ahoojte len tak by ma zaujimalo kolko trva porod? diky za odpovede
kolko trva porod?
Je to tak individuálne ako menzes u žien. Jedné trpia, majú bolesti, vracajú, omdlievajú, hnačkujú, majú neskutočné krče, nemôžu pracovať, musia ležať v posteli atď
a druhé ktoré berú mensez ako normálnu súčasť svojho života, pokojne pracujú, bolesti žiadne či minimálne, normálne sú schopné jesť a fungovať, dokonca snáď aj športovať
Mal som aj takú aj takú frajerku. Tá z druhej skupiny mala aj akúsi chuť na sex v tieto dni no musela čakať na cca piatý deň mensezu :-D
Tá z prvej skupiny doslova trpela a stonala dva dni..ach to boli strašné časy..
Prepáčte nechal som sa uniesť :-D
hmm ako vidim fakt je to velmi individualne :)
Ja som bola prvorodicka a rodila som normalne a trvalo to 2hod.tak aspon moja skusenost :)
kedže som robila na pôrodnici sestričku tak ti niečo o ňom stručne napíšem.
Pôrod má tri pôrodné doby, kontrakčná, vypudzovacia a porodenie placenty. Dľžka pôrodu závisí od toho koľký pôrod v poradí je to.
U prvorodičiek trvá cca od 12 do 18 hodín. Záleží od šírky panvy a priechodnosti pôr. ciest aj od zdrav. stavu rodičky a plodu.
U druhorodičiek je to už kratšia pôr. doba a u viacrodičiek nehovoriac. Napr. pri pôrode tretieho štvrtého dieťaťa je to otázka pár hodín ak niesú samozrejme nejaké komplikácie.
Zažila som prvorodičky ktoré sa trápili s pôr. bolesťami 24 hodín než dieťa vyšlo na svet.
Niekomu aj len pol hodinku :)
o troch hodin? dovolim si oponovat ;) u niektorych zien aj 12
Neviem kde byvaš, robia to aj zdravotníci- cvicenia-tvoja lekarka by mala vediet
. alebo si najdes- inac zdruzenia alebo sukromne.- vygogluj si, a musi to cvičeni byt jemne.
gravidjoga.gravid tanec......alebo sama.
majusss podla mna je to podvod. Nenasiel som ziadne Studie a bez studii je to jedna pani povedala. Inak mam pocit ze sa moc stresujes porodom. Porod zu nieje to co byval volakedy. Ak to nedas sama tak pojdes na cisarsky rez a hotovo. V podstate ak sa dostanes do nemocnice tak zu ides na Automat a aj ked to neni nic prijemen tak nejako to uz skonci..
ta tehotenska joga naozaj tak pomaha ? kde najdem tie cviky?
a hlavne filmy su uplne hovadiny vobec to tak nevyzera u nas trval porod od prasknutia plodovej vody skoro presne 24 hodin.