četova a počítačová závislosť

Príspevok v téme: četova a počítačová závislosť
linetka

prosim vas, poradte mi, ako to mam este riesit. mam dvojcata, som 13 rokov vydata, ale manzelstvo sa mi zacalo rucat, odkedy zacali existovat čety. manzel zacal cetovat den a noc, nonstop, bez ohladu na to, ze ma doma rodinu. uz ani nevie, ze je zenaty a ma rodinu. existuje pre neho iba cet, cudze zeny, ktorym venuje vsetok svoj cas na cete.nevenuje sa ani mne, ani detom, nespava pri mne, ale pri pocitaci.jeho pozornost si musim doslova vynucovat, lebo uz ani nevnima moje sex.potreby.ak ho nakopnem raz za mesiac, tak som rada. vsade kde ideme, tam ma mini pocitac so sebou a stale cetuje, na ulici, v buse, pri nakupovani. rano vstava s pc v ruke, a zaspava s nim tiez.aj na WC ho musi mat. najhorsie je, ze schovava predo mnou s kym si pise, hoci ja viem, ze s inymi zenami.dokonca si na cete pise aj ako zena alebo tinedzer, naraz pod viacerymi nickami.zacina byt agresivny, vsade meska, nic doma nerobi, nic nestiha kvoli pc.
jasne vidim, ze je zavisly, hoci on si to neuzna, ked s nim chcem o tom hovorit, tak zo mna robi paranoidnu, a aj to ma pocuva jednym uchom dnu, druhym von. pocuva ma a pritom tuka do PC. nemozem s nim tento problem rozoberat, a ani nic ine, lebo duchom je v svojom nerealnom svete. komunikacia je nula bodov. som zufala, neviem, co mam robit. ked som mu navrhla liecbu, tvrdil mi, ze ziadne cetove a PC zavislosti neexistuju, a smeje sa mi do tvare. moje city vôbec neberie do uvahy, hoci mi raz za den povie, ako ma ma rad, ale hned nato si sadne k pc a uz ma nevnima. deti mi placu, ze si pise s inymi zenami, lebo to vidia a boja sa, ze od nas odide. pritom ho nechcem stratit, chcem zachranit nasu rodinu, manzelstvo.
pomozte mi, lebo uz nevladzem takto dalej. psychicky ma depta a ubija.

lea

no podla toho veku by mohlo ist o krizu stredneho veku. ze chce dobehnut zameskane a pod. mozno ho to prejde. vsak 50tka je taky kriticky medznik u muzov. tak mozno je to mensie zlo. ze teraz existuju virtualne moznosti. kedysi takyto muzici v druhej mladosti behali za zenami v reali

linetka

vyzera to, akoby bol on tinedzer, ale ma uz pred 50. jeho spravanie a nedostatok zodpovednosti z neho robi doslova dieta.

kvetka.

linetka, to som total sokovana. Vydava sa za zenu? Kolko ma rokov? To musi byt urcite zavislost, ak si niekto pise sucasne pod niekolkymi nickmi aj ako muz, zena ci tinedzer. To taha informacie od zien ako zena aby ich lepsie poznal? Mal by s tym nieco robit, ale bude to tazke, ked si to neuzna a z teba robi blazna.

linetka

lea aj mna to trapi najviac. ved ja z neho nic nemam. to ani doma nemusi byt, lebo aj tak je duchom nepritomny a vsetky prace, aj chlapske roboty si musim robit sama.
lea, aj tak ti dakujem ti za povzbudenie.

lea

Ak ta mozem ukludnit, najdenie nejakej vaznej znamosti na cete je malo pravdepodobne, skor sa vsetko pohybuje v takej virtualnej rovine. a nejake pekne baby na cete, to je skor vynimka. poznam chalanov, co sa tak stretavaju a hovoria, ze je to vacsinou nula bodov, tie kocky tam. alarmujuce je vsak to, ze tam tvoj manzel travi vsetok volny cas ako hovoris

linetka

Mario, ja som bola trpezliva niekolko rokov. Verila som mu, ze to nie je zavislost, ale uz sa tak neda zit. Teraz to vidia aj ini ludia, priatelia, aj ti ho na to upozornovali.
Lea, predtym nemal ziadnu zavislost. Je technicky typ, stale bol v PC, ale od vtedy, ako zacali jestvovat cety, odvtedy to islo rychlostou blesku dole vodou.

lea

Linetka, to je fakt vazne. vsak ked mu to zabera vsetok cas, to je urcite zavislost. Myslim, ze sa to vola nematerialne zavislosti. a na inych veciach nemal zavislosti predtym?

MarioFazekas

nemozes ho obvinovat lebo nikto nevie ze sa moze stat zavislim a uz vobec nie na com,ani ja som hned nepil o dusu,to som sa vypracoval,potrebujes trpzlivost,neodcudzuj ho,pride na to aby bolo zase vsetko fajn,prvy krok mas za sebou,poziadala si o pomoc a uvidis,na vsetko treba cas

linetka

dakujem ti za informacie, Mario. uz som mu napisala na mail.Volat momentalne nemozem.
Ved to je ten problem, ze on si to neuzna. utoci na mna, ze ja som paranoidna, ze ja to vidim zle, ze to je normalne, ze on komunikuje s ludmi...ale nonstop? na WC, celu noc, cely den? mna nevnima? prosim ho aby vybavil co musi aj tri hodiny, aj niekolko dni a on ma ani nevnima,lebo aj pocas mojich prosieb tuka do klavesnice a usmieva sa nad prispevkami jeho imaginarnich priatelov. ja mozem aj plakat a on, pozrie sa na mna, ale akoby ma ani nevnimal, nevidel....vidim to na jeho ociach, mysliekami je inde. ani neviem, ci pre neho existujem,alebo ja som pre neho nerealny svet. ja aj deti,ktore ho casto tiez o nieco prosia, placu..ocko, prosime ta....a on sa na ne pozera a nereaguje. Doslova nereaguje a otoci sa spat k PC a pokracuje v pokecoch. Boli ma to velmi.