Zmyslom života je, že si dávame ciele a aj si ich plníme. Keď sa nám nesplní ani jeden z nich, tak nemáme pre čo žiť a sme nešťastní.
Moje ciele:
...Po prvé, už nikdy sa nehrať na šibnutú, neklamať psychiatrov, že počujem hlasy a nedopustiť, aby mi natoľko praskli nervy, že tam pôjdem iba preto, lebo sa ma niekto snaží k tomu vyprovokovať.
...Po druhé, splatiť si dlhy.
...Po tretie, začať šetriť.
...Po štvrté, urobiť si nejakú školu: 3 -ročnú učňovku. Najradšej učňovku kuchár-čašník, prípadne Krankenschwesterschule. O vysokej ani len náhodou neuvažujem, lebo viem, že 5 rokov je dlhá doba a že by som sa dovtedy na to vysrala.
...Po piate, nájsť si v Rakúsku normálnu robotu, primeranú tomu, čo som vyučená (ak už budem).
...Po šieste, nájsť si partnera, ktorý je slušný a úctivý k ľuďom. Pod pojmom ideálny partner si predstavujem chlapa - SLováka, ktorý je pevne rozhodnutý celý život žiť a pracovať v Rakúsku a ktorý sa slušne a úctivo chová k ženám, je usilovný a pracovitý a nechodí si do Rakúska šunky váľať na simulantské maródky a na simulantskú podporu, ale tam chodí čestne a poctivo pracovať a aby nemal decko s inou, ideálne kresťan a aby nežiadal pri prvom rande hneď sex. Namyslencov neznášam, ktorí opovrhujú ženami a lenivcov tiež nie, taký by u mňa nemal žiadnu šancu. Na vzhľade a vzdelaní mi nezáleží, ale na ochote pracovať áno. Tupček, ktorý by nikdy neopustil Slovensko kvôli práci v zahraničí, by tiež šancu u mňa nemal.
...Po šieste, spraviť dve deti rok po roku, možno tri.
_____Keby to s tým založením si rodiny nevyšlo, nevadí, v tom prípade zostať stará dievka a finančne pomáhať sestre, ktorá dieťatko má. Možno je to boží plán, že mám byť sama. Dosť som sa už narobila na poisťovákov, zdravotné poisťovne a darmožráčov a raz sa už tá moja smola vo finančnej oblasti musí zastaviť. Normálne som si stiahla z internetu návod na modlenie ruženca a budem sa ho modliť. Nakúpila som nejaké ružence, pôjdem ich dať ku kňazovi posvätiť, aby mi priniesli šťastie už konečne. Keby som nebola veriaca, mala by som už dávno úspešnú samovraždu za sebou. Už aj do kostola som začala chodiť, lebo dlhé roky som z lenivosti nechodila.