Ahojte. Začala som chodiť do kurzu autoškoly. Zatiaľ som mala len 2 jazdy na cvičisku. Avšak som si všimla, že pán inštruktor má úchylné dvojzmysly. Napr. sme preberali povinnu vybavu vozidla a som sa ho opýtala či mu mám presne názorne ukázať, kde sa čo nachádza. A on mi na to povedal, že som ukazovala ako malá, teraz už len dávam. Potom mi hovoril, že žena sa hodí len do kuchyne a do postele, nikde inde. Alebo, že on schválne provokuje manželku, aby sa potom večer mohli v posteli udobrovať. Alebo sa ma pýtal či mám frajera a či mi dovolí ísť s ním na jazdu aj večer o pol 10. Tých narážok bolo viac už si nespomínam. Avšak naposledy sa správal ku mne nepríjemne. prvýkrát som sa učila parkovať, on síce nekričal, nebol agresívny, ale mal ponižujúce pripomienky, napr. že tam,kde pozerám, uvidím len hovno, ja vôbec nemyslím, keď parkujem, iba niečo robím, že ho vôbec nepočúvam (to nie je pravda, ja som sa vážne snažila, ale asi mi to nešlo podľa neho :( ) a keď sa tie slová vystupňovali, najprv som cítila riadny hnev, agresivitu, ale zdržala som sa (som nekonfliktná osoba, nechcem sa hádať a chcem urobiť vodičák) a potom som sa rozrevala :(.. Viem, že som to nemala urobiť, ale už som to vážne nevydržala, potom sa trošku upokojil, ale bojím sa ísť s ním na ďalšiu jazdu. Ja som veľmi citlivá osoba, uvedomujem si to, že by som taká nemala byť, mňa sa veľa vecí osobne dotkne, ale potrebujem pokoj, keď sa niečo učím a nie priblblé slová inštruktora.
Čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem Vám za odpovede.
Nepríjemný inštruktor autoškoly
Nečuduj sa tomu inštruktorovi, že sa nevie správať. Aké len môže mať pedagogické vzdelanie, trebárs? Minimálne. Okrem toho o tom, ako sa správať k zákazníkovi isto nemá ani poňatia. Ber to aj tak.
Lollka: majiteľ autoškoly je vlastne aj ten inštruktor, ktorý sa ku mne sprosto správal. Ale je to rodinná firma, čiže veľmi pochybujem, že by mi niečo prešlo, keby som sa sťažovala.
Autoškola ma stála 550eur, ľutujem, že som hneď vyplatila.
Dnes som bola osobne za ním a požiadala som o zmenu instruktora. Nemal námietky, takže budúcu jazdu budem mať s iným. Chcela som ženu inštruktorku, ale zamietol mi to, že ony jazdia až, keď má žiak viac odjazdené.
Uvedomujem si, že som slabá a nedokázala som mu vzdorovať a rozrevala sa. Keď v tomto mám takú blbú povahu :/ Ale nechcela som sa sním hádať, ani byť drzá, predsa len chcem pokoj pri jazde a dokončiť kurz úspešne.
Dúfam, že sa to zlepší a vyžiadam si pokojnejšie vysvetľovanie. Áno máte pravdu, dosť ma ponižoval a ja som sa poddala.
Chod za majitelom autoskoly, povedz mu co ti tento robi a razne ziadaj nech ti ho vymeni za ineho. Apeluj na to ze si si za to zaplatila a odmietas sa nechat za svoje peniaze takto ponizovat. Ak bude mat viac takych staznosti tak mu bud dohovori, alebo ho vyrazi, ale ak bude kazda cusat a ticho trpiet tak sa nic nezmeni a magor si bude dovolovat este viac.
na toto len to plati
www.youtube.com
No, tak pána inštruktora by som pekne a rýchlo vymenila.. koľko stojí AŠ? 650e? a za tie peniaze tam necháš toto so sebou robiť? sa zamysli. ty platíš, a platíš si okrem teórie a praxe aj za určitý komfort pri šoférovaní. ani sa nenazdáš, bude po kurze a na skúške vyletíš, lebo stres ťa blokuje a nenaučíš sa to poriadne.
nikde nie je napísané, že musíš mať 1 inštruktora. ja som brala, koho prišlo. asi 6-7 som vystriedala. každý chcel niečo iné a každý mal inú povahu. ale pre mňa to bolo dobre, lebo som sa naučila vychádzať s rôznymi typmi. iba s jedným som mala problém - tiež blbé narážyk po 2 jazdách som narovinu povedala, tohto nechcem a vybrala som si z iných.
Tu neide len o tvoju citlivosť a jeho úchylnosť, ale aj o to, že ty nie si profík, ktorý si ide zajazdiť na aute. Na šoférovanie sa potrebuješ sústrediť najmä, ak sa chceš aj niečo naučiť. On zjavne zneužíva svoje postavenie, lebo si je vedomý toho, že je nad tebou. Ak chceš zmeniť jeho správanie, tak nebuď príliš komunikatívna, lebo tvoju prílišnú komunikatívnosť si môže vysvetľovať a aj si vysvetľuje po svojom. Nesnaž sa mu pozerať do očí, lebo pohľad do očí je prvým signálom nadviazania komunikácie. Nebuď netrpezlivá, aplikuj na neho to, čo som ti poradil a isto sa to dá do poriadku. Povedať mu, že je jeden starý, chlípny, úchylný, vyj.baný, zakomplexovaný, sivý a navyše aj lysý ko.ot by nebolo to najsprávnejšie podľa mojej mienky.
to čo máš za kokota inštruktora? Hajzel jeden, si myslí že keď je inštruktor tak môže každému najeb*vať? Zaplatila si si zato a on ťa doslova šikaňuje. Ak je možnosť vybrať si z tej autoškoly iného tak s tým niečo rob. Nemá čo po tebe jeb*ť ako po malom decku čurák jeden. Doma je určite pod papučou tak si tú zlosť vybíja v autoškole na žiakoch. Takí muži sú že žena po nich doma pindá a oni potom v práci po podriadených pindajú. A nerev pred ním, nedaj sa, predstav si ho ako ští na hajzli, veď on je taký istý človek ako ty so svojimi potrebami, seré, prdí, ští, keď sa spotí smrdia mu nohy aj pazuchy, ráno mu smrdí z huby... takže je to len človek ako ty nie ozruda. Nemáš sa čoho báť, zrev aj ty na neho nech vie kde sú tvoje hranice. Ak budeš len ticho čušať a potom revať bude ťa šikanovať viac a viac lebo vie že sa nedokážeš vzoprieť jemu.