Eshop, začiatok podnikania, pomahanie ludom

Príspevok v téme: Eshop, začiatok podnikania, pomahanie ludom
SimaKR

Ahojte, dala som temu do "nesuviasiace s podnikanim", mam otazku - mala som od malicka a casto kozne problemy. Vzdy ma stalo vela energie bojovat s nimi a vysledok takmer nikdy neprisiel. Samozrejme som sa do toho chcela pacit atd..

Nepomahali antibiotika, rozne caje, masti, diety.. az pokym som neobjavila cez znamu jednu pani, ktora dlhe roky vyraba prirodnu kozmetiku. Cuduj sa svete - zabrala.

Hovori sa, ze podnikanie mas robit s nejakym cielom, vzdy som chcela pomahat ludom a zaroven zarabat niecim, co ma bavi - chcela by som zacat predavat jej kozmetiku. Po pravnej stranke som veci uz riesila a je to v procese, ALE - HLADAM ESHOP. Kde ho urobit? Urcite sa tu najde nejake ziena/chlap, ktory v online svete podnika a bude mi vediet poradit konkretne.

Mam zaujem o riesenie na prenajom - to som si ista. Rozmyslam vsak na riesenim opencart (www.prestahsop.sk) alebo nieco ovela lacnejsie ako klasicky eshop na preajom (www.eshop-rychlo.sk) -na druhu volbu som nasla viacero referencii.

Prosim, ak sa niekto naozaj vyznate, napiste mi a komentujte, dakujem pekne :)

FilipJanecko

Ahoj Sima, aj ked trosku neskor, vyjadrim sa, mozno pomozem ostatnym... opencart je napr oproti spominanemu eshop-rychlo.sk horsie riesenie hlavne v otazke nakladov a technickej narocnosti. Kdezto eshop-rychlo ta stoji tych 12 eur/mes, open cart vyzaduje jednorazovu velku investiciu, co je v zaciatkoch velmi zlozite a neuvazene. Vyzaduje nonstop zasahy programatorov, co je pri cenach, ktore si uctuju, v priemere 50eur/hod opat velmi neuvazene. Eshop-rychlo ma podporu uz v danej cene, takze takto by som to videl v skratke podstatny rozdiel, je ich viac..

ZdenkoSvehla

Prečo ste toľko proti open cart riešeniam? Z dlhodobého hladiska to je v pohode riešenie aj keď stojí viac financií.

Nieopencart

Prestashop určite nie, súhlasím s "emoji", že to by bolo nešťastné riešenie, ktorého úprava by stále priveľa času a peňazí. A nervov :D Opencart systémy na začiatok nehľadaj, hľadaj platformy na prenájom ako spomínaný eshop-rychlo a pod.

SimaKR

Hejter, čo sa týka nákladov, mám spočítané všetko, takže toho sa vôbec nebojím, podnikať budem na manželovu sro (spol. s ruč. obm.) a zdarma (teda okrem daní) a náklady na eshop počítam do 30 eur mes, takže nič hrozné (+ samozrejme marketing, obálky a drobnosti).. :)

SimaKR

Hejter, čo sa týka nákladov, mám spočítané všetko, takže toho sa vôbec nebojím, podnikať budem na manželovu sro (spol. s ruč. obm.) a zdarma (teda okrem daní) a náklady na eshop počítam do 30 eur mes, takže nič hrozné (+ samozrejme marketing, obálky a drobnosti).. :)

hejternavsetko

Si si istá, že je dobrý krok hneď zakladať eshop a k tomu potrebnú živnosť/sro? Nie je lepšie to predávať cez bazoš? Aby sa ti nestalo, že to teraz kupuje 10 kamarátiek a potom po spustení eshopu ich bude 11 len a ty budeš mať zo zárobku v tom lepšom prípade 0. Poriadne to prepočítaj v prvom rade ;)

emoji

Prestashop.sk sú utopené peniaze, na začiaktku vám naľubujú hory-doly, no neskôr zistíte, že peniaze za template sú iba veľmi malým zlomkom toho, čo vás eshop bude stáť, takže tejto voĺbe by som sa vyhol oblúkom.

DubajPeter

Určite sa prikloním k eshopu na prenájom, na začiatok optimalizuj náklady na čo najmenšie, do budúcna sa ti ušetrené peniaze určite zídu.