Spravanie urologa

Príspevok v téme: Spravanie urologa
Anonym922

Zdravim,
Je mi to trochu nepríjemne ale rád by som sa spýtal. Vedel by mi niekto povedať, či urológ je povinný počas vyšetrovania pacientov mať rukavice?
A v prípade žeby sa Vám stala taká vec, žeby ste absolvovali vyšetrenie (iba klasické ohmatanie, bez vyšetrenia prostaty), spravil by to bez rukavíc a nejak by zabudol na umytie rúk - hneď po vyšetrení by sadol za PC písať správu. Ako by ste reagovali?

tasty

ako čo ja viem, nejak by som to neriešila, len keď si predstavím, kolko ľudí po toalete či v reštike alebo hocikde vobec neumyje ruky, alebo aj ked ide z domu, všetko pochytá, kľučky a tak, tak čo horšieho sa mi môže stať, keď kekár omaká nejakú časť tela a ťuka si do klávesnice ... ;-)

Kufor

Ha, ja ti poviem inú skúsenosť. Zubná ambulancia, spolu tri kreslá.
V jednom kresle sedím ja. Stredné kreslo je prázdne, v tom treťom sedí dedko, ktorý čaká na umelý chrup. Môj zubár pristúpi ku mne, zbežne mi prezrie chrup, rukami bez rukavíc mi strčí medzi líce a zuby tampón s tým, že "ideme vŕtať". Potom odskočí k dedkovi, tými istými rukami vezme jeho nový umelý chrup, strčí mu ho do úst, chvíľu mu tam s ním zápasí, potom mu ho oslintaný vyberie. Keďže chrup dedka tlačí, doktor ho rozpačito otáča v ruke, nakoniec ho položí na stolík vedľa. Vezme hmotu na otlačky, nacpe ju dedkovi do úst a káže mu pritlačiť ďasná pevne k sebe a nehýbať sa. Potom rovno od dedka doklusá ku mne a bez rozpakov berie vŕtačku. Skontroluje môj tampón ktorý sa mi medzitým napil mojimi slinami, vyberie ho, strčí mi tam nový a chystá sa vŕtať. Vtedy som už nevydržal, odtlačil som ho rukou, vypľul tampón a nas-ratý mu povedal, že ak jemu hygiena nič nehovorí, tak ja odmietam byť ďalej jeho pacientom. Stalo sa prosím pekne v zubnej ambulancii v Bratislave u známeho doktora, na ktorého v čakárni vždy čaká kopec pacientov.

Anonym922

No navštevujem jedneho urologa 4 roky cca a už sa mu dva krat stalo že po klasickom vyšetrení (ohmatanie bez vyšetrenia prostaty) automaticky sadol za PC a hned písal spravu... Ta ma len napadlo, aka reakcia by bola namieste.

nnnuuu

Ja si myslím, že bude mať tie rukavice a tú rektálnu palpáciu ti spraví tak, ako má. To, čo predpokladáš ty, by sa hodilo na nejakú menej rozvinutú krajinu než ako na nás - ha, ha. Neviem si predstaviť lekára, že by ťukal do klávesnice s obsra.ým prstom:-)