Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

citim sa v robote neskutocne odstrcena

Príspevok v téme: citim sa v robote neskutocne odstrcena
1smutna1

ahojte mozno pre niekoho uplne banalny problem ale citim sa v robote strasne odstrcena... som nestastna ze napriklad moje dve kolegyne spolu obeduju a mna vobec nezavolaju...sme mala firma a tak som dufala ze budeme mat aspon pekne vztahy ale ako vidim tak to tak asi nebude... neviem co robim zle niesom ine etnikum,nesmrdim niesom neinteligentna alebo nejaka hlupana a napriek tomu nikto nestoji o moju spolocnost.... minule som stretla jednu kolegynu v nakupnom centre a normalne sa mi okato vyhla.... nemali sme ziadne hadky ani nic proste mi tam davaju najavo ze k nim nepatrim...co mam robit?

Marianna021

4wd ja zase slecnu co sa zbalila a odisla uplne chapem. Ked sa niekde citis ako na ihlach je to strasne neprijemne zrejme si chlap tak nevies ake krute vedia byt zenske na pracovisku. Z vlastneho nestastia a posraneho zivota rypu do vsetkych v robote ja som raz bola na pnke s tazkym zapalom priedusiek mala som 40tky horucky a kolegyna mi po skonceni pnky povedala ze,,robit nema kto,, ze pnku som mala zbytocne a podobne. Zeny prepieraju v praci zivoty vsetkych kritizuju a ohovaraju. Ja by som uz nikdy neisla do zenskeho kolektivu pracovat to budem radsej montovat auta z 10 chlapmi na linke....

4WD

Samozrejme všetko závisí od okolností. Otestuj si ľudí pri plnení úloh, kooperácii s nimi. Tí, ktorí prijmú tvoju pomoc, vyriešenie nejakého problému aj hocijakej maličkosti tam je šanca na otvorenie z ich strany. Keď príde odmietnutie, ignorácia, nebodaj útok a strach o flek tadiaľ cesta nevedie. Takéto situácie sú iné v stabilných kolektívoch a iné tam kde je fluktuácia. Ale rozhodne nechápem zmýšlanie väčšiny Slovákov dobrá práca, dobrý plat, super kolektív samé dobré očakávania, život je komplikovaný a nie vždy ideálny. Hlavne sa treba ku všetkým správať korektne to je na začiatku dôležité a po čase si to vnútorne vyhodnotiť. Nižšie som čítal, že to dievčinka vzdala po týždni ďakujem pekne v mojich očiach je taký človek obyčajný slaboch.

a_dr1a

Mne sa stalo davnejsie tiez to iste co tebe, ze vyberali peniaze na dar a na mna "zabudli".Tak som sa sama vybrala za dotycnou s peniazmi v ruke a s usmevom som jej povedala, ze zrejme sme sa minuli ked vyberala peniaze a dosla som jej ich teraz dat)
Nesmies si brat pripustat vsetko prilis k srdcu. Proste to chce asi viac casu. A prave aj ta oslava by bola dobra prilezitost byt tam s nimi, preniknut do ich kolektivu..
Ak by sa vsak situacia ani casom nemenila, nezlepsovala, tak potom zmena prace, lebo psychicka pohoda je dolezita

PS. Mala by si si postupne vyhliadnut jednu osobu, ktora ti je tam najviac sympaticka, s ktorou by ta mohlo nieco spajat, ci mate nieco spolocne. Najst si cestu aspon k jednemu cloveku, lebo tebe by stacilo najst v ich kolektive aspon jednu "spriaznenu" dusu. A ta by ta uz potom vtiahla do ich kolektivu.

