Je vymena mlieka za maslo alebo kokosovy olej fajn?“

tatana1378

Skulincha mne osobne velmi chuti kava s kokosovym olejom, keby mi nechutila tak by som ju nepila..Vies je to urcity navyk..Ako prvy krat som si povedal ze fuha, takto to asi nepojde ale teraz si zase hovorim ze by som si inu kavu uz nevedela predstavit pit..Samozrejme musi byt aj kvalitna kava aby to vsetko spolu dobre chutilo..Sama musis vyskusat aby si vedela ako to chuti..

janulienocka2

Skulincha vôbec to nie je divné, vieš koľko ľudí takúto kávu pije? Ja tiež a už vyše pol roka. Je to všetko len o zvyku. Pokiaľ ľúbiš kokos tak si aj takúto kávu obľúbiš. Lebo to keď dáš ten olej do tej kávy tak ti vonia celá káva a dokonca aj izba. Mne to osobne veľmi chutí. Už si inú kávu neviem ani predstaviť piť:-) Vyskúšaj;-) :-)

skulincha

@tatana1378 a chuti ti taka kava?..nie je moc mastna?..neviem si predstavit tu chut, kedze som taku kavu este nepila..ale davat olej do kavy mi pride trosku divne, ci?

tatana1378

Ahoj Katinaa20, dobre ze si sa opravila, pretoze ten prvy prispevok fakt nedaval vobec zmysel...Teraz je to uz o niecom inom a uz vieme na co narazas...Poviem ti moj nazor, kedze takuto kavu som pila...Vzdy som kavu pila taku, ze do polky salky voda a potom doliate mliekom a k tomu dve lyzicky cukru..Lenze jeden den som si povedala ze musim so sebou nieco spravit a chcela som schudnut..Takze bolo jasne ze aj pitie kavy musim pozmenit...Poradili mi aby som vyskusala najprv vylucit iba cukor...Na to som si zvykla na pocudovanie dost rychlo a potom to mlieko nahradit zdravsou variantou a to tym olejom...Ale aj na to si moje telo zvyklo a teraz si uz neviem predstavit ze by som pila inu kavu ako takuto:-) :-) Tot vse k mojmu nazoru na tvoju otazku:-)

katinaa20

Ospravedlnujem sa za to ze som sa vyjadrila. Az teraz som si to uvedomila, co som za blbost napisala. Zabudla som tam spomenut, ze sa to tyka kavy. Chcela som vediet nazor, ze ci je lepsie mlieko vymenit za napriklad kokosove maslo alebo ten olej ale v kave. Ze do kavy namiesto mlieka si niekto dava jednu cajovu lyzicku oleja. To som sa docitala v clankoch a zaujimal ma postoj aj inych ludi. Este raz sorry za nedorozumenie. Samozrejme ze viem, ze maslo sa vyraba z mlieka:-)

Moireal

Tak za prve, mieko a mliecne vyrobky a teda asi aj maslo podporuje zapaly v tele. Ludia s nizsou imunitou by nemali mliecne konzumovat. A kokosovy olej je protizapalovy, protiplesnovy aj protibakterialny.

Aj tak ale divna otazka. Zavisi od toho, kde to chces pouzit.