Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zlé susedské vzťahy a problémy spojené s nimi

Príspevok v téme: Zlé susedské vzťahy a problémy spojené s nimi
ellia

Ahojte, viem, že je tu niekoľko tém so susedskými spormi, ale máme trošku špecifickejší problém, takže si dovolím začať novú tému. A možno sa potrebujem len vypísať a s niekým len zdieľať problém. Asi pred štyrmi rokmi sme sa presťahovali do dvojdomu, pričom tá druhá polovica domu patrí starej panej a prenajíma ju. My, našu polovicu vlastníme.
Problém sa začal asi mesiac po tom, ako sme sa presťahovali, pretože majiteľka domu si tam nasťahovala mladých študákov, ktorí veľmi radi fajčili a pili. Navyše celé noci nespávali a keď sa opili, tak my sme nespávali s nimi, pretože boli takí hluční. Našťastie sa asi po roku odsťahovali, takže sme mali chvíľu pokoj. Nasťahovala sa tam mladá rodina, s ktorými nebol vôbec žiadny problém, lenže sa dostali do finančných ťažkostí a nevládali platiť nájom, takže ich majiteľka domu vyhodila.
Ale náš problém sa špecificky začal až našimi tretími susedmi. Bývajú tu už dva roky a sú to presne tie typy, ako boli tí študenti. Ibaže títo majú tri malé deti. Prvý rok bolo ticho a boli celkom normálni, až na to, že boli arogantní a drzí, ale to nám nevadilo, pretože my sme sa s nimi aj tak nerozprávali a v podstate sme ich ignorovali. Cez deň boli hluční, ale bol deň, takže nám to nevadilo. A my sme cez deň aj tak väčšinou neboli doma.
Problémy nastali asi po roku spolunažívania s nimi, keď urobili svoju prvú „párty“. Pozvali si priateľov a rodinu a zas pili a fajčili. Bolo akurát leto, takže sme mali otvorené všetky okná dokorán a nemohli sme spať. Mysleli sme si, že to vyrieši, ak okná zavrieme a ráno ich poprosíme, aby boli trochu ohľaduplnejší. Ach, ako veľmi sme sa mýlili. Keď sme sa im boli sťažovať a požiadať ich, nech sú trochu tichšie, že majú susedov a tí susedia sa potrebujú vyspať do práce a do školy, tak nám na drzáka povedali, že ten hluk cez tú stenu nemôžeme počuť, pretože oni nepočujú nás. Lenže my, než sme si kúpili tento dom, sme bývali v paneláku a mali sme susedov, takže sme boli zvyknutí byť potichu. Ale každopádne. Takéto incidenty sa ale stupňovali a nakoniec sme sa s nimi povadili, takže boli zavolať majiteľku, ktorá nám oznámila, tiež dosť arogantne, že majú právo fajčiť aj byť hluční, pretože je to ich časť domu a nie naša. Odvtedy nás s pani majiteľkou pravidelne ohovárali a dosť hlučne, takže sme to všetko počuli, ja s mojou mamou sme boli čatované nadávkami ako ty pi*a a kur*a a keď sme sa hádali, tak nám drzo tykali.
Vyostrilo sa to pred pár mesiacmi, kedy nám boli, v dosť podnapitom stave, asi o jedenástej večer zvoniť. Bola nedeľa večer, takže my sme sa už chystali spať. Namiesto spánku sme museli riešiť ožratých susedov... Keď som im bola otvoriť, hneď zfleku na mňa začali vrešťať, že či je môj brat ko**t a že či nevie šoférovať, pretože im nabúral auto a chceli odo mňa peniaze. Ja som im povedala, že neviem o čom hovoria, ale že sa pôjdem opýtať brata, či im náhodou to auto neoškrel. Lenže oni vrešťať neprestávali, na čo vyšli von aj rodičia. Pretože oni majú vraj oškreté auto striebornou farbou a že im musíme zaplatiť škodu. Otec im na to povedal, že naše auto je šedé so zlatou metalízou a nie strieborné, čo ich ešte viac rozzúrilo a začali nadávať mne a mojej mame. Načo ja som im odpovedala, že moja mama svojim deťom aspoň nenadáva a že možno by na nich bolo potrebné zavolať sociálku. Čo ale neuveriteľne nahnevalo jej manžela a vzal náš kvetináč zo zábradlia a šmaril ho do nás s mamou. Vtedy sa nahneval už aj otec a volal políciu. Mestskú. Samozrejme, že polícia došla a suseda už sama niekomu volala. Telefón potom podala policajtovi a ten skonštatoval, že to bola nehoda a že sused do toho kvetináča len nechtiac drgol, takže im dali eurovú pokutu za ničenie majetku. Keď policajti odišli, sused tú pokutu zahodil do koša, vraj oni majú známych a nič platiť nemusia. A keď vchádzal do domu, oznámil nám, že sme práve začali vojnu.
A vojna začala asi mesiac po tomto incidente, keď k nám prišiel policajt, údajne v civile, ale bol na policajnom aute a v uniforme, že vraj on je známy jej otca a že nás prišiel požiadať, aby sme im dali pokoj a prestali im robiť zle. Každopádne mu otec povedal, že to skôr oni robia zle nám a keď policajt odišiel, otec šiel pre mamu autom na vlakovú stanicu a ja som vyšla do záhrady zavolať psa. A keď som sa vracala, už na mňa vrešťala, že som jej nadávala do p*č. Takže potom zavolala nejakému kamarátov, pretože a Slovensku sa očividne nevolajú oficiálne policajti, ale známi a za pol hodinu sme mali u nás policajtov. Pričom tí policajti od nás chceli 30 eur ako pokutu, lebo som jej nadávala. No, takže policajti boli očividne kamaráti, ale hlavne, neboli nestranní. Ja som zaplatiť omietla, pretože som nič nepovedala, takže ma vzali na stanicu, kde som dala výpoveď. Najvtipnejšie na tom je, že deň po tom, k nám prišla majiteľka tej ich polovice, že vraj chce našu polovicu domu kúpiť.
Každopádne sme jej povedali, že si to ešte rozmyslíme. Odvtedy sa nič nedialo, len boli ešte viac hlučnejší a viac nám nadávali. Ale asi pred dvoma dňami nám prišlo oznámenie z polície, že na nás podala trestné oznámenie za to, že ja s mamou sme ju ohovárali.
Takže mi povedzte, stalo sa vám už niečo takéto a ak áno, ta sme to aj nejak riešili? Pretože my si nevieme dať rady. Vopred ďakujem za odpoveď.

