chcel by som sa spýtať ako móžem vyrasť mam 15r 157cm či ňiake lieky,vitamíny,jedlo všetko ešte by som aj pribral ako ? ešte keď mate skúsenosti pas na správne držanie tela link poprosím ďakujem moc
chcel by som vyrasť
Nechapem preco tu podaktori chalana strasite, ze nevyrastie. Ved ma len 15 rokov. Chalani rastu do 18 alebo 20 rokov. Mas este dost casu vyrast. Ked ma tvoj otec 180 a mama 156 tak ty by si mal mat v dospelosti 174,5 cm. Ale aj tak sa budes musiet asi zmierit s tym, ze asi 180 ani 190 nebudes mat. Mozes skusit nizsie spominane rady ako dlhy a kvalitny spanok 8 hod. taktiez sport ze vraj pomaha plavanie aj bicyklovanie a zdrava strava taktiez nemoze chybat a hlavne sa nehrb lebo potom budes posobit este nizsie.
a zbehni aj k psychologovi ze mas z toho depresiu...
lol jasne hambac z mcdonaldu sposobil ze zakladatel nevyrastol.. :-D
sorry ale niektorym tu fakt sibe.
co sa zakladatela tyka tak mas 2 moznosti bud ti pichnu rastovy Hormon ako to tu zu popisoval niekto podomnou alebo si das predlzit stehenne kosti. tu druhu moznost by som ale moc neodporucal je to dost narocne ale mozu ta zvysit az o 12cm tusim...
na tovjom mieste obeham lekarov a uvidis
Rodinne geny neovplyvnis, neries. Proste budes krpaty, zmier sa s tym cim skor, tym lepsie. Kazdy nemoze mat dva metre. Ak chces byt vysoky, nos opatky. Ak ti nebude vadit ze budes za teploska.
Predstavuješ si to moc jednoducho. Rastový hormón nie je cukrík. Potrebuješ k tomu kopec vyšetrení, či ho vôbec potrebuješ. Mám s tým skúsenosti s dcérou. Má 8 rokov, 1.11m a 18 kg. Minulý rok sme kvôli tomu dosť behali po doktoroch. Detská doktorka, endokrinológia a rôzne iné, dokonca aj očné. Je s tým veľa starostí.. Potrebujú vylúčiť cukrovku, pretože diabetikom rastový hormón nepodávajú. Trvalo to okolo roku a dcéra často vynechávala školu. Taktiež nemocničmý systém. Jeden deň ťa ráno prijmú, aby odobrali krv, potom celý deň čakáš. Druhý deň jedno vyšetrenie a zase čakáš. Tretí deň nič. Štvrtý sa rozhodujú čo ďalej, nechajú dcéru hladovať, ak by niečo vymysleli. Piaty deň jej chcú robiť hadičku, ak vieš čo to je. Šiesty deň zase nič. Siedmy jej nasadia nejaké lieky na upokojenie, lebo sa bála a plakala. Siedmy deň zase nič, aby oddychovala. Týždeň v nemocnici pre 1 odber a 2 vyšetrenia?!
Dcéru som na to nedala, je to zbytočné. Aj tak by do nej napchali chémiu a ktovie, či by jej to vôbec pomohlo. Rodinné gény sú max 1.70m, takže...
Len ty zdravo ži a netráp sa, zhoršuješ si psychiku a nepôsobí to dobre na zdravie. Tieto umeliny neschvaľujem, kým je všetko v poriadku a nič vážne.
K tomu rastovému hormonu este. Ano, dolezite je neponocovat, pretoze hormon rastu sa tvori najviac do 23 hod.v noci, potom uz jeho hladina klesa.
Presne ako hovorí Olinaa,
mal by si sa zdravo stravovať, nijaké fast-foody, McDonald's a blbosti, ktoré ničia telo zvonku aj zvnútra.
Športuj, venuj sa niečomu, čo ťa baví. Nevynechávaj raňajky, sú základ dňa. Na obed jedz váru, nie pečivo. Pred spaním sa neprejedaj, jedz napr. o ôsmej. Taktiež chodievaj včašie spať, neponocuj. 15 minút po zaspaní sa tvorí rastový hormón. Spi minimálne 8 hodín denne.
A rozhodne do seba nepchaj nijaké nepotrebné lieky. Vitamíny získavaš z rôznych prírodných zdrojov, ako je ovocie, zelenina, ryby, vajcia, atď... Ja keď nemusím, chémiu do seba nepchám. Využívaj to, čo máš naporúdzi. Takto môžeš aspoň nejako prispieť ku zdravému vývinu tela a v podstate aj mozgu. Však určite vieš, aké individuá behajú po svete.
Ale v prvom rade to závisí aj od genetiky. Ak máš rodičov nízkych, určite meter osemdesiat mať nebudeš. ;)