je francúzština ťažká?

Bubliii

Uterak nesuhlasim, a obzvlast pri FR. Mna jazyky bavia, ucim sa vo volnom case a jedno leto som zacala takto aj francuzstinu, no vydrzalo mi to asi 8 lekcii. Ad 1 nevedela som, ci vobec spravne vyslovujem (ja som mala este taku knizku, ze boli k tomu kazety), ale aj ked som si pozrela film alebo video na youtube, bolo mi to nanic, lebo kazdy ma trochu inu vyslovnost + dialekty atd. A vyslovnost je vo FR klucova. Ad 2 cvičenia. V rodine nikto po FR nehovori, ako som si mala overit, ze som spravne vyplnila cvičenia a pod. (Kluc ku cviceniam som nemala). A takto by som mohla pokracovat. Samoucenie je podla mna vhodne ak uz clovek ma zaklady rsp jazyk pasivne ovlada a chce v nom pokracovat, alebo si opakovat. Zaciatocnik by urcite mal vyhladat ucitela - bud native speaker, alebo niekto, kto ma dlhorocnu prax, alebo jazykovka. Proste niekoho, kto ti da tie spravne zaklady a mas spatnu vazbu, že sa ucis spravne. Toto mne pri samostudiu hrozne chyba. Ano, su jazykovky, ktore funguju taky sposobom ako opisujes, ale nie su take vsetky a kazdy rozumny clovek si vie najst system a vyucbu, aka mu vyhovuje. A popritom si moze aj sam vo volnom case studovat.

uterak

Zaobstaraj si Francuzstinu pre samoukov a mas po probleme. Tam mas vsetko vysvetlene, ze to lahko pochopi clovek sam. Plus neskor zacat pozerat francuzske videa a filmy, pojde to. Nevidim v tom ziadnu prekazku, aby si sa to nevedela naucit, pokial budes mat spravnu knihu, ktora ta to naucit vie. No ale keby si sa dala zapisat na kurz FJ a tam by vam dali debilnu ucebnicu, sice predrazenu, ale total zahranicnu, ze ani slovo po slovensky, ziadna veta, ziadne slovicko prelozene do slovenciny, ziadne gramaticke javy vysvetlene po slovensky, tak sa zacnes podcenovat, zakomplexujes sa a zacnes si namyslat, ze nemas talent. Mam na mysli debilne a idiotske knihy ako pri anglictine Cambridge a Hotline, pri nemcine Deutsch aktiv a Tangram... ake s radostou pretlacaju slovenski jazykari na skolach a na kurzoch, aby sa ziaci a ucastnici kurzov zakomplexovali a aby sa k nim hlasili na sukromne doucka. Ver, ze jedina kniha, ktora ta naozaj nieco nauci, je kniha pre samoukov a ziadna ina.

Solomun

Keď sa ju chceš naučiť choď do toho .pre niekoho ťažšia a niekoho ľahšia.Ked ťa baví tak ľahšia-je pekná.

Solomun

Keď sa ju chceš naučiť choď do toho .pre niekoho ťažšia a niekoho ľahšia.Ked ťa baví tak ľahšia-je pekná.

Otazka21

Ahojte dakujem vam za odpovede velmi by som sa ju chcela naucit nakolko by som strasne chcela ist pozriet niekedy v zivote do francuzska ;) a este otazka kde je dobra jazykovka ? Vdaka :)

Trkvas

Tažká je presná francúzska výslovnosť. Na to treba mať talent. Kedysi som sa ju začal učiť ale výslovnosť mi nešla. Tak som to vzdal. Anglina je ľahšia. Stačí dať zemiak do úst a už si doma.

ABC12

Ono, keď chceš počúvať fr. piesne, tak význam môžeš odhadnúť aj cez intonáciu, či hovoria pokojne alebo rázne. Je to dosť náročný jazyk, preto ho neviem:-) IQ nepustí, snaha sa cení, menej je viac, ide sa ďalej.

Najčítanejšie články