Dobry den, ak spriemerujem nas vek, bolo by to 30 rokov. Nechcem svoj problem vo vztahu hovorit hocikomu, zverila som sa kamaratke, ale zaujimaju ma nejake rady a typy ako to prekonat, prosim bez urazok.
Moj partner ma neskutocne stve, nie preto ze by bol zly, ale preto, ze po mne chce nieco 100x horsie ako by zvladol on, je to neumerne!
Totiz, on sa boji ihiel, odberov krvi a podobne, ale ja mam zavazne zdravotne problemy, pre ktore moze mat pre mna porod zle nasledky - ale to ho nezaujima, on chce vlastne dieta, o adopcii ani pocut. Je to strasne nefer vystavovat moje telo obrovskej torture v podobe porodu, kym on sa boji obycajnej ihly!!! Mam voci nemu odpor, dlhsie sa na neho hnevam a nechcem aby moje negativne myslienky zasli pridaleko, chcem, aby si uvedomil, ze je voci mne egoisticky a necitlivy a aby siel aspon 100 krat darovat krv, ked sa tak boji wrrrr :/ Nechcem reagovat hystericky snazim sa riesit konflikty kludne, ale neda sa mu to vysvetlit. Dieta by "mu" stacilo v buducnosti - mne tiez, ale mam inu predstavu - tiez ho chcem bez problemov tak ako on, no nemienim sa vystavit riziku umrtia (mame v rodine zavazne problemy so zrazanim krvi a ja mam este dalsie diagnozy, vdaka nim by som mohla mat teoreticky cisarsky rez ktoreho sa az tak nebojim ako porodu, no mam odpor voci celej jeho filozofii,hadzat na zeny utrpenie ale on moze byt su vystraseny uz len z ihly!!! ) Mam aj ine zdravotne problemy, dost casto. Poradte mi, ako z toho kolotoca trapenia smerovat rozhovory tak, aby sme boli obaja spokojny a stastny spolocne. Zalezi mi na nom aj na nejho zdravi, no moje zdravie je predsa dolezite tiez. Dakujem.
Odpor voci partnerovi, neberie ohlad
Keby sme zakazdym mali brat ohlady tak ako by to asi dopadlo?
Je veľmi málo mužov, ktorí stoja o adoptované dieťa. Každý chce mať vlastné, na tom nie je nič nenormálne. Nezhodnete sa v dôležitej veci v ktorej sa kompromis nedá spraviť. Nájdi si niekoho, ktorý už vlastné deti má a ďalšie už nechce, tento vzťah nemá budúcnosť. Nemôžeš od partnera žiadať, aby sa zriekol vlastných detí. To sa nedá ničím nahradiť.
marunka, a aky vyznam ma zotrvat vo vztahu, v ktorom si obaja predstavuju inu buducnost? ona ocividne dieta vynosit nechce/nemoze, kvoli zdrav. tazkostiam. on o adopciu nestoji. nie je rozumnejsie posunut sa dalej a najst niekoho, s kym budu mat spolocnu predstavu buducnosti? takto len obaja stracaju cas.
Je mi luto, ze mas zavazne zdravotne problemy...
Moja otazka - pokial obaja chcete dieta az v buducnosti, netlaci na teba, nedozaduje sa ho, o co ti ide? Len o to, aby uznal, ze je to pre teba tazke? Len o to, aby uznal, ze trpis viac ako on z ihiel? Lebo takto mi tvoj opis posobi. Ze vlastne babo chces, riesenia su (cisarsky), nechcete ho hned, ale tuzis po tom, aby sa partner zlozil a povedal, ze si na tom horsie?
Fuu, toto je tak vážna vec, na ktorej sa zjavne nezhodnete.. zrejme vám ten vzťah nevýjde :/ lebo úprimne nevidím žiadne riešenie pre obe strany.
Maros, ty si turbok.k.t
Marosko, zalezi mi na mojom zdravi. a ta tvoja veta ze by som v takom veku take prblemy nemala / v]csinu mam z detstva alebo podedene a nemozem za to aj ked sa o seba staram! Preto zdravo jem, cvicim a liecim sa na vetsko, cim trpim, ale je toho dost vela, samozrejme su ludia na svete s horsimi problemami ako ja.Mozem dakovat bohom, ze to nemam horsie, ze mozem aspon nejako fungovat. Ale mne sa mozu zhorsit tym tehotenstvom. Rizika ... zenske doktorky su radi, ked si odskrtnu statistiku ze ma vela zien deti, skor mi budu radit ako otehotniet, nez vraviet rizika, a vecsinou tam chodia zeny, ktore deti velmi chcu, cize mna az tak enbdudu chapat a riesit.. Partner sa ku mne inak chova s respektom, je to dobry clovek, ale tieto veci ako keby naozaj nechapal.
marosko, tak to je pekna blbost co si prave vypustil. ako keby ludia, ktorym na zdravi zalezalo, nemohli mat ziadne choroby. nie vsetky choroby su nasledkom zleho zivotneho stylu a aj tie co su mavaju cast aj ludia, ktori ziju zdravo
A tebe na Tvojom zdraví nezáleží ?, píšeš, je ti najcennejšie ale podľa výsledkov ake uvádzaš to asi nie je pravda.
Lebo ,keby ti záležalo na zdraví nemala by si v takom veku také problémy.