Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nemam rada jeho mamu

Príspevok v téme: Nemam rada jeho mamu
Lujzaxxx

Ako zacat...som s priatelom uz styri roky a zo zaciatku som mala jeho rodinu rada. Nikdy by som nepomyslela na to, ze ich nebudem mat rada. Cele to zacalo ked som sa dozvedela od priatela ze nemal lahke detstvo..boli 5 surodenci a jeho mama pila pila a pila. Nachadzali ju aj v jej zvratkoch lezat na mol. Proste des. Priatel chodil kradnut do obchodu jedlo aby mal dat co surodencom jest. Po case odisiel do zahranicia odkial posielal im peniaze. Po viac ako 10 rokoch sa vratil s tym ze rok pred jeho navratom matka jeho prestala pit. Prestala ano, ale nie kvoli detom !!!ale kvoli tomu ze sa zlakla lebo doktori jej povedali ze by zomrela.Odkedy toto viem tak sa mi hnusi. Proste ja nechapem taketo spravanie.Ako sme sa spoznavali viac tak zistujen ze moj priatel ako jediny jej dava "obcas" peniaze. Uvediem par prikladov. Ideme na kupalisko jeho matka zahlasi ze aj ona chce ist alebo obcas zacne ze podme na kupalisko(ako by nas pozyvala)a nakoniec ide jeho cela rodina a plati vsetko moj priatel. Na Vianoce zato ze on ide tam k nej tak musi jej zaplatit,teda ona na to caka. Este ako priklad uvediem. Boli sme v obchode ,jeho mama prisla za mnou ze pod vezmem ti kesu oriesky.Ja ako krava jej este hovorim,ze nech si nerobi starosti a ona pri pokladni oriesky da priatelovi mojmu zaplatit a ona si svoj nakup plati sama. Wtf? Prikladov je xxx ale napisem este posledny co ma dorazil. Priatel setri do na vylet pretoze mi chce dat zasnubny prsten.Byva v podnajme atd..musi setrit no.Mama jeho to vie!!Aj napriek tomu, mu vyvolava ze chce zmrzlinu a on jej kupi .Samozrejme naj nepride na navstevu s prazdnymi rukami. Minule tak volala tiez rano uz ci pride akoze na obed v nedelu. Ked prisiel ona uz bola oblecena aj s muzom a zacala story..ze vyplatu co mala pred par dnami uz nema a nema na lieky.(cista komedia -teraz uz viem) A priatel jej dal 30 eur .A cuduj sa svetu ona s muzom utekali hned do tesca ...(na lieky ze??). Ako sice si myslim,ze je spravne sa postarat o buducnost a zabezpecit deti ale beriem aj argument ,ze dieta nema pravo nelubit rodica ak nema nic nebodaj nedavat matke peniaze ked nema.Ale mne ide o princip!!! Takto sa sprava matka? Nehovorim o tom ze dve deti dospele jej sedia doma na riti nechodia dodo skoly uz a ani do prace. Jeho mam ma v skriniach kadejake drahe aj blbosti co nepouzivala, zasobu topanok pre 100ludi...a ked vie v akej situacii je tak ak zdedi clovek peniaze tak si myslim ze odlozi detom a ked nie tak si necha nech sa nemusi prezentovat ako chudobna co na nic nema.Ona si vsak pokupovala sprepacenim chujoviny. Ide mi o princip... aj o tom ze priatel mohol uz mat nieco vlastne kedy jej neposielal zo zahrnaicia peniaze...aj to ze ona by mala byt rada ze ma takeho syna. Dnes vsak viem ,ze stara je vydzubana ,viem,ze keby jej neposielal peniaze tak by ho nemala tak rada. Nepozna pozicaj mi ja teraz nemam ale vratim ti ...nepozna..tu mas synu kup si daco...Inak som clovek co nenadava a napriek tomu som tu nadavky musela obcas pouzit. Skratka ja neviem co robit mam. Ako mu to povedat aby to nezobral v zlom ? Viete mne je zo seba zle,ze take veci viem,ze to moze a narusa postupne vztah nas. Bojim sa ze sa rozideme ak mu poviem co si myslim o jeho matke. Pikoska s vysavacom na zaver. Jeho mama mu da ten jej stary ak on jej da peniaze na novy ...Ja sa bojim,ze s nim zivot dobry nebude ...kupime byt alebo dom a ona sa tam nastahuje k nam tiez ? Btw uz davno mohol si sam zarobit na svoj vlastny byt nebyt matky, ktora ozrata robila deti..a on chudak jej musel posielat peniaze...Chape ma niekto ? Ci som ja zrela na liecenie? Co by ste robili, ak by ste priatela milovali a boli v takej situacii ? PS. Tusim ,ze ak mu to poviem bude koniec nasho vztahu

