Životná cesta a zmysel života

Príspevok v téme: Životná cesta a zmysel života
Emret

Dobrý deň, položím vám len jednu jednoduchú otázku, vzhľadom k tomu, že mám 24 rokov tak neujdem pred myšlienkami o zmysle života, o čom je život, čo je doležité, nemám depresiu, no myslím si, že ak človek vyzrel tak si pokladá otázku, ktorú položím aj vám...

Aký je zmysel života? Vášho života? O čo ide v živote?

Budem rád ak sa rozpíšete a zistím dačo nové :-)

...moja odpoveď na otázku je rodina.

Som zvedavý na vás :-)))

celebrita FB

Zmyslom života je, že si dávame ciele a aj si ich plníme. Keď sa nám nesplní ani jeden z nich, tak nemáme pre čo žiť a sme nešťastní.
Moje ciele:
...Po prvé, už nikdy sa nehrať na šibnutú, neklamať psychiatrov, že počujem hlasy a nedopustiť, aby mi natoľko praskli nervy, že tam pôjdem iba preto, lebo sa ma niekto snaží k tomu vyprovokovať.
...Po druhé, splatiť si dlhy.
...Po tretie, začať šetriť.
...Po štvrté, urobiť si nejakú školu: 3 -ročnú učňovku. Najradšej učňovku kuchár-čašník, prípadne Krankenschwesterschule. O vysokej ani len náhodou neuvažujem, lebo viem, že 5 rokov je dlhá doba a že by som sa dovtedy na to vysrala.
...Po piate, nájsť si v Rakúsku normálnu robotu, primeranú tomu, čo som vyučená (ak už budem).
...Po šieste, nájsť si partnera, ktorý je slušný a úctivý k ľuďom. Pod pojmom ideálny partner si predstavujem chlapa - SLováka, ktorý je pevne rozhodnutý celý život žiť a pracovať v Rakúsku a ktorý sa slušne a úctivo chová k ženám, je usilovný a pracovitý a nechodí si do Rakúska šunky váľať na simulantské maródky a na simulantskú podporu, ale tam chodí čestne a poctivo pracovať a aby nemal decko s inou, ideálne kresťan a aby nežiadal pri prvom rande hneď sex. Namyslencov neznášam, ktorí opovrhujú ženami a lenivcov tiež nie, taký by u mňa nemal žiadnu šancu. Na vzhľade a vzdelaní mi nezáleží, ale na ochote pracovať áno. Tupček, ktorý by nikdy neopustil Slovensko kvôli práci v zahraničí, by tiež šancu u mňa nemal.
...Po šieste, spraviť dve deti rok po roku, možno tri.
_____Keby to s tým založením si rodiny nevyšlo, nevadí, v tom prípade zostať stará dievka a finančne pomáhať sestre, ktorá dieťatko má. Možno je to boží plán, že mám byť sama. Dosť som sa už narobila na poisťovákov, zdravotné poisťovne a darmožráčov a raz sa už tá moja smola vo finančnej oblasti musí zastaviť. Normálne som si stiahla z internetu návod na modlenie ruženca a budem sa ho modliť. Nakúpila som nejaké ružence, pôjdem ich dať ku kňazovi posvätiť, aby mi priniesli šťastie už konečne. Keby som nebola veriaca, mala by som už dávno úspešnú samovraždu za sebou. Už aj do kostola som začala chodiť, lebo dlhé roky som z lenivosti nechodila.

sunnyball133

...tak zaujímavá téma, myslím že zmysel života je pre každého
iný a každý by mal nájsť ten, ktorý ho napĺňa...a nie krátkodobo, ale dlhodobo....u mňa som až po veľa rokoch závislostí od hazardu pocítil, že ma to nenapĺňa, že chcem niečo viac....je to úplne iný pocit vyhrať napr. 1000e...človek je rád, ale je prázdny.... potešiť niekoho blízkeho alebo aj neznámeho prekvapením, pri ktorom pocíti, že vám na ňom záleží,,,,urobiť niečo pre druhých nezisťne...dáva pocit naplnenia...šťastia...radosť v druhých očiach je krásne pozorovať...

blablablable

Podla mna rokmi sa Ti zmysel zivota meni, u mna to bolo najprv materialne zabezpecenie, rodina a potom dobrovolnicka cinnost - tzn. zanechat tu nieco, aby som si povedala, ze nezila som zbytocne. Uz mam za sebou kus roboty a vnutorne som si povedala, ze uz by som mohla aj zomriet, ze nejaku stopu som tu zanechala

LetnySankovac

Rozmýšľal som nad tým, veľakrát. A keďže som veriaci asi už viete odpoveď. Boh = Láska (tá úplne top, ku ktorej sa snažíme priblížiť, tá, ktorú tak hľadáme - vzťahy, priateľstvá, rodina...). No ak sa na to pozriem z pohľadu mimo viery, vidím tam rovnaké znaky. Skúšali ste sa niekto zamyslieť nad tým, čo je tým najhlbším zmyslom nášho konania? Napr. čo je za tým, že sa ráno postavíme pred zrkadlo a upravíme sa? Oblečieme tak, aby sme dobre vyzerali? Áno aj hygiena je odpoveď ale snáď chápete čo tým myslím :D. Prečo sa rozprávame s inými ľuďmi? Prečo radi spoznávame nových ľudí? Prečo chceme zarábať veľa? Pretože chceme luxusné auto? No dobre, môže to byť preto, ale prečo chceme to auto? Aby sme sa sami vozili a druhí sa na nás pozerali? Možno aj to. No dlho by nás to asi nebavilo. Bola by to len reakcia zraneného vnútra. Vy ste mi ublížili a tak sa teraz pozerajte. A čo myslíte, ako ste mi ublížili? Prečo chcem teraz upútať pozornosť týmto luxusným autom? Čo mi chýba? Nebolo by predsa len lepšie mať to auto plné ľudí, s ktorými si výborne rozumiem a som rád, že ich môžem poznať, byť s nimi? Jasné, občas chcem to auto prevetrať sám a dobiť si batérie ale potom sa opäť vrátim. V podstate je to podobné ako s malým dieťaťom, ak si ho nevšímame a nedostane lásku, dá to najavo. Dospelí to však robia rafinovanejším spôsobom.

