Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo by ste robili keby vám dcéra dotrepala domov Žida?

K_ubo

Ahoj,
ja mám bývalú spolužiačku z VŠ, ktorá má snúbenca Žida (možno už aj manžela). Ju som poznal 5 rokov, od začiatkov VŠ, ale keďže sme obaja študovali externe a delilo nás iba 40 km, boli sme v častom kontakte. Je to super baba. Posledné 2 roky už mala priateľa, predstavila mi ho a spoznal som v ňom perfektného chalana. Je pozorný, bolo vidno, že ju má naozaj veľmi rád a navyše je rodinne založený, ako asi väčšina Židov. Mal určité zvyky, ktoré sú pre Kresťana možno zvláštne, ale všetko sa dalo pochopiť. Ja som sa s ním rozprával dosť dlho na tému sviatkov a všetkého dookola, ale vôbec som nemal pocit, že je povýšenecký, príp. mi nechce o náboženstve nič povedať.
Určite by som jej nebránil, aby sa s ním priatelila. Možno nedospejú do vážneho vzťahu, možno áno. Všetko závisí aj od jeho rodiny, lebo práve kamarátkin priateľ mi rozprával, že u nich bola najsilnejšou Židkov jeho stará mama a ona by zrejme nebola dovolila, aby si bral ateistku. Rodičia mu v tom nebránili. On mi tiež hodne rozprával o ich kultúre, sám žil nejaký čas v Izraeli, chodil na židovské gymnázium, ovláda hebrejčinu a myslím, že je to celkom normálny chalan. Kamarátku jeho rodina prijala, má s nimi pekný vzťah.

kafe

nič by som nerobila. Zaujímalo by ma, aký chlapec je, čo sa dcére na ňom páči, jeho voľnočasové aktivity, rodina, súrodenci a tak.

Otázka "Aký sú Židia" je dosť, ehm, blbá. To ako keby si sa pýtala: Aký sú belosi. V Izraeli som žila 3 roky, narodilo sa mi tam deculo. A nedokázala by som ti na to odpovedať. Stretla som sa so židmi, čo žili ako cigáni; s neveriacimi židmi, čo žili svoj klasický život ako európania; veriacimi, čo dodržiavali sviatky, chodili do synagógy; ortodoxnými; iní sú židia z Ruska, iní sú čierny židia z Afriky... no rozhodne je to všehochuť :)

Jeden známy sa tam oženil a aj babu poznám, čo sa tam prividala. Takže sú židia, čo svoje náboženstvo neriešia vôbec a je to len nejaká tradícia pre nich.

0vecka

je rozdiel zid a zid.... ak je to niekto pre koho je nabozenstvo dolezite tak by som to videl ako problem a je jedno ake by to bolo... ak to ma na haku tak je to ok

ANGEL-DEMON

židovstvo sa "dedí" na deti z matky... takze väčši problem s tym mozno bude mat on, resp. jeho rodina, ak im na nabozenstve az tak zalezi...
a budu chciet aby aj deti, ich vnucence boli zidia, tak ona bude musiet konvertovat.. a to by bola sprostá... nech si potom ide židovku hladať..
ale poznam jedneho zida, ktory ma dieta s nezidovkou a neriesili to.. ani sa nezobrali,.. už su davno od seba...

ANGEL-DEMON

a čo?! to je to iste ako vztah evanjeličky a katolika....
pokial od nej nebude ziadať aby konvertovala tak žiaden problem...
a pokial ona ma dost rozumu a nespraví to...
je to jej zivot pokial je dospelá tak sa jej do vztahu nemiešajte..