1smutna1

Dakujem adria za pekne a povzbudive slova kiez by si mala pravdu aj ked neviem.... Presne taka ako pises sa snazim byt ale zial bohu ani to nepomaha. Napriklad minule mala nasa nadriadena sviatok tak jedna baba vyberala peniaze na vacsi dar len mne nikto nic nepovedal prislo mi to ako naschval... Aj to ako sa mi kolegyna vyhla v tom obchode... fakt neviem preco ved slusne pozdravim prehodim par slov a idem dalej. Najsmiesnejsie je na tom to ze som jej nic nespravila ani sme nemali ziaden konflikt...Na Slovensku fakt clovek nevie kedy dobre urobi...

leila445

Oh toto poznám. Keď som po skončení VŠ nastúpila do práce, do úplne cudzieho mesta, kde som nikoho nepoznala a nemala , avšak tešila som sa na to, na pohovore to vyzeralo byť všetko super, kolektív tvorilo cca 12 - 13 mladých ľudí, povedala som si prečo nie, veď s ľuďmi vychádzam, som komunikatívna, vždy som sa rozprávala s každým nejak automaticky a HOP...prvý deň v práci, posadili ma do kancelárie ku jednej slečne ktorej som evidentne vôbec nesadla, vydržala som tam týždeň a popravde som sa zbalila a odišla. Podľa môjho názoru sa nedá pracovať niekde, kde človek nemá aspoň ako-takú psychickú pohodu. Ja osobne som sa tam dosť trápila, chodila s nechuťou do práce a modlila sa nech to celé skončí.

a_dr1a

Ahoj 1smutna1. Chapem tvoje pocity, ale ty chap aj ich, tvojich kolegov. Je to maly kolektiv. To znamena, ze je zomknutejsi nez ine kolektivy - vacsie. Zrejme sa ti ludia tam poznaju uz dlhsie, cele roky. Su ako taka rodina. Ty si tam teraz cudzi clanok, narusitel. Nevedia, co mozu od teba ocakavat. Nie je to nepriatelstvo, skor vyckavacia taktika. Nepoznaju ta, nevedia, co mozu od teba cakat, ci tam nechces niekoho z nich nahradit vyradit, nepoznaju tvoju historiu pozadie, ci tam nechces ich kolektiv "rozbit" ai. Ty to teraz neries. Sustred sa na vykon svojej prace. Aby si robila co najlepsie a zaroven bud mila slusna prirodzena. Proste v pohode. Lebo ta sleduju. A ver, casom si k sebe najdete cestu. Len nechci vsetko hned a uzaj. Toto je maly kolektiv a budovalo sa to tam zrejme - vztahy vazby zvyky ai tam, roky. Tak ty nechci zas tam zapadnut po par dnoch. Klud a pianko. Bude lepsie. A ak nahodou aj nie, vzdy sa da praca zmenit. Ale skor to bude prva moznost, ze to chce len trosku viac casu. Pre teba aj pre nich. Aby ste si zvykli a vzili sa navzajom

AAAA-akotoje

mala by si zobrat na vedomie ze rozne informacie o roznych ludoch sa zvyknu sirit rychlostou blesku * a kde ta nechcu tam sa nasilu nepchaj! nerozdeluj milenecke dvojice (alebo milenecke kolektivy) aj ked za nimi su zvycajne (iba) prachy*!

nnnuuu

Na pracovisku sú najskôr vzťahy formálne a len málokedy neformálne. Treba si na to najskôr zvyknúť a neviazať sa. O tom, či si s niekým sadneš, rozhoduje aj "chémia" a možno aj sympatie. Najskôr im nie si sympatická, možno až príliš, to nikto nevie. Alebo chcú byť samé len kvôli tomu, aby ťa mohli ohovárať, aj to je možné. Možno by bolo vhodné, keby si sa ich na to opýtala, či ťa náhodou neohovárajú. Isto ocenia takúto iniciatívu!

Mesačný princ

Buď rada, že to je takto. Na Slovensku sú oveľa horšie kolektívy.

Väčšinou nezapadajú do daného kolektívu ľudia, ktorí do neho zapadať nechcú. Možno podvedome tam byť nechceš...