Mimomenštruačné krvácanie

Príspevok v téme: Mimomenštruačné krvácanie
moňa

Ahojte! Neviem ako ďalej! Stále mám bolesti v bodbrušku, bolesti prsníkov a k tomu do ružova až do červena výtok. Môže to byť mimomenštruačné krvácanie? Teraz chodím ku gynekológovi na sono kôli folikulometrii lebo chceme s manželom druhé dieťatko. Spomínala som mu, že mám tento problém, no nejak sa k tomu nevyjadril. Z hľadiska sona je tam všetko vporiadku až nato, že folikul bol na 16 deň MC iba 18mm. Cytológia bola tiež vporiadku! Beriem už 4 mesiac Duphaston kôli úprave MC.Ten krvavý výtok mám len posledné 2 mesiace, ale tie bolesti som mala už pred braním Duphastonu a to počas celého MC. Poraďte mi niekto prosím! Má niekto podobný problém? Moňa

wiwa

ja som začala, pred týždňom ženským čajíkom , ten nemôže nič pokaziť a kúpila som si aj alchemilku a teraz čítam , že aj pupalka je velmi dobrá na ženské problémy . No skúsim prírodu, možno pomôže viac ako lieky z lekárne.

wiwa

ahojte baby, s týmto problémom som bojovala pred piatimi rokmi, ktoré boli následne vyriešené umelým hormónom progesterónom v liekovej forme užívala som pol roka provera 5mg tabletky 2x denne a po pol roku mi lekár dávku postupne pomaly znižoval až do úplného vynechania, takže proveru som užívala rok až som mala dávku úplne zníženú a potom už bez liekov až do vlani. predpokladám že keď to pomohlo bolo to len hormonálnou nerovnováhou, ale tento istý problém sa mi objavil vlani, zasa som navštívila gynekológa a samozrejme zasa nasadil proveru, a po zistení neúčinnosti skúsil lutenil ktorý je vraj viac na prírodnej báze a silnejší, len akosi nezabral ani ten tak som ho do januára užívala, vo februári som si mala ísť po ďalšie balenie ale som ochorela a nechcela som tam ísť a v čakárni nakaziť pri čakaní pacientky, tak som tie lieky vynechala a dnes je už 52-hý deň môjho cyklu a ja som menzes ešte nedostala a ani špinenie sa nekonalo. V piatok by som mala dostať menzes už druhý krát tak dúfam že sa dostaví a bude to ok, ak nie tak budúci týždeň musím navštíviť gynekológa. Vyvolávačku si pichnúť dať nechcem, len chcem vedieť či je všetko v poriadku, lebo vlani mi našiel na maternici malí miomik, tak dúfam že nenarástol a nie on tam robí problémy, tehotná byť nemôžem tým som si istá. Napriek môjmu problému so špinením od vlani a užívaniu umelého hormónu ktorý mi nič nepomohol len mi oddialil menzes, lebo počas užívania som žiadnu zmenu k lepšiemu nezbadala akurát sa mi oddialila menštruácia, keď som lieky neužívala mala som 28 dňový cyklus a ako som užívala lutenyl tak som dostávala menzes až 37 deň. A teraz ako som ich vynechala tak mi jeden mesiac úplne menzes vynechal a dúfam teda že v piatok už dostanem. Lekári sú podla mňa v tomto bezmocní, lebo ani sami nevedia čo to je a prečo to vlastne je. Môj lekár mi povedal, len tolko, že to môže byť v mojom prípade spôsobené tým miomom, lebo on mi nevidí do maternice či nieje vrastený dnu, on ho na sone vidí len na povrchu, tak jediná možnosť ako to zistiť je laparoskopia alebo hysteroskopia, pri ktorej by ho hneď aj odstránili, ale to by som vraj musela do BA na Kramáre a keby mi zistili viac miomov tak by ma museli aj tak otvoriť a vybrať celú maternicu.A ďalšia vec môj gynekológ mi k tomu špineniu povedal len tolko, že takíto problém má vela žien vyjadril mi to v % len ja si to už ani nepamätám aké číslo vyslovil a že je to normálne, takže podla mňa ak žena nemá nejaké velké problémy a nemá niečo viditelné alebo nejako extrémne vela nekrváca, nerobia s tým nič a je to pre nich normálne a čakajú čo bude ďalej, ako sa to vyvinie, buď bude lepšie alebo horšie a až potom budú konať, ale podla mňa nieje normálne, keď približne 20 rokov pred tým ako sa začali tieto problémy bolo všetko v poriadku a odrazu žena má problémy s častým silným alebo dlhým krvácaním alebo špinením, to nieje pre žiadnu ženu príjemné a ak užívam tabletky , pri ktorých sa nič nezmení, načo ich vlasten užívam, vynechám ich a mám zrazu opačný problém nedostanem menzes tak toto podla mňa nieje normálne, no bohužial ako sa hovorí medicína je stále len v plienkach a ani lekári niesu všemocní ani vševedúci.

