami tak mi ledva potriasol rukou a dal kvet, lebo nezniesol, že on mal hrošie výsledky. Tak je rival, vždy a všade. celá rodina bola na mńa pyšná a on mi zahlásil, že "veď taká ľahká škola,to by každý dal,"..(áno, mal ťažšiu školu,ale ako musí ma podceňovať?)
Nebol takýto stále, zhoršilo sa to odkedy je v mužskom koleektíve a má potrebu ma dávať dole, padli aj frzy typu" načo máš mozog, používaj ho", alebo "ty si totálne tupá a sprostá" v zápale hnevu.
celá rodina ma obdivuje,aká som úžasná, krásna, vzdelaná, ako robím radosť všetkým, ale on ma nevie doceniť, podcenuje ma a čiastočne ponižuje.

Minule sme hrali vedomostný kvíz doma, a samozrejme, vyhrala som,lebo všeobecný prehľad mám geniálny, on až tak nie. A nemohol to prežiť.
Doťahovali sme sa raz, že kto má pravdu v našich slovných súbojoch, že sa o dačom rozprávame," jak sa volal ten herec, čo ..."..a potom na to prídeme vyguglime to,alebo tak a samozrejme, je to 50:50...a on mi povie," mám pravdu v 99% našich súbojov".

Otázka po mojom vyrozprávaní, prepáčte za obsiahlosť:
ˇČo mám robiť, aby si ma viac vážil? je tu možnosť ?Na stanovovanie hraníc je prineskoro. Ako to riešite vy ženy?
Ďakujem

DebilZbytocny

Uzivatelke: Nevsimaj si uzivatela Phev, ten do kazdej témy niekoho urazí pretože nielenze zrejme nemá rozum ale ani mozog :)

hela hela

Katka, dobre dostavas rady.
Muzi si casto myslia ze zeny su len VECI na ovladanie dialkovym
ovladacom. Radi nas zneuzivaju a vydieraju, lebo vedia, ze detske slzy
schovame za suknou, pripadne same trpime, nech slzy ani nevytrysknu.
Vazit si Ta bude, ak tresknes do stola , vymedzis, odkial-pokial a budes
trvat pevne na svojom.
Ak sa nehodla "upratat", tak pouzijes dalsie kroky, ako napriklad predbezne
rozhodnutie, aby Ti musel davat vyzivne na deti, pripadne aj na Teba.
Da sa docielit, aby sa nemohol priblizit..
Lenze, toto si musis dobre premysliet a nedavat mu dalsie nezmyselne sance.
Ziadne sluby a bla...bla.
Je to v tvojich rukach. Zelam vsetko naj...

siqa182

Mla autorka temy, ver mi, ze sa mi to tazko pise, ALE posli ho do do .... Takyto chlapi sa nemenia. Ani svadbo, ani detmi . Mam,zial, osobnu skusenost. Moj muz je skoro taky isty ako ten tvoj priatel Znicil mi sebavedomie - spravil zo mna rohozku, este ma aj bez hanby podvadza a je mu to uplne jedno. Fungujem doma na 150 % a nikdy nic nebolo dobre ...Myslim si, ze si dodstatocne sikovna, inteligentna, sebavedoma, aby si mala pri sebe cloveka, ktory si ta bude vazit. Velmi ti drzim palce :-)

phev

to je tak keď sa hovno vyloží na poličku a začne si o sebe myslieť, že už je lekvár zabkakatka ty budeš stále hovno

natalia-7

podľa mňa je úplne jedno či si puťka alebo nie. toto si nemá človek čo dovoliť aj keby si najväčšia puťka na svete, jednoducho nie. a vôbec sa mi nepáči, že sa tu začína hľadať vina v tebe. to je ako keď je žena týraná a niekto povie "ona si za to mohla lebo bola taká a onaká". nech je človek akýkoľvek nezaslúži si takého hnusné správanie a už vôbec nie od partnera.
je síce pravda, že v prvom rade musíme milovať samých seba a samých seba si vážiť, až potom môžeme čakať, že nás bude milovať a vážiť si niekto druhý. a tak isto je pravda, že hranice toho čo si muž /alebo naopak/ dovolí určuje žena. ale znova sa opakujem, ja si myslím, že ak niekto dokáže takto ponižovať, tak je chyba v ňom (v jeho charaktere, psychike) a vôbec nie v tej žene.
ja by som sa jednoducho na tvojom mieste rozišla. buď mu trkne, že hups, asi som sa fakt správal ako debil, hups, ona je fakt schopná ma opustiť a bude mať aspoň snahu niečo meniť (aj keď si žiaľ nemyslím, že takýto človek sa zmení - ale ak ho ľúbiš, za pokus by to možno stálo) alebo mu to netrkne a ty budeš mať príležitosť nájsť si muža, ktorý si ťa bude skutočne vážiť.

