Dobry den mám 12 rokov a pred dvomi dňami som si všimla že mám na nohavičkach hnede flaky a na zachode na toaletaku aj cervene bodky. Mamina je v pôrodnici babku nemám ani sestru sesternice bývajú ďaleko . Prichádza mi menstruaci ? Inak kvapky krvy boli asi milimetrové mám di dať vložku do školy už? Kamarátky to nikdy neriešili dakujem a inak hlavne keď zjem čokoládu tak to je silnejšie
Hnedy hustý vytok
Ahoj. Tak je mozne, ze mas menstruaciu, na zajtra si urcite to skoly daj vlozku, ved ked nic aspon pre istotu,lebo ved vies..ked to tak opisujes povedala by som, ze to uz je ta menstruacia, ta prva moze byt u roznych bab rozna, vypocitaj si, kedy by ti mala prist ta dalsia a vtedy si daj intimku, tiez vlozky nos so sebou... Moze to byt, ze to, co si mala pred tymi dvoma mesiacmi bola tiez taka menstuacia ale nie poriadna este...nazvala by som to, ze tvoje telo sa na menstruaciu este iba pripravuje.. A k tomu spineniu...no to mozes mat pred aj po menstruacii, ale po to je uz skor,ze ti doznieva ta menstruacia a pred je to, ze akoby dajme tomu sa telo pripravuje na menstruaciu a vytok je husci, tmavsi, spinenie proste... Po nom pride menstruacia, niektore zeny ho nemaju vobec, ine vzdy, ine obcas...
;-) gatky treba vyprat v studenej vode a sampon... Ked prisla domov uz mamka mozes jej o tom povedat a dat jej gatky.
Pekny vecer.❤️
Vlatne namiesto bieleho vytoku mám ten hnedy až niekedy čierny. Je strašne hustý a lepí sa a vlastne keď idem na wc a "vycikam" :D sa tak ako keby na záchode boli také male hnedé omrvinky dneska na telesnej ni ten vytok strašne "tiekol" a po telesnej aom mala cele hnedé nohavičky a aj na pyskoch to bolo strašne veľa mala som to iba raz asi pred dvomi mesiacmi trvalo to asi deň a bolo to až uplne čierne a bolo toho málo ale teraz to je ako keby medzi pyskami a môžem sa opýtať na to spinenie? Ďakuje m
Ahoj. Tak to s tou čokoládou je zaujímavé. :D
Nooo a je možné, že ti už prichádza menštruácia prvá pravdepodobne. Vložku si daj, veď keď nič tak aspoň pre istotu, lepšie, akoby sa ti spustila v plnej miere v škole a pretiekla by si, alebo tak. Keď príde mamka domov, tak jej povedz čo a ako, ona ti keď tak lepšie poradí. Možno to je zatiaľ špinenie pred menštruáciou a dnes, zajtra sa ti už spustí v plnej miere.
Ak máš ešte nejaké otázky, pýtaj sa.
Do školy si zaobstaraj(ak to je menštruácia)taštičku nejakú menšiu akoby kozmetickú napríklad, nech hneď nevidia, čo v nej máš, tam si daj napríklad 3 vložky, ak jednu použiješ, doplň si, aby si sa nikdy neocitla v situácii, keď nebudeš mať žiadnu. Ku tomu sáčok kebyže na špinavé gaťky, jedny náhradné nohavičky, vreckovky a prípadne malý balíček vlhkých. Pred menštruáciou si daj intímku, alebo častejšie ak by si mávala silný výtok, po nej taktiež. Čierne nohavičky nos počas menštruácie, neodporúčam dávať si počas nej kúpele...Zatiaľ toľko, možno už aj vieš veci ohľadom nej. Ak v niečom nemáš jasno, napíš tu.
Veľa šťastia. :-)