Čudná matka...

Príspevok v téme: Čudná matka...
Sajora

Ahojte. Trapi ma jedna vec, ktora ma ocividne zlym smerom posuva v mojom zivote. Akoby moja matka na mna ziarlila... moze take nieco existovat? Mam 36rokov, kazdy den ma narazku na to aka je pekna tá, ci tá v telke, akeho ma uspesneho manzela a ja ked sa niekam vyberiem fakt ze doslova raz za rok tak je z toho hotovy cirkus, peklo. A to iste moj brat. Celkom pohladny, starsi, slobodny, cely zivot mu vycitala ked niekam isiel a teraz je sam 45rocny, uplne uzavrety do seba. Inak nedavno som zacala navstevovat pekneho doktora, a v kuse sa nanho vypituje. Prosim Vas sibe mi uz nacisto podla Vasho nazoru? Lebo ja mam z toho divny pocit. Vdaka, budem rada za kazdy Vas nazor.

zina456

ja som mala doma presne toto iste matka ma deptala kedy mohla vzdy bola kazda baba lepsia krajsia stale mi to vyhadzovala na oci kedy mohla vtedy mi hovorila aka som neschopna ako nic v zivote nedosiahnem jedine co mi pomohlo bolo odstahovat sa z domu. Lebo s takym clovekom pod jednou strechou sa neda fakt zit . Moja sestra ostala doma a ma tiez kompletne pokazeny zivot. Mas 36 ak si zdrava najdi si dobre platenu robotu a sup aspon do podnajmu kde budes mat pokoj.

1matej1

mat na 30 rokov hypoteku sice nieje ziadna vyhra ale ako sa dnes dostanete k vlastnemu byvaniu??? clovek ktory nezdedi byt/dom alebo mu nema kto pomoct nema inu moznost. Sajora ja byt tebou najdem si niekde aspon byt na prenajom ked nemas hypoteku lebo skoncis ako tvoj brat vdaka matke uzavreta a osamela zena. Matka vam ocividne nici zivoty ale je aj vasa chyba ze si to od nej date. POkial ste zdravi a mate moznost odist urcite to treba spravit. Opravit svoj zivot mozes vzdy.

ANGEL-DEMON

a_dr1a
ja som si počas zitia s rodicmi nasetrila vtedy 100 000 SK za rok!!! keby som mala ine rodinne podmienky dnes by som si kupila byt bez uveru,... našetrila by som si v pohode...
tak nech mi nikto netvrdí že sa niečo nedá...
ale ja sa vobec nečudujem, ked rozhadzuju na kraviny...
nepoznam nikoho mojich známych že by mali nejaku rezervu, nemaju ziadnu, že by si iba 5€ mesačne odložiti nehrozí...
a potom miesto toho , ked sa niečo pokazí alebo chcu niečo nove...nemožu vybrať z rezervy lebo ju nemaju radsej si zoberu požičku na TV, chladničku...na všetko...

zakladatelka v jej veku, ak by pracovala od 19-20 hned po skole, by nasetrila do 30 aj skor na svoj byt...

ja mam známu 36 ročnú, ktorá má 52 ročného muža, 2 deti, tretie na ceste, žiju v 2 izbovom prenajatom byte.... = to je výhra...
človek v 50 hypoteku ma splatenu a byt je jeho,.... či na to treba ine IQ aby niekto pochopil že je sakra rozdiel platit majitelovi bytu najom kde mu 30-60€ ide do vrecka a je sakra rozdiel platit banke 60€ či niekto spláca svoje vlastné alebo cudziemu.... lebo buduci rok planujem zobrat druhy byt na hypo a dat ho do podnajmu... zaplatia mi energie, uver a este mi aj do vrecka pojde... asi tak!

senddd

Sajora, zrejme mas svoje dovody preco zijes s matkou a bratom. V tom by som nevidel problem. Napisala si malo informacii, preto sa naozaj tazko radi. Ale poradim ti prejst do protiutoku. Si dospela zena a nikto ta nebude pod*ebavat - aj ked nenapadne. Budes chodit kam chces a kedy chces. Musis si urcit pravidla a byt nekompromisna. Aj ked mas mamu urcite rada a vazis si ju, nemozes sa nechat vecne manipulovat a utlacat.
Prajem ti vela stastia, urcite bude lepsie :-)

a_dr1a

K tym komentarom. Podla vas je mat na krku 30r hypoteku akoze vyhra?) Podla mna nie.

Autorka temy. Je na case sa odtrhnut od matky. Akosi ste to s bratom nezvladli a matka vam to zrejme neulachcovala, stazovala kazila, aby ste sa osamostatnili a zacali zit vlastne zivoty. Matke sa nespovedaj kam ides co ides. Ak nemas moznost zit-byvat inak, prispievaj jej na byvanie domacnost, ale zaroven ZI. Venuj sa sama sebe, maj zaujmy zaluby konicky, realizuj sa, rob co ta bavi, chodievaj von, sportuj, vzdelavaj sa ai, stretavaj sa a kontaktuj sa s ludmi. Musis zacat zit. Matka bola sebecka, ze myslela len na to ako vas mat s bratomiba pri sebe a nedovolit branit vam, aby ste vyleteli z hniezda. Pomahaj co treba, ale trav s nou co najmenej casu. Jej reci ignoruj, nevsimaj si, 1uchom dnu druhym von. Zi hlavne vonku a mimo domu. Neuzatvaraj sa. Urcite mas svoju izbu, vlastny priestor. Tam si kup plazmu a pozeravaj tv sama, nebudes musiet pocuvat matkine komentare a blbe poznamky. Skus vytiahnut von aj brata. Ak nemate vo svojom okruhu (praca bydlisko ai) moznost niekoho si najst, tak byvaju rozne stretnutia akcie pre osamelych. Alebo zoznamka. Proste ked budete doma cucat tak tam nikoho nestretnete. Treba chodit co najviac von. Matku treba slusne strucne odpalkovat ak zacne nieco. Skus aj zahranicie (praca, ci si tam niekoho najst).
Hlavne sa odputajte

tarapaca

ahaha, mnohi tak ziju, nemaju take vyplaty, aby zili zvlast a ked niekto potrebuje pomoc, tak si pomozu, mozno mama ma uz svoj vek, nevieme. aj mnoho chalanov tak zije.