syndróm dráždivého čreva

Príspevok v téme: syndróm dráždivého čreva
lalalu

Máte s týmto ochorením skúsenosti? Pomohla vám niečo? Nemám na mysli zmenu stravy skôr psychiky. SDČ ma trápi niekoľko rokov kvôli tomu som nešla na vysokú školu a bojím sa nájsť si zamestnanie. Pred tým ako mám ísť do školy, práce vždy mávam hrozné črevné problémy a som z toho zúfalá. Chodila som k psychiatrovi na sedenia, brala som antidepresíva no nič nezaberalo. Taktiež som bola na alergológii a brala som probiotiká no bez zlepšenia. Strašne mi to sťažuje život a neviem čo mám robiť.

Kuti

Ahoj.
Podľa mojich skúseností som veľmi dlho hľadal ako znížiť dane príznaky.najlepsie je keď proste na ten záchod nepôjdeš a budeš sa to snažiť oddialiť.napriklad že po záchode tá zachvilu bude tlačiť znova,ale skús aj napriek tomu ísť do práce či školy a po 3min chôdze sa vráť spat domov.Potom AK ťa to chytí znova už sa skús nevracat a výdrž na dane miesto.najlepsie mi pomohlo sucha strava-nie varené,tu jem iba 3x do tyzdna a pomlete ľanové semeno.
Čo sa týka myslenia na to,najlepšie je zmeniť prostredie tak na týždeň,jesť inú stravu,mať iné wc,tým pádom sa mi tam nechce ísť ako doma a po týždni sa mi to upravilo.a takisto mi zmiernilo príznaky voľné oblečenie.
V mojom prípade to bolo psychické pretože som nechcel chodiť na verejné toalety a vždy sa vyprázdniť na Max.ked som si povedal že aj iný chodia veď to nie je hrozne,sa mi to zlepšilo.
Každý si musí nájsť svoj spôsob,toto hore pomohlo mne...