Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

nepohoda v kolektíve

Príspevok v téme: nepohoda v kolektíve
hrac13

Ahojte, asi pred 2 mesiacmi som sa rozhodol, že začnem športovať a nájdem si nejaký fajn kontaktný kolektívny šport. Našiel som a začal som chodiť na tréningy kde chodia väčšinou starší chalani vo veku okolo 25 rokov a viac (ja mám 20) a som v týme najmladší po zhruba mesiaci trénovania ma tréner pred celým týmom pochválil, vraj na to, že som ten šport nikdy predtým nerobil sa zlepšujem viac ako niektorí čo sú tam už dlhšiu dobu a pripomenul im, že to že sú v týme dlho pre nich neznamená že sa nemusia zlepšovať a ak to budú flákať tak nemusia mať isté, miesto v týme no a tým to viacmenej začalo, ostatní hráči vo mne zrejme vidia konkurenciu a miesto toho aby mi ako nováčikovi pomohli a sami na sebe makali tak sa snažia ma zhodiť a z klubu ma vyštvať tým, že počas tréningu rýpu, vyvolávajú konflikty a ku všetkému majú ironické blbé poznámky, som dosť výbušná povaha a veľmi často si musím strašne kúsať do jazyka ale nechcem vybuchnúť kedže viem o čo im ide a nenechávam sa vyprovokovať.. cítim tam strašnú nepohodu aj keď ma ten šport veľmi baví.. Neviem ako to ďalej riešiť a radšej si vypočujem názory iných predtým než niečo urobím.. nechcem byť za žalobabu a ísť požalovať trénerovi ako v škôlke že mi niekto robí zle a další najbližší klub je 70km od mesta kde bývam a dochádzať takú diaľku 3x v týždni by ma veľmi oberalo o čas.. Ako by ste takúto situáciu riešili vy?

Python

Najlepšie čo môžeš spraviť je snažiť sa čo najviac byť najlepší, aby ťa tréner ďalej chválil a dosahoval si úspechy. Ich ignoruj, nevšímaj si ich a choď si za svojím. Potom sa už len zabávaj na ich závisti. Úspech je najlepšou pomstou.

Ipsilon

Toto prispôsobovanie sa iným nemá absolútne žiaden zmysel. Alebo brať ohľady na takéto negatívne reakcie. Ty robíš šport a chceš byť dobrým a chceš sa stále zlepšovať a nielen prešľapovať na jednom mieste. Tu neide o reakcie kolegov v kancelárii.
Predstav si, že si tank a všetko, čo ti stojí v ceste jednoducho prevalcuješ. Ale nie s citom, ale bezohľadne.
Držím Ti palce. Nech sa Ti darí!

lofr

No toto je sice kolektivny sport, ale je to antikolektivne spravanie. Bohuzial, co na to povedat? Cela tato spolocnost nedrzi spolu, ale proti sebe, zacina to uz na zakladnej, sikana, ze sa robia tlupy, ktore napadaju inych, jednotlivcov a tak. Samozrejme, spravne je to tak, ze kolektiv by mal makat, a Tebe este pomoct, a mat Ta rad i nadalej, aby si sa vytrenoval. Ved budes posila pre tim... pokial mas vybusnu povahu, a oni citia, ze Ta tym stvu, preto Ti to robia.... moc s tym neurobis. Budu utocit dalej. Lebo co Ti ine mozu spravit. Oni sa Ta chcu v podstate zbavit, vystvat Ta... ale nenasilne. S trenerom to neries, to musis vyhrat Ty sam. Podobne trendy su zobrazovane aj v niektorych filmoch, ako karate kid, ze pride niekto do kolektivu, vysmeju ho, ale on to nakoniec nejak dokaze, a stane sa dobrym.
Moc som Ti asi neporadil. Tu sa velmi radit neda. Ak mas rad tento sport (neviem o co ide), tak jazdit 70km je blbost. Podla mna by si mal otvorit srdce, a hrat viac tymovo, teda im pomahat, a tak, ak ide o nejaku loptovu hru, tak viac prihravat, tesit sa aj z ich uspechov. Ale pokial su to nejaki burani, tak si nepomozes ani tymto. Problem vidim v ludoch, v rozbitej spolocnosti... ze nedrzi spolu. Ze od zaciatku, sme ako kapitalisti postaveni proti sebe, v konkurencii a to sa odraza vsade... aj v medziludskych vztahoch, aj v kolektive.