Nezvládam akúkoľvek prácu

Príspevok v téme: Nezvládam akúkoľvek prácu
Renoss

Srdečne Vás zdravím diskutéri

Rád by som sa podelil s Vami s mojím trápením, nedokážem sa nikde zamestnať ako 25 ročný som stále doma. Samozrejme robil som rôzne brigády na dohodu, ale to všetko bolo len pár mesiacov. Tam som ten stres nepociťoval boli to práce ktoré ma bavili. Robil som informátora pri kiosku na úrade práce, alebo som pomáhal na okresnom úrade (nemám titul) bolo to na dohodu len. Čo som skúšal sa zamestnať vo fabrike, tak som po 1 dni alebo aj 2 týždne dal výpoveď, skrátka ten vnútorný stres ta apatia, ta plačlivosť, ten žalúdočný nepokoj bol tak silný, som myslel že sa zbláznim. Na Základnej a Strednej som mal veľmi zlý kolektív a nemám kamarátov ja toľko že by som mohol s niekym isť do práce. Chodím aj k psychológovi na sedenia idem 20.11 na sedenie, ja skrátka sa cítim tak duševne vyčerpaný a neschopný ja neviem nič. Neviem vydávať peniaze a počítať z hlavy. Musel by som používať neustále kalkulačku. Som vo veľmi vážnom začarovanom kruhu, a neviem s neho ísť von. Pracovať sa musí, ale ja mám s toho neskutočné zle pocity a obavy veľkej katastrofy. Chcem si podať prihlášku na sociálnu prácu a spraviť si aspoň BC. titul aby som sa vyhol fabrikám. Neviem aká terapia a liečba by mne pomohla. Jedine čo je mojim plusom že sa viem rozprávať s mládežou a deťmi, že by som bol skvelý animátor, som dostal spätnú referenciu. Čo len vymyslieť aký zamestnávateľ by bol ochotný zamestnať tak depresívneho človeka ako ja žiadny.

Renoss

Tak ďalšia poobedna za mnou, neviem sa tam baviť s nikým pri práci si pomáhame čo sa dá a to je tak všetko spolupracujeme. Síce je to veková kategória asi 20,25+ v tom sklade, ale ja si snimi nemám čo povedať som kompletný introvert. V kolektíve kde je dosť ľudi. Ja som kde je viac ľudí len ticho viac menej.

Doma som iný mam svoju pohodu mam 6 kamaratov asi vo veku od 12 - 15 veľmi zvláštne pre niekoho ale vychádzame dobre, 5 z nich sú príbuzný tak to ani ako kamarátov rátať nemusím. V ich prítomnosti som štastný.

Po práci ma bolia nohy, nevládzem a hovorím si nech mam odrobené už do dôchodku. Práca ma nebaví len kvôli peniazom. Dievča sa tam nájsť nedá ani neviem ako na to, tak že v tomto som odpísaný. Ja mam perfektný vzťah len s nástročnými. Čo je paradox ked som bol na základke a strednej, nenávidel som ich za šikanu. Teraz keď som natrafil na správnu mládež som snimi šťastný.

Čo treba na bolavé nohy po práci na nohách teplé gély alebo studené?

Jana Lukacova

Renoss: môj komentár som myslela tak, že ak sa povenujete príčine nebudete musieť robiť do dôchodku to, čo Vás nebaví, ale postupne môžete kráčať k tomu, aby ste robil to, čo Vás bude naplňať a zatiaľ bol "v pohode" aj v zamestnaní, ktoré Vám veľmi "nereže".

Homeopatia, TČM vie byť veľmi nápomocná, avšak najmä vtedy, ak príčina toho, čo prežívame ako psychické problémy je na telesnej úrovni (v našom organizme, napr. infekcia, úraz hlavy). Ak sú príčinou našich problémov potlačované traumy z minulosti, ani homeopatia, TČM samé o sebe nepomôžu, pokiaľ nedôjde k prejaveniu emócie...

Larrah

Toto moze byt aj diagnoza, fobia z prace, pripadne socialna fobia. Mne tieto stavy presli, ked som zacala pracovat na mieste, kde som bola sama v kancelarii. U mna to sposobovali ludia, s ktorymi som musela byt v jednej miestnosti, strasne zle vnimam negativnu energiu a ked si predstavis 50 zien v jednej hale, tie intrigy, ohovaranie, zazeranie, horor. Dufam, ze uz nikdy v zivote to nezazijem. To radsej pojdem robit upratovacku, hocico kde budem sama. Pomenuj svoj problem a najdes riesenie. Dnes sice velmi tazko najst robotu, kde clovek nemusi prichadzat do kontaktu s ludmi, ale drzim ti palce.

Renoss

Pani Jana, jjoe, urcite vyskusam tento druh mediciny co uvadzate. Snad to pomoze ale to asi len tak v lekarni nezozeniem. Nájsť homeopata v okolí kvalitného neni lachké ale skúsim.

Pani Jana Váš príspevok je veľmi výstižný, ale robiť na dôchodok sa musí, chcem ísť na tu Vysokú a robiť úradnika (referent) to by ma bavilo. Dneska som došiel s práce, úzkosť zoslabla nemal som to, akurat ma bolia nohy, ale to vyriešim svojimi liečivými gélmi s eucalyptom. Čo sa týka bylín a takýchto vecí som tomu kladne naklonený.

Slovakinstitutes

Renoss musím ti povedať že si obdivuhodne hlúpy.V zahraničí si môžeš zo svojim mgr bc grc vytrieť vieš čo..Obyčajný záhradník čo nevie počítať a je hlúpi zarobí 5× viacej ako ty.Ty slovenská debilita hahahaha...

Jana Lukacova

Renoss: Svoj začarovaný kruh si uvedomujete, je však cesta z neho von...potrebujete sa povenovať príčine, ktorá Vás do tohto stavu dostala a tou sú nevysporiadané traumy (emócie), ktoré prežívate...predpokladám však, že sedenia s psychológom/psychiatrom Vám k tomu nepomôžu...rovnako tým, že sa budete snažiť potláčať to, čo prežívate, sa Váš stav bude zhoršovať.

Riešenie existuje a nebudete musieť 40, 50 rokov robiť do dôchodku, ale postupne krok za krokom sa budete môcť začať venovať tomu, čo Vás bude napĺňať..

jjoe

Skúste tradičnú čínsku medicínu, homeopatiu...ak to nepomôže tak ostávajú antidepresíva, slabé dávky. Psychológ v tomto podľa mňa nepomôže. Mne nepomohol.

andrea15hk

nepokoj v zaludku z čoho?! ved to rieš so psychologom.. ze kde je chyba...?! mas panicku poruchu alebo čo..

Renoss

Idem do práce na poobednu, už zase cítim ten nepokoj v žalúdku a ten stav. Snažím sa to potláčať silou vôle jak to len ide. Ale neviem dokedy to dokážem. Nejak tých 40,50 rokov musim odrobiť do dôchodku aby som nejaký potom mal.