Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

slúžka?

Príspevok v téme: slúžka?
smutna slecna

ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o radu. mám problém s partnerom. sme spolu už 10 rokov, stále nezobratí. pred rokom som si zobrala sama hypoteku a poriesila byvanie, teraz býva u mňa. to by mi nevadilo, problém je v tom, že môj priateľ bol tak vychovaný, že mu mamička dávala všetko pod nos, všetko po ňom upratovala atď. doteraz som to ako tak akceptovala, ale už mám toho vyše hlavy, všetko stojí na mojich pleciach. chodím do práce, starám sa o domácnosť, robím nákupy, perem, žehlím, varím, sexujem, snažím sa aby bolo všetko typ top. čaka som , že mu ukážem ako to má byť, že mu pojdem príkladom. lenže ten moj milovaný len príde z roboty, osprchuje sa, naje sa a dalej nic. nicoho sa nechytí, nič nespraví, ani tanier po sebe nie je schopný odložiť. okej, akceptovala by som to za predpokladu, že ten človek zarába a živí rodinu. veď tak to má byť, žena sa stará o domácnosť a chlap o peniaze. lenže u nás je to tak, že ja som hlavný zárobok v rodine, platím hypoteku za byvanie ktore je sice moje, ale byva tam aj on, platim ucty, stravu, vsetko. on mi prispieva 100 eur mesačne. aby som ale povedala celu pravdu, tak obedy sa stravuje mimo domu, teda si ich platí sám.

čo s takým chlapom? mám ho veľmi rada, ale začína vo mne prerastať pocit, že robím zo seba služku a ešte aj všetko platím.

aká je optimálna suma na domácnosť, ktorú by mi mal prispievať?

ďakujem za Vaše názory. som z toho smutná, lebo štípim, že toto nem dopadne dobre.

br

pohladmuza - ona taka urcite nie je, len ty niekde robis chybu a nevidis ju. ked sa kvoli niecomu hadas, si neprijemny a pod., tak potom sa nemozes divit.

kabel

smutná slečna, desať rokov spať a teraz si sa prebrala? no lepšie neskoro ako nikdy. to chce si s ním sadnúť, vysvetliť mu racionálne náklady na život, jeho podiel na domácich prácach a pozor, nemiešaj do toho emócie alebo slzy. ak nebude akceptovať tvoj návrh, tak mu spakovať jeho veci, vyložiť pred dvere a vyexpedovať naspäť k mamičke. a byť rada, že si sa zbavila príživníka.

utajena

hovoris že ho mas rada,že ho milujes.ale on teba ocividne nie.inak by sa k tebe ako k handre nespraval.tu neide o to ci ta bije,alebo nie.tu ide o to že si ta nevaži,nepomože ti.vlacis tažke tašky a on pride ku stolu na veceru ako nic.to sa nehanbi.no ako si ho naucila za tie 10 roky tak mas.a 100eura to je poplatok za co.ty platis hypoteku najom stravu kozmetiku,a on ti dava smiesnych 100 eur jak by bol na internate.to sa nehanbi?a ti s takym mužom chces žit.ocividne on si status nechce zmenit,lebo po svatbe by prisli deti,nevidel by svoju vyplatu tak naco to menit?jemu to vyhovuje tebe nie.je nacase ho vymenit.je najvyssi cas.

Jaja15

Chce to len sadnúť si a porozprávať sa... Na rozhovor sa vopred priprav a premysli si akú máš predstavu ty...Povedz mu, že nestačíš všetko splácať a cítiš sa trochu využívaná - vzhľadom na náklady na domácnosť....Zrátaj si dopredu mesačné náklady(bez hypotéky nakoľko byt je tvoj a nie ste manželia)....tých 100eur je možno polovica inkasa+ elektrina a kde sú čistiace prostriedky, strava a ostatné náklady....Buď sa dohodnite na polovici bežných nákladov na domácnosť alebo okrem tých 100 eur nech platí väčšie nákupy potravín...na veľký nákup choďte pekne spolu - a nech prispieva na tieto väčšie nákupy alebo ich platí sám...treba sa najskôr porozprávať a dohodnúť si podmienky ktoré budú akceptovať obaja....ale ak by nemal záujem, prípadne by sa do toho začala miešať jeho mamička - tak to ukonči, naozaj nepotrebuješ frajera na ktorého musíš doplácať....

kafe

slečna, po 10-tich rokoch by som čakala, že si si na to zvykla a si spokojná. A chlap má asi iné prednosti, ktoré ti na ňom vyhovujú. Ale zobudiť sa po DESIATICH rokoch?? Neviem neviem, to keby môj partner chcel zmeniť niečo s čím dokázal žiť TAK DLHO a zrazu mu to vadí, tak ho tiež asi pošlem do paže.
Jedna vec je ako ho mamička vychovala a druhá vec, že ty si mu úplne dobrovoľne tú mamičku nahrádzala. Išla si na to zle, čo už. To vieš teraz. Podľa mňa je jednoduchší rozchod, ako snaha niečo zmeniť. Tak ale skúsiť to môžeš, nič za to nedáš.

