Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Seboroická dermatitída?

Príspevok v téme: Seboroická dermatitída?
Slnko28

Ahojte, pred časom som sem pridávala tento príspevok:
Ahojte, potrebovala by som radu. Mám suchú pokožku na celom tele (som taký typ), samozrejme najviac viditeľné je to na tvári. Mávam aj lupiny (na jeseň). Nič ma však nesvrbí, nemám nič začervenané a lupiny sú iba také malé tenké kúsky kože. Po nakrémovaní akýmkoľvek krémom to pekne ustúpi na 12-24h. Už som si zvykla na tento môj problém a nie je to nič prekvapivé. No posledný polrok občas evidujem, že mi pri odlíčovaní vypadáva obočie (alebo keď sa poškrabem v obočí) - dovtedy som si to buď nevšimla alebo sa to nedialo (teraz som sa na to dosť zamerala), neviem. Na obočie som používala rôzne tiene (eyebrow sety) - všimla som si to pri používaní tieňu od Oriflame (pri iných značkách sa mi to ASI nedialo) je to možné, aby to spôsoboval tieň? Alebo odličovač? Makeup nepoužívam. Celkovo som typ čo je dosť silne zarastený a bola som nedávno s tým aj u endokrinologičky, kde je všetko úplne v poriadku, tak isto som bola pred pár týždňami aj u gynekológa - všetko v poriadku. Obočie mi samozrejme dorastá, zatiaľ nemám holé miesta, ale je to presne to čoho sa bojím, že mi úplne vypadá. Mám 23rokov, obočie nemám nijako chemicky upravované a trhané je tiež minimálne (nosím taký natural look;). Jem pestrú stravu (aj mäso, aj lakto - pritom moje telo ho neznáša úplne dobre. Môže to mať súvis aj s menzesom alebo cyklom? Neviem už kde hľadať chybu. Teraz som si dala od líčenia obočia pauzu a po sviatkoch chcem vyskúšať aplikáciu ricínového oleja. Za každú radu budem maximálne vďačná. Ďakujem vám!

Moja dnešná otázka znie, pretože ma to nejako viac začalo trápiť a začala som viac čítať a gooliť. Je možné, že sa takto prejavuje SEBOREA - SEBOROICKÁ DERMATITÍDA? Typické príznaky nemám, ale zostala som vystrašená po tom, ako som čítala jeden príspevok tu na fóre, že to môže byť nejaká počiatočná fáza. Lupiny sa mi teraz tak ložiskovo rozmohli (stres/strava/chladný vzduch). K doktorke sa chystám po skúškovom. Ďakujem pekne za odpovede a rady.