Vo vztahu je vzdy lepsie, ak muz miluje vacsmi nez zena.

Kycera

Ten, kto túto "perlu" vypustil do sveta asi nevie, že je falošná! A tak si dovolím aj ja zaperliť : "Vo vzťahu je vždy lepšie, ak muž miluje ženu a žena miluje muža!"

dalmatinec

Myslim si, ze v tomto vyroku nejde o kvantitu lasky, ale o kvalitu jej prejavu a to sa moze zdat, ako "milovat vacsmi".

Prejavy, ktore robia dobre zene, nemusia robit dobre muzovi a naopak.

Jednoducho povedane, zena ma byt predovsetkym zboznovana svojim muzom, muz zas ma mat predovsetkym uctu od svojej zeny (ako spred 100 rokov :D ale v smysle, ze si ho zena vazi, obdivuje, ale nie "zboznuje").
Sila lasky vsak ma byt rovnaka.

Podla mna mnoho konfliktov vznika presne z toho, ze prejavy, ktore sa "rataju" zene alebo muzovi sa rataju u nich menej naopak, Prikladov je mnoho, podstatne je, ze z velkej vacsiny (teda samozrejme existuju vynimky) zena chape jazyk lasky iny, nez muz.
Takze ten vyrok nie je pravdivy, ale myslim, ze jeho povodny zmysel ano.

qweqweqwe

a nemylte si lasku s citovou zavislostou, to je nieco uplne ine a ja mam dojem, ze tento "vyrok" sa skor zaobera citovou zavislostou

teda v preklade je to myslene, ze je lepsie, ak je zena menej citovo zavisla na muzovi ako on na nej, a to asi preto, ze zeny su citlivejsie a prezivaju vztahy intenzivnejsie

ale laska sa tymto nemeria, vsak laska je cosi uplne ine ako miera, v akej kto visi na partnerovi

qweqweqwe

a ja som si myslela, ze lasku nemozno merat na stupnici

bud milujeme alebo nemilujeme, neda sa milovat menej ci viac

rozdiel je iba v tom, aky vztah si s tym druhym vytvarame, a na tom sa podielaju obidve strany, ak jeden z dvojice do vztahu investuje menej, tak bud nemiluje alebo sa rozhodol nedavat tomu druhemu vela z ineho dovodu

ale laska to nie je, co robi rozdiel v tom, aky sme kto partner

Alessandra999

Nesúhlasím s výrokom.

Podľa mna nie je spravne, ak to citovo je rozdielne. Malo by to byť vyrovnané, vtedy má ten vzťah stabilitu a perspektívu.

Iiiii

Najpodstatnejšie je to, ak si majú čo povedať.
This WORLD is ALWAYS gonna break your heart:-(
www.youtube.com
Jedna babka na druhom svete nemohla nikde nájsť svojho muža, ani v nebi, ani v pekle. Potom sa jej anjel opýtal, že ako dlho spolu žili? Ona že: 40 rokov. Jáj, aha, povedal anjel, tak to ho potom musíme isť pohľadať medzi mučeníkmi:-)