Máte s týmto ochorením skúsenosti? Pomohla vám niečo? Nemám na mysli zmenu stravy skôr psychiky. SDČ ma trápi niekoľko rokov kvôli tomu som nešla na vysokú školu a bojím sa nájsť si zamestnanie. Pred tým ako mám ísť do školy, práce vždy mávam hrozné črevné problémy a som z toho zúfalá. Chodila som k psychiatrovi na sedenia, brala som antidepresíva no nič nezaberalo. Taktiež som bola na alergológii a brala som probiotiká no bez zlepšenia. Strašne mi to sťažuje život a neviem čo mám robiť.
syndróm dráždivého čreva
Ahoj.
Podľa mojich skúseností som veľmi dlho hľadal ako znížiť dane príznaky.najlepsie je keď proste na ten záchod nepôjdeš a budeš sa to snažiť oddialiť.napriklad že po záchode tá zachvilu bude tlačiť znova,ale skús aj napriek tomu ísť do práce či školy a po 3min chôdze sa vráť spat domov.Potom AK ťa to chytí znova už sa skús nevracat a výdrž na dane miesto.najlepsie mi pomohlo sucha strava-nie varené,tu jem iba 3x do tyzdna a pomlete ľanové semeno.
Čo sa týka myslenia na to,najlepšie je zmeniť prostredie tak na týždeň,jesť inú stravu,mať iné wc,tým pádom sa mi tam nechce ísť ako doma a po týždni sa mi to upravilo.a takisto mi zmiernilo príznaky voľné oblečenie.
V mojom prípade to bolo psychické pretože som nechcel chodiť na verejné toalety a vždy sa vyprázdniť na Max.ked som si povedal že aj iný chodia veď to nie je hrozne,sa mi to zlepšilo.
Každý si musí nájsť svoj spôsob,toto hore pomohlo mne...
skús akupunktúru,tá by si s tým mala poradiť