tina

Ahojte moj problem s krvácanim verím ze vyriesila hysteroskopia, pri ktorej boli odstránené 2 male polypy. Tým sa krvácanie mimo cyklu skoncilo. Polypy boli malé a tak neboli vidno ani na sone, bez tohto zákroku by problem zrejme stale trval. Zakrok bol v pohode aj ked som sa velmi bála. odporucam www.gynpor.sk

mika79

ahojte,dnes som si všimla, že mám taký bledo-ružový výtok aj zapácha, dakedy mám také mierne bolesti v podbrušku, ale inak je všetko v poriadku. Dosť ma to trápi a rozmýšľam, čo to môže znamenať. Môže mi niekto prosím poradiť? Problém je aj v tom, že momentálne nemôžem ísť ku svojmu gynekológovi, lebo som dlhodobo preč.

sonika18

ahojte, tiež mám ten problém beriem HAK a na 10den čo beriem nové balenie tak som začala sa špiniť, bolo niečo ako pri menštruácií na 4-5den, ale stačila mi slipová vložka ale je to už druhý den a začínam cítiť aj podbrušok a neviem čo s tým :(((( bojím sa ved ako je možné aby som v strede cyklu krvácala? A ktomu ked beriem ešte HAK prosím vás o radu diky moc
sonika18@azet.sk

maka

Ahojte. Mam dvadsattri rokov a tiez mam podobne problemy. Pocas ovulacnych dni krvacam, niekedy cervena farba prechadza do silno hnedej. Zacalo mi to asi pred pol rokom. Mimomenstruacne krvacanie je spravadzane aj bolestami v podbrusku. Aj pocas mensturacie samotnej mavam velke bolesti, hlavne v prvych dnoch, ale to som mala aj predtym nez som zacala spitnit mimomenstruacne. Bolesti v prsnikoch vsak nezaznamenavam ako pisu ostatne prispievatelky. Gynekologa stale s tymto mojim problemom otravujem, lebo sa tiez velmi bojim. Zena sa zlakne ked ide o zensky problem a este aj takehoto razu. Kde zacne nepochopitelne krvacanie, tam konci vsetka sranda. Bojim sa ze by som v buducnosti mohla byt neplodna. Gynekolog mi nic zvlastne nenasiel. Ziadny nalez ani zapal, nemam ani nabeh na rakovinu..proste nic zvlastne. Povedal vsak, ze to moze byt od prechladnutia, vraj moje vajecniky su bud prechladnute, alebo sa im nechce pracovat-a tym neviem co myslel. Predpisal mi duphaston, ale ako aj vy pisete, asi to bude k nicomu.Ak mi ziadne lieky nepomozu, chcela by som prejst na alternativnu liecbu detoxikacie. Uvidim co mi to prinesie.. Ak budem mat nejake hodnotne skusenosti, urcite vam dam vediet. A tiez by som ocenila, keby sa k tymto nasim problemom konecne vyjadril nejaky skuseny odbornik, ktory by nam povedal, co sa s nami deje! Dakujem

panča

kuka
to spinenie je cca v polovici cyklu,cize zrejme ide o ovulacne krvacanie -ak nemas ine problemy (bolesti, krce a pod), malo by to byt v poriadku.Ak vsak mas aj iny problem, radsej to skonzultuj so svojim gynekologom, aby sa vylucilo ine ochorenie (napr.cysta, polyp a pod)

kuka

Mavam spinenie az krvacanie od 18 dna cyklu, ktore trva tak okolo 5 dni a potom okolo toho 28-32 dna dostanem menzes. Moze mi niekto poradit co robit?

tina

Tak sa zda ze je to uplne SUPER, vela zien máme rovnake problemy a otazky ale nevidim ziadne odpovede. Fakt je to dost divne ked krvácam uz 20 den (je to vidiet po potrebe malej i velkej) a netusim ani gynekolog z coho to moze byt. Cakaju ma len dalsie vysetrenia typu hysteroskopia a laparoskopia (naco sa vobec netesim, ale asi nemam na výber). To FAKT nikto vie aké rozne príciny by mohli byt tohto krvácania... Mám 30, sportujem, mam 52 kg, nikdy som nejake vazne zdrav. problemy nemala. mozno sem tam stres z práce. Vie niekto trosku poradit, PROSIM.

tatarinka

mne menzes skoncil 18., naposledy som sa milovala 20., islo o nechraneny sex,ale podla vsetkeho pocas neplodnych dni, a presne po tyzdni som zazila krvacanie,normalne na vlozku, aj dnes este spinim, co je za tym?