Takže, asi toľko. Podľa mňa je zmyslom života láska. A vlastne preto podľa mňa vravíte, že rodina a priatelia, pretože práve tam býva najväčšia. Pekné sviatky ;)

Cliattsi

Ja by som chcel stretnúť ľudí, ktorých zaujíma, čo je zmyslom života. Už som sa aj pýtal niektorých ľudí z práce napr. a odpovedať vedia veľmi ťažko, a keď niečo povedia, tak som počul napr. že rodina. Jednoducho zmyslom je podľa nich žiť pre niekoho.Ja som sa veľmi zamýšľal a neprišiel som na zmysel, ale mám taký názor, že zmyslom je asi žiť. A keď už žijeme, tak by to malo byť pre niekoho. Chcem niekoho stretnúť, kto v hlave rozoberá tieto otázky. Písanie ma nebaví s do ničoho sa neviem dokopať. Ale aj sa sám na sebe zasmejem. Som pravdepodobne samotár, aj keď sa hovorí, že človek je spoloč. typ. Zaoberám sa trochu psychológiou v tomto smere, mal som depresie a momentálne mám aj miernu formu soc. fóbie. V detstve som zažil nepochopenie a šikanovanie. Ale momentálne som viac menej vyrovnaný, ale pociťujem takú prázdnotu na duši (anhedónia), ako keby dom nemal pre koho žiť a nemal zmysel života. Chcel by som to zmeniť. Hovoria o mne tiež, že som zamyslený a zvláštny:) Ale ja už som taký, nezapadám medzi väčšinu. Mám 30 rokov,volám sa Jano a som z tt. Viem, že nás je viac, tak napíšte a nebojte sa! Chcem skúsiť niečo nové. Som síce samotár, ale viem sa otvorene porozpráť s človekom.Riešenie vidím v bezpodmienečnom prijatí osoby. Dajte si na youtube Nicka Vujičiča a uvidíte, o čom hovorím. Máme sviatky radosti a pokoja. Nechodíme do roboty, ani do školy. A nič sa nám nechce. Čumíme do telky a smartfónov. Čo robíš doma ty? Ahojte :)

Iiiii

Človek niečo spraví dobré, niečo zlé, nikto nie je dokonalý. Keď nebudeš robiť nič dobré, tak ani nič dobré nečakaj. Každý len hovorí o tej zlej záťaži na duši, kvázi karme, ale treba hovoriť aj o tej dobrej.
Čo sa týka toho nižšie uvedeného, tak k tomu len toľko, až taký hlúpy nie je nikto. Je rozdiel predávať niečo dobré a blbosť. Časom sa to všetko ukáže, že vo co go, v skutočnosti.

Leni-13

Dobrý večer.
Hoc mám len 13 rokov, aj ja mávam občas myšlienky o nezodpovedaných veciach. Ako vznikol vesmír... Ako to, že som na svete práve ja a práve tu a teraz... Prečo vlastne žijeme...
Môj zmysel života? Neviem, čo by sa pod tým malo myslieť, no môj zmysel života je jednoznačne moja rodina. A kamarátky. Som veľmi spoločenská a nikde nedokážem byť sama. Samozrejme, že občas mám svoje chvíľky, keď proste potrebujem svoju izolovanú bublinu, no inak sa sama dobre necítim. Venujem sa tancu, na tréningy chodievam večer a keď tam mám ísť sama a o ôsmej sa vracať domov, je mi smutno a myslím na mamu, že ona je doma, varí večeru a ja sa túlam sama tmou. Neviem si predstaviť svoj život bez rodiny. Bez maminy, ktorá mi bezhranične pomáha a stará sa o mňa. Bez ocka, s ktorým sa neustále doťahujeme o maličkostiach, žartujeme spolu a hranou "nenávisťou" si dávame najavo lásku otca s dcérou. No aj jeho prísna ruka mi nie je na škodu a vážim si ho. Taktiež bez mladšej sestry by to nebolo ono. Kto iný mi dokáže vyčariť úsmev na tvári svojimi pokrokmi, bo i nazlostiť ma nezbedou? Pri kom inom by som večer zaspávala, než pri nej, keď jej pomáham prekonávať strach z tmy? Moja rodina je pre mňa všetko.
A taktiež moje kamarátky. S čím sa nezdôverím rodine, na to mi ostanú ony. Naše dievčenské problémy a chlapcami pomotané hlavy vyriešime jedine spolu. S kým iným by som chodila von, s kým iným by som sa učila, než s nimi?
Môj zmysel života sú moji blízki.. Ako rodičia, sestra, priatelia, starí rodičia či sesternice, tety a ujovia, tak aj všetky maličkosti, ktoré s nimi zažívam a s ktorých mám príležitosť sa každý deň tešiť, aj keď slnko na oblohe nesvieti a zahalia ho oblaky dažďa.
❤❤❤
Leni (13)

Emret

Mám určený zmysel života ako som písal vyššie. Len ma zaujíma aké sú tie zmysly odlišné všetci sme iní, preto som takto chcel zistiť ako dokážu ľudia reagovať na otázku ohľadom vlastného zmyslu :-) Ale ty si nejaký negatívy tak snaď nie všetci tu na SVK odrbávajú a hádžu špiny pod nohy :D