Ako dlho spolu žijete v jednej domácnosti? Uvedom si prosím ťa jednu vec - to, ako fungujete teraz je, že on na tebe PARAZITUJE, využíva ťa. A ty sa necháš, to je zas tvoja hlúposť.
Dobre, sadnite si a JASNE a PEVNE mu povedz, že takto viac fungovať odmietaš, že ti to vadí. Môžete upratovať, nakupovať spoločne, môžete sa dohodnúť, ktoré veci bude robiť iba on (vynášať smeti napr.) ALE musí ich robiť poriadne a ktoré iba ty.
On ti prispieva 100 eur mesačne??? Ja žasnem. Pozri si inzeráty, koľko by chlapec platil len za podnájom. A nechápem, ty celú svoju výplatu strovíš a on robí čo so svojimi peniazmi??
Podľa mňa to chlapec nedá, zvyk je železná košela. Hneď na začiatku mu povedz, aké následky to bude mať ak sa zmena nepodarí - že vy dvaja končíte a môže sa sťahovať späť k rodičom.
Prípadne, môžeš si povedať, kašlem na to, radšej budem s hocijakým chlapom, hlavne že ho mám a kľudne mu budem skákať okolo zadku, nevadí, že sa nemôžem na neho spoľahnúť v ničom, stačí mi, že dýcha a to je tak všetko.

pohladmuza

Zaujimava situacia. Vo vacsine pripadov je situacia obratena a skoro vsetko robi muz, kym zena sa vezie.... a zeny to netrapi. Neni to sexizmus ?

U nas je to podobne, ze vacsina starosti je na mne a zena sa moc nema k cinu. Naviac je frigidna. Doma bola zvyknuta, ze sa o nu starali ako o princeznicku a ze nic nemusi.

Co sa tyka platenia v domacnosti, tak je bud vhodne zvolit polovicu nakladov, alebo pomerovu cast vzhladom k pomerov platov.

Pricom - ak je hypoteka na jedneho, druhy mu neplati na hypoteku, ale plati ako za polovicu komercneho najmu. Alebo ako sa dohodnu - ked ma niekto velky plat, nemusi ho trapit nejaky prispevok, ak to zvlada a nerobi mu to problem.

Messje

Záleží alo to s nim myslos vazne.
Normalne po 10 rokoch by clobek cakal ze si ibaja zoberu hypoteku spolu a vsetko ide na polovicu.
Tu je hypoteka na teba a on tam byva ako vo svojom a ma cely luxus zadarmo.
Poplatky ako elektrika,voda,nájom by ti mal polovicu platit.Hypoteku si teda plat sama.S tych 100 euro zaplatis tak na mesiac hygienicke potreby a ranajky co zje.Ak teda ranajkuje.Kde su vecere,ludia kupuju aj pitie, dobance pod zub ako sladke,chipsy...
Tu by si sa mala citit hlupo ty ze mu to vsetko tolerujes lebo on to berie ako normalnu vec.Poses ze sa starala o vsetko jeho mama preto je lenivy.Ale ty robis to iste.
Treba si sadnut a dat si podmienky.Nie si kobyla aby si vsetko robila sama.Ak sa mu nepaci,nech sa vrati ku mame.Povedz mu ze by ti pomohlo keby sa zapajal aspon s maličkosťami ako...umyt aspon po sebe,odlozit zo stola.Ty umy a jemu povedz nech ti pomoze utriet.
Ked to urobi,podakuj za pomoc,ze to pre teba vela znamena ked mas o to menej.Mne je to sice proti srsti ale su typy chlapov s ktorymi musis ako s dietatom.Ucit.Poziadat,podakovat.
Treba si ale sadnut a dat na papier aj naklady.
Ppziadaj ho co keby ti v nedelu uvaril obed on.Ze mu s tym pomozes.Da sa to,len to chce nervy.

Biela Kobra

Ja som vydržala v takejto situácii pol roka. Najprv to boli pár rokov len víkendy, ale keď sa nasťahoval, tak to bolo presne tak, ako opisuješ. Takže po necelom pol roku mi raz praskli nervy a poslala som ho do... naspäť k jeho mamičke tak, že to počula celá ulica. A keďže sme sa mali - a stále sa máme - radi, tak vstúpil so seba a pomaličky sa skoro všetko naučil, s tým, že niektoré veci mám na starosti iba ja a niektoré iba on a ja sa mu do toho nemiešam, aj keby sa mi výsledok nepáčil. Je mi ľúto, že som s tým nezačala skôr, ale človek si myslí, že chlapovi to časom dôjde - ale im to nedochádza, veď načo, keď tak boli od mamy naučení. Čudujem sa, ako si to vydržala 10 rokov. Keď s tým vyjdeš teraz, asi bude dosť prekvapený, ale skúsiť to treba. Rozísť sa po desiatich rokoch, hlavne ak ho máš rada, nie je jednoduché, takže ak je v ňom čo len štipka ústretovosti, treba na tom stavať.

Čo sa týka prispievania na domácnosť, veď si domáce účtovníctvo. Zapisuj si všetky výdaje na byt, všetky účty na domácnosť (strava, údržba, bežná kozmetika, pracie prostriedky, opravy atď.) - osobné výdaje tam dávať zatiaľ netreba (oblečenie, lieky, osobná kozmetika atď.) Na nákupy - aspoň na tie väčšie - ho zásadne ber so sebou, nech má predstavu, čo to stojí. Na konci každého mesiaca si zrátajte náklady a vydeľte približne dvomi.

Ešte nie je všetko stratené, ale musíš mať pevnú vôľu a trvať na svojom - buď sa budete o všetko deliť v dobrom aj zlom, alebo nech ide... k mamičke... Držím palce.