Ahojte ludkovia,
Prosim vas o nazor,lebo som z toho uz uplne mimo.Zacnem tym ze mam 23 priatel 25. Spoznali sme sa pred dvoma rokmi ale spolu chodime rok aj pol. Zo začiatku bol partner zo mna paf. Chapem, spadli ruzove okuliare a vsetko sa meni je to tak, ALE to ako sa parner ku mne sprava je neunosne a velmi mi znizuje sebavedomie. Ked sme spolu dokaze ma.aj 3 hodiny bez problemov buzerovat.Napriklad vcera sme pozerali serial a vystupovala v nom taka talianska herecka alebo spanielska (poznate ho asi vola da Takova moderni rodinka) a on zacal :boze ona je perfektna taka razna asertivna vie co chce aj ty bud taka a uz to slo. Celu cestu keda isiel zaviest ty si taka ze inteligentna ale niekedy mi hovoris take veci ze o tom pochybujem. A vobec nie i asertivna si strasne naivna a totobla bla bla. A nie je to jediny pripad. Takto sa to deje pravidelne ze ma porovnava najčastejšie s hereckami a uz to ide. Lenze mne to strasne ublizuje. Samozrejme som mu o tom povedala ale ako keby to nebral vazne.Od kedy som s nim moje sebavedomie 0 bodov. Neviem co robit aby bol so mnou spokojny.(sama so sebou spokojna som)
Priatel ma buzeruje
V prvom rade sa ho spytaj, ci vie co slovo "asertivny" znamena! Lebo evidentne sa ohana niecim, co kdesi pocul ale nevie co to je. Nieco podobne, ako vsetci trepu "ze karma je zdarma", ale 90% ludi nevie co karma je, nevedia to vysvetlit a uz vobec nevedia odkial to slovo pochadza. Tak mu povedz, nech si to najprv nastuduje a sprava sa v prvom rade asertivne on.
Ak mame potrebu niekoho buzerovat (nie slusne a nie asertivne na nieco poukazovat), zvycajne je to problem toho, co buzeruje. Partner si ta vybral sam, co teraz bedaka, ze si taka ci onaka? Povedz mu, asertivne (haha), ze sa ti nepaci jeho pristup k tebe, lebo tym dava najavo to, ze ta neprijima taku aka si, ponizuje ta a nema k tebe uctu a respekt. Ked niekoho respektujem a milujem, dokazem mu aj zle veci povedat tak, ze sa neciti menejcenny a ponizeny