Dvojičky

Daniela_D

Neviem, prečo si väčšina vybíjate čas na autorke príspevku?
Podľa mňa je normálne, že má obavy pred pôrodom a nie ešte pred pôrodom dvojičiek.
Ja mám teraz už 8 mesačné dvojčatá a rodila som prirodzenou cestou. V prvom rade musíš počítať s tým, že zrejme do 40. týždňa svoje tehotenstvo s veľkou pravdepodobnosťou nedotiahneš. To, či budeš rodiť sekciou (cisárskym rezom) môžeš zistiť už teraz, teda aspoň čiastočne. Ak čakáš jednovaječné dvojčatá (majú jeden plodový vak), tak budeš s určitosťou rodiť cisárskym rezom. Ak nie, potom sa môže lekár rozhodnúť pre sekciu ak by boli deti obmotané pupočnou šnúrou, alebo by boli v maternici uložené v polohe, ktorá by Ti normálny pôrod neumožnila.
Ja som rodila v 37. týždni, prirodzenou cestou a plánovane. Začali mi dosť opúchať nohy, takže môj lekár sa rozhodol pre skorší pôrod a navyše práve odchádzal na 2 týždňovú dovolenku a ja som pri inom rodiť nechcela. Jedno dieťa som porodila bez problémov, pri druhom mi pomohli vákuovou pumpou, ale inak bez komplikácií.
Domov nás prepustili na 5. deň po pôrode. Ak by mali detičky menšiu váhu ako 2 kg, tak dovtedy vás z nemocnice neprepustia.
Hrádzu pri dvojičkách nastrihujú automaticky.

Noelinka

Cisársky prwbieha bud v celkovej alebo čiastočnej anestézii to znamena ze bud budes spat a nic z roho nebudes mat alebo dostanes do chrbtice anestwziu z chrbtice nadolmnebudes nic cítiť a budes prítomná

Noelinka

Ano robia to za živa alebo chceš byt predtým mŕtva? Sry blba otazka a rozstriha sa preto alebo v tom pripade ked je uzke a dieta nema sancu vyjsť. Samozrejme ze porod boli a kvoli gunde si nerob starosti

Bubliii

Prepáč, ale pýtaš sa, akoby si mala 12.. veď takéto veci sa učia aj v škole, alebo sa opýtaj mamy. To ťa len to trápi, v akom stave budeš mať pošvu? O.o
alebo je to zase fake..

Lilinka45

Mám 21rokov
A cisarskeho sa extremne bojím mohla by si mi odpovedať na tieto otázky
nebolí pôrod?
Ako prebieha cisarsky?
A pôrod mi nerotiahne velmi pošvu?
A čítala som že sa strihá hradza prečo?a budu to aj mne? Bolí to?

Lilinka45

čo to je sekcia?
a nebolí to?
A pôrod mi nerotiahne velmi pošvu?
A čítala som že sa strihá hradza prečo?a budu to aj mne? Bolí to?

dvojmama

Ahoj, ak je tam nejaká miera rizika, tak ti lekár pri dvojičkách navrhne sekciu. Ak si ty aj deti v poriadku a nič tam nehrozí, odrodíš normálne, najprv vyjde jedno, potom druhé.
Ten skutočný cirkus s dvojičkami začne až potom, ale zvládneš to, neboj sa. Odmenou ti bude, že tvoje deti nebudú nikdy samy :)