Čo si myslíte o tomto výroku?
Vo vztahu je vzdy lepsie, ak muz miluje vacsmi nez zena.
a_dr1a veru poriadne zaperlila
Ten, kto túto "perlu" vypustil do sveta asi nevie, že je falošná! A tak si dovolím aj ja zaperliť : "Vo vzťahu je vždy lepšie, ak muž miluje ženu a žena miluje muža!"
*oprava, NIE ako spred 100 rokov. pardon
Myslim si, ze v tomto vyroku nejde o kvantitu lasky, ale o kvalitu jej prejavu a to sa moze zdat, ako "milovat vacsmi".
Prejavy, ktore robia dobre zene, nemusia robit dobre muzovi a naopak.
Jednoducho povedane, zena ma byt predovsetkym zboznovana svojim muzom, muz zas ma mat predovsetkym uctu od svojej zeny (ako spred 100 rokov :D ale v smysle, ze si ho zena vazi, obdivuje, ale nie "zboznuje").
Sila lasky vsak ma byt rovnaka.
Podla mna mnoho konfliktov vznika presne z toho, ze prejavy, ktore sa "rataju" zene alebo muzovi sa rataju u nich menej naopak, Prikladov je mnoho, podstatne je, ze z velkej vacsiny (teda samozrejme existuju vynimky) zena chape jazyk lasky iny, nez muz.
Takze ten vyrok nie je pravdivy, ale myslim, ze jeho povodny zmysel ano.
a nemylte si lasku s citovou zavislostou, to je nieco uplne ine a ja mam dojem, ze tento "vyrok" sa skor zaobera citovou zavislostou
teda v preklade je to myslene, ze je lepsie, ak je zena menej citovo zavisla na muzovi ako on na nej, a to asi preto, ze zeny su citlivejsie a prezivaju vztahy intenzivnejsie
ale laska sa tymto nemeria, vsak laska je cosi uplne ine ako miera, v akej kto visi na partnerovi
a ja som si myslela, ze lasku nemozno merat na stupnici
bud milujeme alebo nemilujeme, neda sa milovat menej ci viac
rozdiel je iba v tom, aky vztah si s tym druhym vytvarame, a na tom sa podielaju obidve strany, ak jeden z dvojice do vztahu investuje menej, tak bud nemiluje alebo sa rozhodol nedavat tomu druhemu vela z ineho dovodu
ale laska to nie je, co robi rozdiel v tom, aky sme kto partner
Nesúhlasím s výrokom.
Podľa mna nie je spravne, ak to citovo je rozdielne. Malo by to byť vyrovnané, vtedy má ten vzťah stabilitu a perspektívu.
Vo vzťahu je najlepšie, ak sa partneri ľúbia navzájom. Bodka.
úplne súhlasím je to tak ked muž nemiluje nezostane pri žene ani náhodou...
Najpodstatnejšie je to, ak si majú čo povedať.
This WORLD is ALWAYS gonna break your heart:-(
www.youtube.com
Jedna babka na druhom svete nemohla nikde nájsť svojho muža, ani v nebi, ani v pekle. Potom sa jej anjel opýtal, že ako dlho spolu žili? Ona že: 40 rokov. Jáj, aha, povedal anjel, tak to ho potom musíme isť pohľadať medzi mučeníkmi:-)