zabkakatka

Nelozím za ním, ani sa nedoprosujem, už som uňho nebola asi aj tri mesiace, stále iba chodí on za mnou. Nie som puťka, chybne sa odmnievate.Keby som bola puťka tak by som sem nepísali a nechcela jeho povahu zmeniť, ani trvdú palicu. Nechala by som kývať so sebou, ako s handrou. To je bežné, čo robí? Nepáči sa mi to.
Viem, že mám si určiť hranice, ale som príliš bola na to jemná a príjemná, bola som vychovávaná inak. Tak slušne som bola maminou vychovávaná. Viem,že som mala vystupovať tvrdiše voči nemu a keď si to 1.krát začal dovoliť, tak som ho mala skrotiť, ale čas nevrátim. Bola som sprostá krava. Viem, že je to jeho hlúpou povahou, že sa tak správa, v ňom to driemalo vždy ale. Už v začiatkoch bol tvrdohlavý, neustupčivý, ale mohla som povedať názor, dohodli sme sa nejako. Ale strašne nerád ustupuje, ani to vlastne nevie, (ako sa také robí). Ja som človek naučený na ústupky, ale zase chcem tiež byť "lídrom" v živote. U nás je mama hlava aj krk,oco iba prikyvuje. Mama so všetkým zaveduje.
Nemôžem už ale cítiť - tú buzeráciu, zdvihuje sa mi žalúdok, všetko nanič.
Ako s ním vypiecť, viem že si nemôžem vynútiť úctu, no hrozne ma to zožiera, viem,že aj páry niekedy začínajú odznova.
Veľmi by som si priala nájsť naňho správny trik

kafe

docieliš to tak, že si ty začneš vážiť samu seba, začneš sa mať rada, plánovať a žiť si život tak ako sa ti páči (nie vyžadovať od neho aby chcel to isté čo ty) a on sa buď pridá alebo od teba konečne odíde. Ferihitka. A potom budete šťastní obaja.
Vieš čo je paradox? Že k druhej žene sa tak hnusne správať nebude. Ty mu to toleruješ, ku tebe si dovoľuje. To takýto ľudia cítia, čo si môžu ku komu dovoliť. Ked nájde sebavedomú mršku, bude jak poslušný pudlík skákať okolo nej. Našiel si puťku, čo za ním lezie aj ked sa k nej zle správa, tak je hnusný.

natalia-7

Tiež si žiaľ myslím, že sa nezmení.
Vzájomná úcta je vo vzťahu veľmi veľmi veľmi dôležitá. A ja osobne si neviem predstaviť, že by som takto ponižovala a udupávala niekoho koho ľúbim. Príde mi to úplne proti zdravému rozumu a láske.
Pýtaš sa ako docieliť aby si ťa vážil. Lenže úctu si nedokážeme nasilu vydupať. Buď si nás ten človek váži alebo nie. Môžeš sa začať ešte viac snažiť, naučiť sa lepšie variť, viac a lepšie upratovať, vyštudovať ešte lepšiu školu,.. môžeš spraviť čokoľvek, ale nemyslím si, že by to niekam viedlo. Podľa toho čo si napísala je to ten typ človeka, ktorý má potrebu budovať si ego ponižovaním druhých. Ak budeš v niečom horšia zgustne si na tebe a ak budeš v niečom lepšia znova si na tebe zgustne - lebo mu pošlapeš jeho ego. Takto zdravý vzťah nefunguje... A časom to asi bude len horšie a horšie :-( ...
Viem, že sa to asi ľahko nečíta a viem, že sa nerozídeš s ním len preto lebo ľudia vo fóre ti to napísali. Ale skús sa nad tým zamyslieť... Takto predsa žiť nechceš. Alebo si vieš predstaviť svoju budúcnosť pri takomto človeku?
A ešte dodám - to nie je vekovým rozdielom, je to len charakterom a povahou tvojho partnera.

MOANA

moja zlatá nezmení sa... ked sa nezmenil za 8 rokov nezmení sa NIKDY! ani keby ta nedajboh! napadlo si takeho magora zobrať nezmení sa, kebyže s ním nedajboh! ostaneš tehotná, tak ver tomu ze to bude ešte horsie lebo ti bude nadavať ako zle vychovavaš JEHO! dieťa...

poznam jedneho podobneho čo zarobi mesačne v čistom 3000€ + premie tak ma aj 4000€...

jedna tapa sa s nim dala dokopy, dala sa mu nabuchať no a samozrejme ze sa rozisli, no a stale ked som sa s nim stretla to boli len reič typu aka je ona neschopna matka, že nič nevie...
a JEHO dieťa.... a ako JEHO dieťa vychovava... a ked s niekym chodi tak mu to vadi lebo bozkava sa s tym chlapom a potom bozkava JEHO dieťa ved ho nakazí...
→ proste čistý psychopat...
prenasleduje ju, vraj ma kontakty na policii , ze vie co si s kym pise v sms, na Fb ....
kedze som sa s nim kamosila ze kazdy vikend ked bol doma sm si sli sadnut niekam a tym to koncilo, posledny raz co sme sa stretli bol u mna v byte, sadol mi za PC ze si ide pozrieť emaily... a ja mam ulozene hesla, ten magor mi cital spravy , maily, sam sebe pisal z mojho uctu,.. kym ja som bola 2 minuty mu chrbtom...
doslova som ho vyhodila z bytu..!!!
ja take chovanie nestrpím...

pokial ťa nezačal ponizovať, zhadzovať na verejnosti, pred predavackami v pokladni, v restike tak rataj ze aj to príde, ked ostanes s tym magorom... a ani nechápem na čo si s ním ???
to je IBA vikendovy vztah... o čom to je...?
robiš mu sluzku... ze pride nažerie sa u teba, použije ta... a ide prec...

X-krat som bola svedkom toho ako takyto psychopat ponizoval zenu na verejnosti, pritom pekna zena, dobre oblecena, upravena... robila som v obchode, tak som zazila ked zena hladala penazenku vo velkej kabelke a on začal uštipačnym tonom
"no samozrejme, ...to si celá ty... neschopná...sprostá... nechala si penazenku doma....čoo????!!! a za čo chceš zaplatit...???ako vždy...! ty si vždy taka neschopná!!"

tak si sakra zváž či s nim ostaneš...

nezmení sa nikdy...