niekto_2

elia drzim ti palce, vidim, ze si vo velmi neprijemnej situacii.

ja mam tiez suseda, ktory mi smradi do bytu, dvakrat som ho pekne poprosil a dvakrat sa vyznamenal ako pravy kkt a veselo mi zasiera byt nadalej. ty to mas aspon dobre v tom, ze sa mas ako branit, pretoze oni porusuju rozne vyhlasky a nariadenia. ale na smradochov neexistuje ziadna vyhlaska, je jedno ci ti do TVOJEJ VLASTNEJ domacnosti smradi cigan palenim plastu alebo idiot palenim tabaku, proste sa nemas ako branit :-(

drzim ti teda palce, aby si sa ubranila. rad si dostala dost a velmi uzitocnych. ja by som to riesil takym istym sposobom.

neviem111111

ja by som ten dom predala (samozrejme nie pod cenu). nenicila by som si nervy kvoli nejakym par psychopatom. aj tak sa vam tam nikdy dobre byvat nebude.

Kycera

Adr1a, tie výkričníky boli určené ako upozornenie pre zakladateľku témy! Bolo mi jasné, že si túto skutočnosť zrejme nepostrehla, ale správne si uviedla toho advokáta.

Kycera

Ellia, keďže sa jedná o trestnú vec, ktorá môže mať pokračovanie, je potrebný advokát. Len ten vás môže zastupovať v trestných veciach. A nemusí mať nutne doktorát.

a_dr1a

Ahoj Kycera. To trestne som v texte prehliadla. Sorry. Potom to uz bez pravnika advokata nejde. On uz bude vediet co treba dalej robit. A zaroven by som sa pozrela na tu majitelku, ci ma vsetko OK. Danove priznania a odvody z prijmov z prenajimania domu ai.

PS. Tie vykricniky si si mohla odpustit aj ked mas pravdu))

Kycera

Adr1a, je tam podané trestné oznámenie, a preto potrebujú toho ADVOKÁTA!!! Šikovného, ostrieľaného. Najskôr sa musí dosiahnuť odmietnutie podaného trestného oznámenia, a toto ako laici by nemuseli zvládnuť. Až potom môžu začať konať oni, zákonnou cestou, kt. im sprostredkuje advokát - oni môžu podať trestné oznámenie za krivé obvinenie, eventuálne ohováranie, môžu dať preklepnúť majiteľku domu, či si plní povinnosti z prenájmu nehnuteľnosti,....
Iné rady sú v tomto momente irelevantné a kontraproduktívne!!!

