Dobry den.....toto sa mi spravilo pri lakti a dost ma to svrbi...Nevie dakto co to jee ??? Diiky
vyrazky
Tak dnes som bol u lekára a dal mi na to masť LOCOID a vraj, až sa to zhorší mám ísť na kožné....Tak som si to natrel a čakám....
@ Chlapče,
koľko máš rokov? Koľko je to u Teba to "asi"? ASI ako mám vedieť, či "to sa môže objaviť až po takej dlhej dobe ???"
Máš u seba príbalové letáčiky z liekov, kt. si užíval? Ak áno, tak si ich skontroluj, či máš medzi nežiaducimi účinkami spomenuté vyrážky! Ak nie, tak si to nájdi na nete a študuj.
ASI si nepostrehol, že sme tu dve, kt. Ťa posielali k lekárovi a ASI si tam ani nebol, či?
@ Načo meno,
čo sa týka alergických vyrážok, môžeš mať výsev po celom tele, len na jednej strane tela, ale aj dve svrbivé vyrážky (napr. pri vpichu po injekcii,...) a pritom to alergia je! Niektorí lekári toho narozprávajú...
A je to moc nebezpecne ? omg...mne tie lieky riadne rozbili imunitu....
vyzera to ako herpes zoster
Mna to ako vobec neboli len obcas svrbi, ale napriklad dnea to ani necitim ;) tak neviem co.s tym ;)
Ked to nemas nikde inde, tak to moze byt pasovy opar... ja som tak v lete mala presne na pravom ramene, vyhodilo sa mi to den po tom, co som jedla orechovy kolac (z orechov sa vyhadzujem), tak som si myslela, ze je to alergia. Davala som si na to tekuty puder aj fenistil. Po tyzdni som isla ku lekarke s opakovanou anginou, a pytala sa ma, co ten pasovy opar na ramene. Ked som sa ju snazila presvedcit, ze je to alergia, len sa ma spytala, ci to mam aj niekde inde (brucho, nohy a tak), lebo ze alergia sa neprejavi len na jednom mieste (a tak pozdlzne)... z odberu mi ptm potvrdila, ze to bol pasovy opar. Na rozdiel od inych, ja som nemala ziadne bolesti, kedze som si vtedy kvoli angine nadupala imunitu. Nestrasim, Kycera ma mozno pravdu, ale pre istotu chod ku lekarovi a vyhybaj sa tehotnym mamickam a malym detom.
AAha, díky....a to azytromycin som dobral už pred piatimi dňami asi..a zarovno s nim som začal brať aj ten Solmucol...to sa môže objaviť až po takej dlhej dobe ???
S najväčšou pravdepodobnosťou Ti to spustil Azithromycin, ale môže za tým byť aj Solmucol, či obidva lieky. Je to alergia na liek!!!
Zajtra ráno pôjdeš k lekárovi, kt. Ti predpísal lieky, ukážeš mu ruku, povieš aké lieky si bral, kedy sa Ti vyhádzala ruka, že tie vyrážky svrbia a on Ťa pošle na kožné. Ak Ti alergiu potvrdia, príp. urobia testy, dáš si ju zapísať na obal karty a tomuto lieku sa budeš vyhýbať.
Prvé som bral 7 dní Augmentin - to bolo cca pred dvoma týždňami a po nich sa mi spravila mykóza a potom 3 dňové - Azythromycín...A teraz beriem Solmucol - a spravilo sa mi toto asi v piatok....
Názov ATB? Kedy sa vyrážka objavila?