Ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve - Práca utrpením 2 (ženský kolektív,intrigy,donášanie...)

Príspevok v téme: Ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve - Práca utrpením 2 (ženský kolektív,intrigy,donášanie...)
pracovnik

Máte nejaké tipy, rady, návody a riešenia - ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve?

Napríklad, ak kolegyňa/kolega na vás donáša, intriguje, vymýšla na základe fám, ktoré šíri jej známa, iná kolegyňa či kolega a týmto aj ohrozuje vaše prac. miesto. Alebo len zlomyselné navážanie sa do slabšieho, nadávky, urážky na pracovisku vo velkej firme, kde to nikto nerieši, ani riešiť nebude, skôr sťažujúceho si prepustí.
Dá sa to nejak ustáť, je toho veľa. Alebo je lepšie odísť z takého zamestnania? Ďakujem ža odpovede.

Nikitka1

Ach ani neviete ako vam rozumiem, dobre taketo intrigy v kolektive poznam lebo som tiez citlivejsej povahy, raz som na taku zmiju v robote natrafila a presne toto iste robila, najhorsie na tom je ze take typy si nejak svojou hlupou povahou dokazu ziskat aj ostatnych clenov v kolektive , neviem ako to robia , ale ked je potom uz cely kolektiv proti vam tak je to uz cele v pi#i. Moja rada znie bojovat , nedat sa, nebat sa otvorenych konfliktov kde si treba veci vydiskutovat a hlavne neukazat ze sa bojite. Skusit si veci vydiskutovat z oci do oci ale nie ako vyplasena srnka ale ako drava selma. Mojou smolou vtedy bolo ze ja ked som s takou mrchou robila som mala navyse svoje osobne, psychicke problemy aj navstevovala lekara takze mi bolo jasne ze to bol vopred prehraty boj, bolo mi jasne ze bude najlepsie odtial odist , nastastie som nebola financne zavisla od tej prace, ked sa uz fakt neda s tym nic robit tak je najlepsie odist.

Kvetta

Toto sa dialo aj u nás na oddelení v nemocnici keď som pracovala. Nastúpila k nám jedna kočka, krasne dievča šikovné a s dobrou povahou.Závideli jej jej krásnu tvár aj postavu a to že jej šla robota od ruky. Závideli jej aj to že okolo nej sa lekári točia aj tí ženatí a oni sú v úzadí. Chceli byť hviezdy oddelenia a ona im to narušila :D Lenže bolo ako popoluška. Ona dobrá a beštie navôkol. Ja som bola tá ktorá držala s ňou. Lenže sme mali takú sprostú staničnú aj s vedúcou sestrou ktoré jej krivdili. Videla som ako sa v nich zdvíha žlč odkedy nám ju predstavili ako novú. Tie pohľady ste mali vidieť keby mohli strieľali by jedovaté šípy do nej. A odvtedy to začalo. Všetké chyby robili len ona, všetka vina bola na nej, oni dve svaté a ešte aj šírili klebety na ňu. Samozrejme ostatné kolegyne im to buď uverilii alebo hlúpo pritakávali lebo vedúca sestra je vedúca a staničná s ňou a majú blízko k primárovi aj ostatným lekárom. Proste pchali sa im do zadku ako sa dalo. Keďže už atmosféra bola neznesiteľná rozhodla sa odísť preč. Ako tu podomnou napísal Pór, ak sa proti vám spolčia beštie alias mrchy je asi lepšie odísť. Rada na ňu spomínam, zlaté dievča, keby som nemala vtedy ženatého syna dám ich spolu dokopy :D Proste také dievčatá s dobrou povahou lupou hľadať treba :)
Našťastie sme v kontakte spolu cez facebook takže na kávičku si nájdeme čas aj keď robí v inom meste už.

por

zeny su mrchy poniektore a s mrchami je tazke bojovat lebo maju zbrane ako zmanipulovat aj ostatnych v kolektive. Ohovaracky su aj v muzskych kolektivoch ale v zenskych je to na dennom poriadku. A najhorsie aj o tebe siria zamerne klamstva aby ta ociernili. Staci ze im v niecom tvoja osobnost prekaza. Zavist dost robi svoje. Staci ze si krajsia, sikovnejsia alebo oblubenejsia medzi kolegmi ci nebodaj u vedenia a uz tie mrchy spriadaju siete ako ta vystrnadit prec.

Prezyvka055

Do mna sa nikdy nikto nenavazal. Nikto totiz nechcel mat docinenia s takym zmrdom. Takze odporucam byt este vacsim zmrdom ako su oni :D

Kajuska22

Toto som presne prezivala ja ked som este zila doma na Sk a robila v jednej fabrike za 405 v hrubom.... Je mi smiesne ze sk kolektivy su take drbnute ze robime za 5 slivak a este si budeme robit aj zle... po odchode do Rakuska sa vsetko uplne zmenilo ako by utalo uplne iny svet... nikto si nikoho nevsima neriesi nepyta sa kraviny nehlada na vas co i len najmensiu chybu.... Za toto sa na Slovensku mame stale tak isto a lepsie to nebude nevieme byt jednotny nevieme drzat spolu len byt kazdy proti kazdemu... aj cigani su jednotnejsi ako my... a myslime si aky bohovia sme... popritom mame obrovske chyby ako ludia... ako mentalita naroda.... Susedovi zavidime nove auto ale to ze hore sa kradnu miliardy s tym nevieme spravit nic... nevieme bojovat ist do ulic ako ine narody.... len byt si nepriatelmi... co je velmi smutne

Bubliii

Ak si od prírody rodený flegmatik a vieš si od tých osôb a klebiet a pod. udržať odstup, nie je to problém. Ak nie si...to je problém. Všetko závisí od teba a tvojej miery tolerancie takýchto záležitostí.