a_dr1a

Pochadzam z regionu, kde sme pre zvysok sk rebeli)) raz som videla predavat jeden rodinny dom u nas v okoli. Pointa? Velka XXL reklama - predame vyhodne rodinny dom. Podmienka - ale len romom!)) neviem ci tam bolo ciganom ci romom, ale asi vies, ze susedia kt.ich na5rali su tymto v rici)) ich lokalita domy nehnutelnosti, cela ich ulica su tym padom dalej nepredajne problematicke a odpisane)) klesli na cene a radikalne. Cize susedia nastvali dotycnych. Ale ti im to vratili ovela horsie. Su totiz odpisani))
Takze. Presne ako pise kafe. Nebojte sa. A vsetky staznosti ai rieste podavajte iba pisomne! Budte doslednymi. Nedajte sa. Vsetko posielajte a rieste cez nadriadenych - co su vyssie. Ste z dakeho zapadakova?) Tym myslim klasicke okresne mesto? Takze vsetko posielajte cez nadriadenych celoplosne celoslovensky. Cez prezidium pz, prokuraturu, krajske zlozky, vladu, urad vlady, prezidenta ai. Plus media tlac. Dovod?? Vsetci im tie vase veci ziadosti staznosti ai budu posuvat postupovat do ich okresnej miestnej posobnosti. No sranda a pointa je inde. Kde? Ak im nieco taketo pride z takychto vyssich nadriadenych zloziek, miest - ver, nedaju si to len tak za klobuk, budu pod dohladom, nedovolia si to upratat pod stol, odlozit bokom, neriesit ai. Nebudu kvoli dakym "hej znamym" riskovat miesta buzeraciu odmeny, karierne posty ai. A popri tomto si mozete hladat dobreho ostrielaneho advokata. Ale urobte najskor to co vam radim. Stiahnu sa. Cize JUDr mozno nebude ani treba. Ale budte doslednymi. Opakovane posielajte staznosti. Nastuduj si zakony vyhlasky ustavu. Na co mate pravo narok (napr. po 22h bude hluk ai? Volajte chlpatych. Spiste zapisnicu. A takto vsetko rieste dokola. Aj cez obciansku poriadkovu komisiu prislusneho mestskeho uradu). A ziadajte stazujte sa. Buzerujte urady organy ai. Vsetko davajte uradne zaevidovat. Stante sa buzerantami)) Ony vas sikanovali?) Nee) Vy ukazte im co je buzeracia teror a sikana mobbing!))) vela zdaru :D
PS. A este nieco. Ak mate dakde "znamych" romov, tak ich dovlecte celu tlupu akoze na obhliadku vasho domu. Cim viac tym lepsie. Dospelych muzov zeny decka. A nech su ako vzdy)) Hlucni ai ai) Ale len vtedy, ked tam bude ta stara majitelka a aj ta rodina v podnajme. Zahrajte divadlo. A medzi recou utruste majitelke 2 polky domu aj podnajomnikom, ze kedze su taketo vztahy ake su a bude to z ich strany stale pretrvavat, ze nech vedia, co ich caka - lebo im tu polku baraku tym romom predate)) Neboj. Pochopia....

kafe

zakaždým, keď sú susedia hluční po 22h VOLAŤ POLICAJTOV!! Je jedno koľko známostí majú, ani známosť nebude žehliť za nich 20 neustále sa opakujúcich priestupkov. A tiež, nie všetci policajti sú ich známi. Jednu pokutu už majú, takže len vytrvať a netreba sa takýchto odkundesov báť! Nech si polícia robí svoju prácu, od toho tu sú, sú platení z vašich daní a vás tí susedia otravujú. Že to otočia proti vám? To sa tiež nedá donekonečna, je to slovo proti slovu (ehm, čo takto nainštalovať kvalitné bezpečnostné kamery a nahrať ich, do riti, máte všetky možné výhody na svojej strane! Len nebuďte z nich posratí). Nech je Slovensko akékoľvek kocúrkovo, žiaden sudca nebude na ich strane len preto, lebo sa susedia poznajú s nejakým sprostým policajtom!

Začnite hľadať dobrého právnika. A podajte na susedov trestné oznámenie. Tiež sa informujte, sťažujte na nich na mestskom úrade - spory ohľadom susedského spolunažívania sa riešia aj tam. Čo ostatní susedia? Viete sa s nimi spojiť? Podporil by vás niekto? Ak sa dá, spojte sa s niekym.

Toto je presne to, čo mi na dobrých a slušných ľuďoch vadí. Nevedia sa brániť. Radšej ustúpia, odsťahujú sa, prídu o peniaze pri predaji domu, ako by si pohľadali pankáčov, a prispeli im na divokú párty (do 22 hodiny). Policajti, kamera, právnik. Do riti ľudia, nedajte sa! Zapamätajte si služobné čísla policajtov, tých známych čo chceli od vás 30 evri a podajte na nich sťažnosť. Ani oni si nemôžu vyskakovať a robiť čo chcú. Nebojte sa aj oni stiahnú chvosty, ak im bude hroziť vyhadzov z práce. Si myslíte že toho policajta budú živiť susedia? Nebudú riskovať prácu kvôli debilom. Chce to len od vás aby ste sa naučili v takejto situácii chovať a aby ste si boli vedomí svojich práv, aby ste VY SAMI upozornili policajta na protiprávne konanie, že na neho podáte sťažnosť. A nie, takéto sťažnosti sa nehádžu do koša, mušia sa riešiť.

Stačí jeden debil a ten dokáže znepríjemňovať život tisícom ľudí. A čo urobia tie davy slušných ľudí? Nič, proste sú ticho, ustupujú, sklonia hlavu... ech! Je to hanba a sprostosť slušných ľudí.

Fantasyi

Ja to vidim tak, ze tie utoky su cielene zo strany majitelky, lebo vas chce vystvat a donutit predat vasu polovicu pod cenu.

No a vidim to aj tak, ze si si mala zapamatat mena tych znamych policajtov a riesit to s ich nadriadenymi.

Tiez mam podobnych susedov. Ked im to povies, budu to robit este viac, napriek.

Viem, ze je uz neskoro, ale najhorsia chyba kupovat polovicu domu. Ani ju nepredas, ani nezburas.