WHISPER

pokila mu to povieš ako si napisala na konci a bude koniec vasho vztahu...tak vaš vztah nestojí za nič...!
a tie zasnuby zváž..!
lebo ked sa necha takto tvoj milovany ovplyvnovať materou, nech si zoberie za zenu ju...!

a tie zvyšne 4 deti su kde...????
jedine riesenie je sa odstahovat niekde na opacny koniec SVK, odkial mamička mu nebude moct vyvolavat ze "užaj a hned príd! nemam na lieky.."

Adusik90

Par rokov dozadu , som mala to iste , priatelova sestra bola ako prisavka financna samozrejme ... no este k tomu ak videla ze mu dohovaram tak nas rozhadala a vedela ze pojde k nej a uz z neho zase tahala a taka story a hentaka story..no jemi to luto ...ale nechala som ho , odisla som od neho aj s nasim malym .. aj ked som ho lubila velmi a vztah nam normalne fungoval ,... proste som toto nevedela tolerova a to sme boli spolu cca 4 roky ... a koli nej a tomu som to nechala tak... teraz mam sice debila vedla seba ale aspon nema sestru :D

ElleG

Rada ju mať nemusíš, ale tolerovať ju budeš musieť. Chybu robí hlavne tvoj priateľ, že sa nechá takto využívať. Myslím, že ani odsťahovať sa by nepomohlo, matka by mu stále vyvolávala, aby poslal peniaze a do spoločného účtu by som určite nešla. Chlapec je príliš mäkký ešte prídeš aj o vlastné peniaze. Bolo by fajn, keby si on našiel nejaký cieľ, na ktorý by šetril, napr.vlastny byt, potom by matku snáď toľko nedotoval

Angelika3

no neviem, mne to rozhodne v poriadku nepríde a chápem ťa. Nás skôr rodičia podporovali, než naopak, kým sme sa nepostavili na vlastne nohy a ešte aj teraz ked ideme niekedy spolu s nimi napríklad na obed ani za nič nechcu aby sme platili, aj ked ich chcem pozvať.... Nehovorím tým že rodičia by museli deti podporovať, ale skôr vidím tento princíp a aj u iných čo poznám je to často tak, že skôr rodičia pomáhaju deťom než naopak.
Mimochodom vlastne poznala som jedneho chalana ktorý zarábal na rodičov, jeho otec bol chorý, s dlhmi a bez roboty, mamina predavačka a otec ho neustále buzeroval, nech im dá peniaze, že či nevidí ako sa trápia atď a ten chalan nakoniec spáchal sebevraždu, takže tak.

Mesačný princ

Ťažko ti niečo poradiť. Je to veľmi citlivá téma a je to predsa len mama, ktorú má rád.

Jedine čo ti môžem poradiť je to, aby ste sa odsťahovali tak ďaleko, aby ste k svokre nemohli tak často chodiť a ona nemohla ,,ísť pre lieky,,

Rozhovorom môžeš veľa zachrániť, ale aj pokaziť. Je to na tebe, ako to podáš priateľovi, ale nie som si istý či by to pochopil.

Alebo si spravte spoločný účet. On nech si zo zvyškom robí čo chce. Ak má nejaké hobby a nezostane mu, alebo nebude mať na benzín či na iné výdavky, tak mu nepožičiavaj. Ak dá matke, tak jej dá. Sú to jeho peniaze. neboj čoskoro sa spamätá :)