Zubarina alebo Psychológia?

Príspevok v téme: Zubarina alebo Psychológia?
monuska999

Ahojte, obraciam sa na vás s otázkou. Zubarina alebo Psychológia? Čo je podľa vás lepšie? Poprípade ktoré školy sú na to najlepšie? Alebo máte niekto skusennosti s týmito odbormi? Aké boli prijímačky, aké je to v škole, aké sú tam predmety...? Zaujíma ma všetko okolo toho, pretože sa neviem rozhodnúť pre ktorú školu. Veľmi mi pomôžete, keď napíšete všetko čo viete. Vopred vám srdečne ďakujem.

nnnuuu

Ale ak to neide v pohrebných službách, tak si privyrábať ako humorista, uf, uf, to by sa isto nestretlo s pochopením. Toto už nie sú veľmi spriaznené fachy:-) Mne raz jeden frajer povedal, že treba ísť tam, kde je "čistá ryža"-)

nnnuuu

Všetko je to o spriaznenosti odborov. Ak vyštuduješ trebárs psychológiu a neuplatníš sa, tak môžeš robiť kaderníka. Ak vyštuduješ zubarinu a neuplatníš sa, tak sa môžeš dať na box. Ak vyštuduješ 9 rokov základky, tak môžeš robiť trebárs počítačového experta. Naše školy majú široký diapazón uplatnenia. Ak si to zhrnieme, tak je asi jedno, čo vyštuduješ, lebo podstatné bude to, čo máš v hlave:-)

Mesačný princ

Som písal o budúcnosti - to budem mať 50 rokov ak vôbec doštudujem a nájdem buď prácu, alebo sa tým budem živiť ako súkromník...
No a čo v 50tke?
Začať odznova? Dosť depresívna predstava

Abcd845

Mesačný princ, keď vieš, že psychológia a psychiatria bude taká žiadaná, tak by si si mohol podať prihlášku a študovať, aspoň by si sa doma nenudil a v budúcnosti zarobil viac ako tých 200 eur či koľko to teraz zarábaš. A konečne by si si mohol časom našetriť aj na vlastný byt, čo povieš?

Mesačný princ

tweetie - dobre premýšľaš :) Ak z tohoto všetkého nescvokatejú tak už neviem :D

Psychológia bude podľa mňa top medzi odbormi. A ešte aj psychiatria, ale to už je o medicíne.

Mesačný princ

A po tomto zrušia odbor psychológia :)

nech žijú naše vysoké školy a minister školstva :D

Sprav si kurz a šup do automobilky :D

tweetie

Tiez myslim, ze zubarina.
Ale zasa je tu predpoklad, ze sucasnym zivotnym stylom budu ludia cvokatiet viac a viac, cize mozno v buducnosti budu i psychologicke poradne na kazdom roku a k tomu plne pacientov :) - mozno to predsa len bude uplatnitelna profesia v buducnosti :)

ahojjjj

zubarina!!! jednoznacne neboj sa toho :) ahoj celebrita inak konecne ta tu vidiiim :) dufam ze sa ti dari v zahranici

Abcd845

psychológia určite nie, hlavne nie na FF UK v Bratislave. Ale veď každý rok býva Deň otvorených dverí, počas ktorého majú záujemcovia o štúdium možnosť stretnúť a porozprávať sa s vyučujúcimi, aby získali predstavu o štúdiu daného odboru.

celebrita FB

Vyber si zubarinu. S psychologiou sa sice zamestnas, ale neuplatnis v odbore. Pod pojmom zamestnas sa... som mala na mysli nieco ako casnicka, upratovacka, taxikarka... aby sme si rozumeli. Skoda premarneneho casu. Zubarov je nedostatok a urcite sa uplatnis v odbore, takze tu vobec nemusis mat obavy. Aj slusne zarobis a budes mat normalny pracovny cas, cize ziadne nocne, ziadne extra sluzby a prisluzby a take, ze 36 hodin strepana v robote, jak maju ini lekari. Samozrejme volne vikendy. Nedaj sa odradit a chod do toho!